Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο

Mε τραγανή χρυσαφένια ψίχα ψωμιού και περιχυμένη με μια λαχταριστή σάλτσα μανιταριών, αυτή η χορτοφαγική εκδοχή σνίτσελ θα ενθουσιάσει τους λάτρεις του κρέατος και τους χορτοφάγους.

Το κόψιμο και το πανάρισμα «σνίτσελ» λάχανου μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά είναι πραγματικά απλό. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάθε σνίτσελ έχει λίγο από το κεντρικό στέλεχος του λάχανου συνδεδεμένο με αυτό όταν κόβεται—αυτό θα κρατήσει το κοτόπουλο ενωμένο ώστε να μην διαλύεται—και μην ντρέπεστε με το αυγό ή τη φρυγανιά στο πανάρισμα. Η πλήρης, ομοιόμορφη κάλυψη θα δημιουργήσει το πιο νόστιμο σνίτσελ.

Ενώ το σνίτσελ στην κλασική του μορφή σερβίρεται με μια απλή γαρνιτούρα μαϊντανού και λεμονιού, έχουμε αυξήσει αυτή την εκδοχή με μια πλούσια σάλτσα μανιταριών. Είναι απολύτως απαραίτητο; Όχι πραγματικά. Αλλά όταν δίνεται η επιλογή προσθήκης βαρύτητας, είπε ποτέ κανείς όχι;

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4 μερίδες

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ώρα 25 λεπτά

Συστατικά

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΩΝ

6 κ.σ. φυτικό λάδι, διαιρεμένο

230 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κουτ. (ή περισσότερο) αλάτι, διαιρεμένο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1/4 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουτ. ξηρό λευκό κρασί

2 κ.σ. ζωμό λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

1 κλωναράκι θυμάρι

1 κουτ. σάλτσα Worcestershire

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΣΝΙΤΣΕΛ

1 κεφάλι πράσινο λάχανο

2 1/2 κουτ. αλάτι, συν περισσότερο

1 φλ. (120 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

5 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

2 1/2 κουτ. μουστάρδα Ντιζόν

2 1/2 κουτ. τριμμένη φρυγανιά

1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα (1 1/2 έως 2 κ.σ.)

1/4 κουτ. φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, για 12 έως 15 λεπτά. Καρυκεύστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Μεταφέρετε τα μανιτάρια σε ένα πιάτο.

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνετε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, για 4 έως 5 λεπτά. Ρίξτε το αλεύρι για να σχηματιστεί μια παχύρρευστη πάστα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει πολύ ανοιχτό χρυσό και να δημιουργηθούν φυσαλίδες στο κάτω μέρος του τηγανιού, περίπου 1 λεπτό. Χτυπάτε με το κρασί μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια ρίχνετε το ζωμό, το θυμάρι, το Worcestershire και το πιπέρι. Αφήστε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί και να πήξει, 5 έως 10 λεπτά.

Ανακατέψτε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Διατηρήστε το ζεστό μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Σημείωση: Η σάλτσα μπορεί να παρασκευαστεί 3 ημέρες νωρίτερα. Αφήνετε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο και βάζετε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

Ξεφλουδίστε τα χαλαρά εξωτερικά φύλλα λάχανου. Κόβετε στη μέση από τη ρίζα και μετά κόβετε κάθε μισό σε 2 ίσες φέτες. Κόψτε 2 κομμάτια για σνίτσελ από κάθε σφήνα (συνολικά 8), βεβαιωθείτε ότι το καθένα έχει κάποιο μίσχο ρίζας συνδεδεμένο για να το συγκρατεί. (Θα μείνει μια πλαϊνή σφήνα αποσυνδεδεμένου λάχανου από κάθε μεγαλύτερη σφήνα - κρατήστε για άλλη χρήση.)

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Στρώνετε χαρτί ψησίματος στο ταψί. Τοποθετήστε μια σχάρα μέσα σε ένα άλλο ταψί.

