Ο απόλυτος καλοκαιρινός συνδυασμός

Ο ψητός σολομός στον φούρνο είναι ήδη νόστιμος από μόνος του, αλλά προσθέτοντας μια γέμιση από τυρί φέτα, γήινο μαγειρεμένο σπανάκι και αλμυρά γλυκά ντοματίνια θα ανεβάσει το αγαπημένο σας ψάρι μερικές βαθμίδες. Για να το τελειώσετε, ο σολομός ολοκληρώνεται με ένα μείγμα από κρεμμύδι, τριμμένο κόκκινο πιπέρι και, ναι, επιπλέον φέτα. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ένα πλήρες γεύμα συνοδεύοντάς το με τραγανές ψητές πατάτες ή άγριο ρύζι. Συνεχίστε να διαβάζετε για τα κλειδιά για τον τέλειο γεμιστό σολομό.

Τα χοντρά κομμάτια σολομού λειτουργούν καλύτερα.

Τα καλύτερα κομμάτια σολομού για γέμιση είναι αυτά που βρίσκονται στην πιο χοντρή πλευρά, γεγονός που σας δίνει άφθονο χώρο για να κάνετε μια μεγάλη, βαθιά σχισμή. Αυτά τα κομμάτια προέρχονται από το μέρος του ψαριού που είναι πιο κοντά στο κεφάλι παρά στην ουρά. Τα κομμάτια της ουράς θα είναι πολύ δύσκολο να γεμίσουν.

Μην αφήνετε τη γέμιση να βραχεί πολύ.

Δεδομένου ότι η γέμιση θέλει στραγγιστό γιαούρτι αντί για κρέμα τυριού, θα έχει λίγη επιπλέον υγρασία από τις παραδοσιακές γεμίσεις. Για να το καταπολεμήσετε και να μην στάζει η γέμιση, φροντίστε να βγάλετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό από το σπανάκι σας! Χρησιμοποιήστε ένα διχτυωτό σουρωτήρι και χαρτοπετσέτες για να πιέσετε έξω το υπερβολικό υγρό.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 λεπτά

CAL/SERV:

480

Συστατικά

120 gr ντοματίνια, ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα

αλάτι

2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια, πράσινα και λευκά μέρη χωρισμένα, κομμένα σε φέτες

150 gr φρέσκο ​​σπανάκι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. φρέσκο ​​θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρες γάλα

1/4 κουτ. αλεσμένος κόλιανδρος

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

60 γρ φέτα, θρυμματισμένη, μοιρασμένη

4 (6-oz.) φιλέτα σολομού

1/2 κουτ. θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα που τοποθετείται σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τις ντομάτες με 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε να καθίσει για 5 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μέρη του σκόρδου και του λευκού κρεμμυδιού και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και το θυμάρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαραθούν, περίπου 3 λεπτά.

Μεταφέρετε τις ντομάτες σε ένα μεσαίο μπολ και μετά τοποθετήστε το μείγμα σπανακιού σε σουρωτήρι. Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια στεγνώστε με χαρτί κουζίνας. Σκουπίζετε το σκεύος και το βάζετε στον φούρνο να προθερμανθεί.

Προσθέστε το μείγμα σπανάκι, το γιαούρτι, τον κόλιανδρο, το κύμινο και τη μισή φέτα σε ένα μπολ με ντομάτες και ανακατέψτε να ενωθούν.

Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και τις δύο πλευρές του φιλέτου. Χρησιμοποιώντας ένα λεπτό, εύκαμπτο μαχαίρι, κόψτε μια μακριά σχισμή βαθιά στην πλευρά κάθε φιλέτου σολομού χωρίς να το κόψετε στην αντίθετη πλευρά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, γεμίστε κάθε άνοιγμα με το ένα τέταρτο της γέμισης.

Βγάζετε προσεκτικά το σκεύος από τον φούρνο και ρίχνετε μέσα την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Τοποθετήστε το σολομό στο σκεύος με τη φλούδα προς τα κάτω. Ψήστε το σολομό μέχρι να ξεφλουδίσει εύκολα η πέτσα με ένα πιρούνι, για 8 έως 10 λεπτά. Ψήστε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι οι κορυφές του σολομού να αρχίσουν να γίνονται ελαφρώς καφέ, περίπου 2 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε την κόκκινη πιπεριά, τα μέρη του πράσινου κρεμμυδιού και την υπόλοιπη φέτα. Πασπαλίζετε πάνω από τον σολομό.

empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Super bowl με γαρίδες, πέστο και κινόα

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top