Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο […]

Αν σου αρέσει η Asian Latin κουζίνα, αυτή η συνταγή θα σε ενθουσιάσει. Αν λατρεύεις τα θαλασσινά πιάτα αλλά και οι γεύσεις που θυμίζουν την εξωτική πλευρά της Ανατολής, ειδικά όταν συνδυάζονται με την άγρια ασυμβίβαστη γεύση της λατινοαμερικάνικης γαστρονομίας, αυτές οι τηγανητές γαρίδες με σάλτσα μάνγκο τυλιγμένες σε tacos έχουν ασύλληπτη γεύση και είναι συγκλονιστικά εύκολο να φτιαχτούν.

 

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑΚΟΣ

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό lime

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδου, αλεσμένες

1 1/2 κουτ. τσίλι σε σκόνη

3/4 κουτ. γλυκιά πάπρικα

1/4 κουτ. αλεσμένο κύμινο

Αλάτι

1 1/2 κιλό μεσαίες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και αφαλατωμένες

1 1/2 κουτ. μέλι

8 τορτίγια καλαμποκιού, ζεστάθηκαν, για σερβίρισμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΝΓΚΟ

1 1/2 γ. φλιτζάνι μάνγκο, σε κύβους σε ¼ ίντσες κύβους

1/3 γ. κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 πιπεριά jalapeño, με σπόρους, βλαστούς και ψιλοκομμένη

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, συν περισσότερα για σερβίρισμα

2 κουτ. λεπτό ξύσμα λάιμ συν 3 κουταλιές της σούπας. φρέσκο χυμό λάιμ

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, για σερβίρισμα

tacos

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πώς να μαρινάρεις τις γαρίδες: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάς ελαφρά τον χυμό λάιμ, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, την πάπρικα και το κύμινο. Προσθέτεις γενναιόδωρα αλάτι. Βάζεις τις γαρίδες και τις αναμειγνύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Καλύπτεις το μπολ με πλαστικό περιτύλιγμα (μεμβράνη) και αφήνεις τις γαρίδες να μαριναριστούν για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς να φτιάξεις τη σάλτσα μάνγκο: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε το μάνγκο, το πιπέρι, το πιπέρι jalapeño, το κρεμμύδι, το κόλιαντρο, το ξύσμα ασβέστη και το χυμό και το λάδι. Περίοδος με αλάτι.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάζεις το λάχανο.

Στη συνέχεια, προθερμάνεις ένα μεγάλο τηγάνι από χυτοσίδηρο σε μεσαία-υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτεις τις γαρίδες σε ένα στρώμα, αφήνοντας την υπόλοιπη μαρινάδα στο μπολ. Μαγειρεύεις σχάρα τις γαρίδες μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Βάζεις τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Προσθέτεις το υπόλοιπο μαρινάρισμα και το μέλι και μαγειρεύεις, ανακατεύοντας, μέχρι να μειωθεί και το σκόρδο να γίνει ανοιχτό χρυσό, περίπου 1 λεπτό περισσότερο. Ρίχνεις με ένα κουτάλι τη μαρινάδα πάνω από τις μαγειρεμένες γαρίδες.

Φτιάχνεις τα τάκος: Παίρνεις τις τορτίγιες, τις βάζεις σε ένα πιάτο, προσθέτεις μια μικρή χούφτα λάχανο, λίγες γαρίδες και μια μεγάλη κουταλιά μάνγκο σάλσα. Γαρνίρεις με κόλιαντρο και σερβίρεις.

 

 

empty alt

Ας ξαναδούμε τα φυτικά λιπαρά

Πόσο αθώα είναι τελικά τα φυτικά λιπαρά; Οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν δείξει ότι η αυξημένη κατανάλωση τους μπορεί να μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
empty alt

Τι σημαίνει «ντεγκλασάρω»;

Όταν κάποιος «ντεγκλασάρει», όσο εντυπωσιακό ή εξειδικευμένο κι αν ακούγεται, στην πραγματικότητα κάνει κάτι απλό, που ίσως κάνεις κι εσύ ήδη (αλλά δεν το ξέρεις): Προσθέτει υγρό σε ένα ζεστό σκεύος, ώστε να ξεκολλήσουν από τον πυθμένα όλα τα καραμελωμένα κομμάτια της τροφής που σοτάρει.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Γιατί πρέπει να ανακατεύεις τη σαλάτα με τα χέρια

Ένα από τα πολυτιμότερα εργαλεία του μάγειρα είναι τα (πεντακάθαρα) χέρια του. Κανόνας που ισχύει και όταν αυτός καλείται να ανακατέψει τα υλικά μιας σαλάτας.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
empty alt

Γεμιστές μελιτζάνες αλλιώς… με κριθαράκι

Ενώ οι μελιτζάνες στην ελληνική κουζίνα γίνονται με πολλούς τρόπους, εδώ θα την κάνουμε γεμιστή, αλλά λίγο πειραγμένη καθώς θα χρησιμοποιήσουμε κριθαράκι! Ώρα προετοιμασίας: 25 λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά Συστατικά 4 μικρές μελιτζάνες (περίπου 200 gr η καθεμία) Αντικολλητικό μαγειρικό...
empty alt

Η καλύτερη συνταγή για πατάτες au gratin

Ένα all time classic comfort food που προσφέρει γευστική απόλαυση
Back To Top