Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει.

Αν χρειάζεσαι ισχυρό κίνητρο για να γίνεις φίλος με τις σαλάτες, η γοητεία της Κάμερον Ντίαζ μάλλον θα σε πείσει. Άλλωστε το ότι κάτι είναι υγιεινό ή πράσινο δεν σημαίνει ότι δεν είναι και απολαυστικότατα νόστιμο! Ακολούθησε τα βήματα στο βίντεο με την υπέροχη ηθοποιό και το αποτέλεσμα γευστικά θα σε ενθουσιάσει!

Μια συνταγή για Όσκαρ γεύσης

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη…

 

Συστατικά

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές κόκκινο ξίδι σταφυλιών

3 μεγάλα φύλλα λάχανο ή kale, οι μίσχοι αφαιρούνται και σχίζονται σε μικρά κομμάτια

½ φλιτζάνι μπρόκολο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

½ μικρό αβοκάντο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

1 τουρσί αυγό, κομμένο σε κομμάτια σε μικρά κομμάτια

4 κουταλιές ελαιόλαδο, χωρισμένο

1 κουταλιά της σούπας ξίδι σαμπάνιας ή μηλόξιδο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 φέτα φρυγανισμένο ψωμί, οι κρούστες αφαιρέθηκαν και τεμαχίστηκαν σε μικρά κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

τριμμένο τυρί μαντσέγκο ή άλλο της αρεσκείας σου, για γεύση

diazz

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζεις ψιλοκομμένο σκόρδο και το κόκκινο ξίδι σταφυλιών. Αφήνεις στην άκρη για να έχεις ένα γρήγορο τουρσί για περίπου 10 λεπτά.

Στο μπολ σερβιρίσματος, προσθέτεις λάχανο, μπρόκολο, αβοκάντο και αυγό.

Κάνεις το dressing: Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπάς ελαφρά 3 κουταλιές ελαιόλαδο, το ξίδι σαμπάνιας (ή μηλόξιδο) και τη μουστάρδα.

Φτιάχνεις τα κρουτόν: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, σοτάρεις τους κύβους ψωμιού σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και βούτυρο μέχρι να ροδίσουν. Σουρώνεις το σκόρδο από το ξίδι και, στη συνέχεια, προσθέτεις το σκόρδο και λίγο κόκκινο ξίδι στο τηγάνι. Ανακατεύεις για να συνδυάζεις.

Συμπληρώνεις το πράσινο μείγμα με το dressing, τα κρουτόν και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύεις για να συνδυαστούν όλα τα υλικά μαζί.

 

Δες το βίντεο της συνταγής εδώ

 

 

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις σπιτικό λιμοντσέλο βήμα βήμα

Μπορείς να το απολαύσεις σαν χωνευτικό λικέρ μετά το γεύμα, ή ως κοκτέιλ αναμειγμένο με σαμπάνια ή άλλο αφρώδες κρασί.
empty alt

Τι ακριβώς σημαίνει «καραμελώνω»

Όταν ακούς «καραμελωμένο», στο μυαλό σου έρχεται αυτομάτως η λέξη «κρεμμύδια». Όμως δεν είναι το μοναδικό υλικό που μπορεί να καραμελωθεί.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

«Οι σεφ δεν μπορούν να κάνουν θαύματα αν δεν έχουν καλή πρώτη ύλη»

Όπως μαθαίνουμε στο περιοδικό Αθηνόραμα με τις λέξεις του Δημήτρη Αντωνόπουλου, σε μια περίοδο αναζητήσεων εθνικής γαστρονομικής αυτογνωσίας, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην επέτειο 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, οι Χρυσοί Σκούφοι προσκάλεσαν τον Έκτορα Μποτρίνι, chef-patron του...
empty alt

Σούπα με φακές και λαχανικά κι ένα twist παρμεζάνας

Αυτή η σούπα φακής-λαχανικών είναι γεμάτη με λάχανο και ντομάτα για ένα χορταστικό, γευστικό κυρίως πιάτο. Αν υπάρχει διαθέσιμο στο ψυγείο σας, η παρμεζάνα προσθέτει θρεπτικότητα και δίνει στον ζωμό πιο πλούσια υφή.
empty alt

Εύκολη συνταγή για απολαυστικές και υγιεινές βάφλες

Ξεκινήστε το πρωί σας με τον σωστό τρόπο με νόστιμες, φιλικές προς την υγεία σας βάφλες με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο! Είναι παιχνιδάκι και έτοιμες σε περίπου μισή ώρα.
empty alt

Ένα Ούζο… έργο τέχνης

Στην τέχνη, η τελειότητα βρίσκεται στις πολλές, μικρές λεπτομέρειες, τις οποίες συνήθως μπορεί να εντοπίσει μόνο κάποιος γνώστης. Στο φαγητό και στο ποτό, η τελειότητα μπορεί να προέλθει από μια γεύση απρόσμενη αλλά ικανή να ξαφνιάσει ευχάριστα ακόμα και τους γευσιγνώστες.
Back To Top