Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις.

Αν κάθε φορά που ετοιμάζεσαι να μαγειρέψεις μπρόκολο κρατάς τα ανθάκια και πετάς τα στελέχη του, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις. Μπορείς να εντάξεις άνετα και τα τελευταία στη μαγειρική σου, γιατί όπως και τα άνθη είναι πεντανόστιμα, αλλά με πιο ήπια και γλυκιά γεύση.

Πώς θα τα μαγειρέψεις όμως, ιδιαίτερα αν έχουν μεστώσει; Κόβεις την πιο μεστή, σκληρή και ξυλώδη βάση τους και, αν χρειαστεί, τα ξεφλουδίζεις, ώστε να μείνει το τρυφερό, σχεδόν λευκό εσωτερικό τους.

Για την ακρίβεια, αν σκοπεύεις να τα ψήσεις στο φούρνο συνήθως μπορείς να αφήσεις και το εξωτερικό τους. Αλλά αν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσεις π.χ. σε μια ομελέτα ή ένα ασιατικό στιρ φράι, όπου θα εκτεθούν σε υψηλές θερμοκρασίες για λιγότερη ώρα και δεν θα προλάβουν να μαλακώσουν, καλύτερα ξεφλούδισέ τα.

Υπάρχουν όμως και άλλοι τρόποι να αναδείξεις τη νοστιμιά τους. Μπορείς να τα καταναλώσεις ωμά, προσθέτοντάς τα σε σαλάτες (αφού πρώτα τα ξεφλουδίσεις και τα κόψεις σε λεπτές φέτες), ή να φτιάξεις με αυτά μια φανταστική πέστο μπρόκολου, χτυπώντας τα στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά που προβλέπει η ιταλική συνταγή.

empty alt

7 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να διευκολύνεις τη ζωή σου, όταν τακτοποιείς τα ψώνια στο ψυγείο

Το μόνο που θέλεις την ώρα που τοποθετείς τα ψώνια στο ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας είναι, πιθανότατα, να τελειώνεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, για να έχεις περισσότερο χρόνο, για παράδειγμα, να ετοιμάσεις το δείπνο σου.
empty alt

7 τρόποι να κάνεις οικονομία στα ψώνια σου

Αν τα ψώνια στο σουπερμάρκετ «στραγγίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό σου, κάνοντας κάποιες απλές αλλαγές στην καθημερινότητά σου μπορείς να τα μειώσεις αισθητά χωρίς να στερηθείς.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
empty alt

Ντομάτες γεμιστές με μοτσαρέλα και βασιλικό

Είτε ψάχνετε για νέους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την αφθονία των εποχικών ντοματών είτε απλά θέλετε ένα γρήγορο πιάτο, αυτές οι γεμιστές ντομάτες γεμάτες με μοτσαρέλα, παρμεζάνα και φρέσκα βότανα είναι απλές και νόστιμες.
empty alt

Εύκολη τάρτα φρούτων

Αναδείξτε τα καλύτερα φρούτα της εποχής φτιάχνοντας αυτή την εύκολη τάρτα φρούτων. Η κρούστα που μοιάζει με κουλουράκι είναι μια εύκολη ζύμη, γεγονός που την καθιστά μια συνταγή χωρίς φασαρία και χωρίς άγχος.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Ψητά μπιφτέκια τόνου σε στιλ σαμόσα

Όταν βαρεθείτε τη συνηθισμένη σαλάτα τόνου, δοκιμάστε αυτά τα μπιφτέκια εμπνευσμένα από σαμόσα. Για μια πιο χορταστική εκδοχή, σερβίρετε τα μαζί με αγγλικά αλμυρά μάφιν.
Back To Top