Σε ένα φαρδύ ρηχό σκεύος βάζετε το αλεύρι. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο χτυπάτε τα αυγά και τη μουστάρδα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα τρίτο ρηχό πιάτο, συνδυάστε τη φρυγανιά, το πιπέρι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ λάχανου και από τις δύο πλευρές με 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι. Δουλεύοντας ένα-ένα, αλείφετε το σνίτσελ με αλεύρι και μετά βουτάτε στο μείγμα αυγών, φροντίζοντας όλο το λάχανο να καλυφθεί πλήρως. Βυθίστε στο μείγμα φρυγανιάς, πιέζοντας σταθερά για να κολλήσει. Τοποθετήστε τα παναρισμένα σνίτσελ στο χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι, για λάδι σε βάθος 1/4". Ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, τηγανίζετε τα παναρισμένα σνίτσελ μέχρι να ροδίσουν, για 2 έως 3 λεπτά. Αναποδογυρίζετε προσεκτικά και τηγανίζετε, αλείφοντας τυχόν ανοιχτόχρωμα κομμάτια με μια κουταλιά λάδι, μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά, 1 με 2 λεπτά ακόμα. Μεταφορά στην προετοιμασμένη σχάρα. Καρυκεύετε με αλάτι. Τα τοποθετείτε στον φούρνο που έχετε πλέον κλείσει για να διατηρηθούν ζεστά. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο παναρισμένο σνίτσελ, ρυθμίζοντας τη θερμότητα για να διατηρείται η θερμοκρασία του λαδιού και προσθέτοντας περισσότερο όσο χρειάζεται.

Μοιράζουμε τα σνίτσελ στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα και τον μαϊντανό.

empty alt

Τα καλά τα τρώνε οι γνωστοί.

Μερικές φορές ντρέπομαι για τα καμώματα κάποιων «συναδέλφων» μου. Δεν είναι δυνατόν να λειτουργείς το εστιατόριο ή την ταβέρνα σου υιοθετώντας διαφορετική συμπεριφορά για τον κάθε πελάτη σου, ανάλογα πως τον «κόβεις», πόσο σπουδαίο τον θεωρείς ή ανάλογα με το «κουστουμάκι» που θέλεις να του...
empty alt

Mukimono: Μια ιαπωνική τέχνη για τα μάτια σου μόνο

“Πρέπει να τρώω φρούτα και λαχανικά”: Το επαναλαμβάνεις κάθε μέρα στον εαυτό σου σαν χαϊκού για να τον πείσεις.
empty alt

5 κανόνες για να βρεις το ποτό σου

Ακόμα και αν σου αρέσει να δοκιμάζεις διαφορετικά κοκτέιλ σε κάθε έξοδό σου, είναι χρήσιμο να βρεις το ποτό σου: εκείνο που θα γίνει κάτι σαν αξεσουάρ σου και βασικό μέσο για να δώσεις ένα boost στη διάθεσή σου χωρίς όμως την επόμενη μέρα να ξυπνήσεις με […]
empty alt

Πώς θα ξεπαγώσεις το κοτόπουλο γρήγορα και με ασφάλεια

Αποφάσισες να φτιάξεις μια ζεστή, θρεπτική κοτόσουπα ή κοτόπουλο στο φούρνο, αλλά ο χρόνος που έχεις στη διάθεσή σου είναι λίγος και το πουλερικό μόλις βγήκε από την κατάψυξη, παγωμένο σαν την Ανταρκτική; Πώς θα το ξεπαγώσεις γρήγορα και με απόλυτη ασφάλεια; Η παρακάτω μέθοδος θα σου πάρει […]
empty alt

Στη Νορβηγία τρώνε πρωινό… μετά το δείπνο

Στη Νορβηγία υπάρχουν τέσσερα γεύματα: το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο και το kveldsmat, που σημαίνει «βραδινό φαγητό» αλλά στην πραγματικότητα περιλαμβάνει ό,τι και το πρωινό.
empty alt

Ο λόγος που πρέπει να λαχταράς μια μπριζόλα κόκκινη στο εσωτερικό της

Ίσως να αηδιάζεις στην ιδέα μιας μπριζόλας που μόλις κοπεί απελευθερώνει από το εσωτερικό της ένα κόκκινο υγρό.
empty alt

Υπέροχη χειμωνιάτικη λαχανόσουπα

Αυτή είναι η πιο προσαρμόσιμη σούπα. Είναι γευστική, απίστευτα υγιεινή και ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν. Μπορείς να αξιοποιήσεις μέσα της το υπόλοιπο χοιρινό κρέας, ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή κοκκινιστό μοσχαρίσιο κρέας που έχει περισσέψει και που θα της δώσει μια έξτρα νοστιμιά.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
Back To Top