Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της.

Μπορεί η φράση «δεν ξέρει να βράζει ούτε ένα αυγό» θα έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι το μαγείρεμα των αυγών είναι εύκολη υπόθεση, στην πραγματικότητα όμως έχει την τέχνη του για να ξεδιπλώσει τη γεύση τους σε όλο το μεγαλείο της. Για να φτιάξεις τέλεια σκραμπλ, για παράδειγμα, κρεμώδη και νόστιμα, με τις προϋποθέσεις να κερδίσουν τις εντυπώσεις σε ένα branch, ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα:

1. Λιώσε το βούτυρο. Ζέστανε ανάλατο βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να λιώσει: να ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει.

2. Σπάσε δύο αυγά (ή όσα θέλεις) κατευθείαν μέσα στο κατσαρολάκι, χωρίς πρώτα να τα διαλύσεις (όσο κι αν αυτό σου φαίνεται παράξενο). Αλάτισέ τα.

3. Περίμενε τα ασπράδια να αρχίσουν να γίνονται και μετά ανακάτεψέ τα μέσα στο τηγάνι. Ακριβώς μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, χρησιμοποίησε μια ξύλινη σπάτουλα για να τα ανακατέψεις προσεκτικά.

4. Όταν τα ασπράδια είναι σχεδόν έτοιμα, απόσυρε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αμέσως μετά, σπάσε με τη σπάτουλα τους κρόκους και άπλωσέ τους προσεκτικά στα σκραμπλ ασπράδια. Η θερμότητα που έχει μείνει στην κατσαρόλα θα έχει ως αποτέλεσμα τα ασπράδια να γίνουν αλλά να παραμείνουν αφράτα και οι κρόκοι να μαγειρευτούν χωρίς να θυσιαστεί η μαλακή, βουτυρώδης υφή που θέλεις να πετύχεις.

5. Μετάφερέ τα σε ένα πιάτο και απόλαυσέ τα!

empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Αλήθεια, γιατί οι Γαλλίδες δεν… παχαίνουν;

Σε μια χώρα όπου κυριαρχούν πεντανόστιμα γλυκά και φρέσκες μπαγκέτες σε κάθε γωνιά, θα περίμενε κανείς πως οι περισσότεροι από τους κατοίκους της θα είχαν πρόβλημα με τα παραπανίσια κιλά.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις μπεσαμέλ βήμα βήμα

Είναι αρκετά λιπαρή αλλά και ασύγκριτα πλούσια σε γεύση. Όχι τυχαία, η μπεσαμέλ διατηρεί εδώ και δεκαετίες κεντρικό ρόλο στην κουζίνα μας.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Κοκκινιστοί ψητοί λαχανοντολμάδες… πειραγμένοι

Αν και οι παραδοσιακές συνταγές με γεμιστό λάχανο γίνονται με κρέας, εδώ τα λαχανόφυλλα γεμίζονται με συνδυασμό ρυζιού, μανιταριών, κρεμμυδιών, σκόρδου και βοτάνων για μια υγιεινή χορτοφαγική συνταγή λαχανοντολμάδων, που ψήνονται απαλά σε μια απλή σάλτσα ντομάτας.
empty alt

Συνταγή για παναρισμένο λάχανο σαν σνίτσελ

Μια γευστική εκδοχή που ανατρέπει όσα ήξερες για το λάχανο
empty alt

Απολαυστικές μπάρες Cheesecake Crème Brûlée γλυκιάς κολοκύθας

 Οι μπάρες cheesecake crème brûlée θα είναι το νέο φθινοπωρινό επιδόρπιο
Back To Top