Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική.

Το αγαπημένο υλικό της παιδικής ηλικίας μας, που απολαμβάναμε σε γλυκά ή και σκέτο με το κουτάλι, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στη ζαχαροπλαστική. Τι είναι όμως το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα;

Καταρχήν είναι συμπυκνωμένο, που σημαίνει ότι αφού έχει θερμανθεί και εξατμιστεί, περιέχει χαμηλότερες ποσότητες νερού από το γάλα κανονικής πυκνότητας. Επιπλέον είναι ζαχαρούχο, δηλαδή περιέχει πρόσθετη ζάχαρη η οποία, ως ένα συντηρητικό πρώτης τάξης, παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σε θερμοκρασία δωματίου έως και για χρόνια.

Υπάρχει και το άγλυκο συμπυκνωμένο γάλα, γνωστό ως «εβαπορέ». Δεν μπορείς, ωστόσο, να αντικαταστήσεις το ένα με το άλλο στην ίδια συνταγή.

Πού θα χρησιμοποιήσεις λοιπόν το συμπυκνωμένο ζαχαρούχο γάλα, αν δεν το πιείς όπως είναι με το κουταλάκι; Μπορείς να το προσθέσεις σε μικρή ποσότητα στον καφέ σου, αν σου αρέσει γλυκός και με γάλα, ή να το επιστρατεύσεις για να φτιάξεις διάφορα κρεμώδη γλυκά όπως σπιτικό παγωτό, λεμονόπιτα, καραμέλα ή fudge cake. Γενικά μπορείς να το εκμεταλλευτείς οπουδήποτε χρειάζεσαι και γάλα και ζάχαρη, από τη φρουτοσαλάτα και το τσάι σου μέχρι μια ασιατική συνταγή με κάρι.

empty alt

Το ντρέσινγκ που υπόσχεται να κάνει θεϊκή και την πιο βαρετή πράσινη σαλάτα

Συνήθως χρησιμοποιούμε γιαούρτι, μουστάρδα ή μαγιονέζα για να δώσουμε κρεμώδη υφή στο ντρέσινγκ της σαλάτας μας. Μια εναλλακτική όμως, με σχετικά ουδέτερη γεύση, είναι το ώριμο, λιωμένο αβοκάντο, βασικό συστατικό της παρακάτω γλυκόξινης σος από το Popsugar.com, που υπόσχεται να απογειώσει τη γεύση ακόμα και...
empty alt

Η καντίνα που ταξιδεύει στον Καναδά συλλέγοντας συνταγές και ιστορίες

Συνήθως επισκεφτόμαστε μια καντίνα για να αγοράσουμε έτοιμο, μαγειρεμένο φαγητό. Ωστόσο στην καντίνα Food History Truck οι ρόλοι αντιστρέφονται: oι επισκέπτες μπαίνουν στην κουζίνα, μαγειρεύουν ένα φαγητό και, μαζί με αυτό, μοιράζονται με τους ιδιοκτήτες της ιστορίες γύρω από τη συγκεκριμένη...
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Say cheese… στο φούρνο

Το τυρί είναι ένα τρόφιμο σε τέτοια ποικιλία που αποκλείεται να μην υπάρχει κάποιο που να του έχεις αδυναμία.
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Ψητός σολομός με ανανά

Μια ξωτική συνταγή που σε ταξιδεύει γευστικά στην Ανατολή. Αν σου αρέσει ο σολομός και αγαπάς τον ανανά, τότε αυτός ο συνδυασμός θα σε ενθουσιάσει.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
empty alt

Say cheers με δύο xmas cocktails

Επειδή δεν αναμένεται να ανοίξουν σύντομα τα μπαρ γίνε ο δικός σου bartender και απόλαυσε εξαιρετικά χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ που θα σου φτιάξουν τη διάθεση και θα βάλουν χρώμα, άρωμα και μεθυστική γεύση στις στιγμές σου.
Back To Top