Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.

Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Τραγανές και πεντανόστιμες, είναι εθιστικές…

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3/4 κ.γ. καλαμποκάλευρο

2 κουτ. αλάτι

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

1/2 κουτ. πάπρικα

1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1/4 κουτ. πιπέρι καγιέν

1 1/4 κ.γ. βουτυρόγαλα

350 γρ. μπάμιες, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2″.

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

mpamiati

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βάλτε βουτυρόγαλα σε ένα μεσαίο μπολ.

Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τις μπάμιες στο βουτυρόγαλα, ανακατεύοντας να καλυφθούν, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας οι μπάμιες να έχουν καλυφθεί καλά.

Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τόσο ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, δουλέψτε σε παρτίδες και προσθέστε τις μπάμιες, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τηγανίζετε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι χρυσαφένιες και τηγανισμένες. Στραγγίζετε σε έτοιμο ταψί. Προσθέστε περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων, όπως χρειάζεται.

empty alt

Οδηγός: οργάνωσε την κουζίνα σου για το φθινόπωρο

Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
empty alt

Τα 12 αιώνια προβλήματα στην κουζίνα σου και οι λύσεις τους

Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
empty alt

Έτσι θα φτιάξεις τέλειο κοτόπουλο στο φούρνο

Το κατεξοχήν οικογενειακό και αγαπημένο φαγητό είναι απλό στην προετοιμασία του. Αρκεί να είσαι σχολαστικός σε κάποιες λεπτομέρειες.
empty alt

Το κόλπο που θα απογειώσει τις πιο απλές συνταγές σου

Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
empty alt

Freeze! Αποστολή: Μπανάνες στην κατάψυξη

  Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
empty alt

Ελαφριές γαρίδες με ντομάτες και κόκκινο κρεμμύδι

Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
empty alt

Δροσερή κι ελαφριά σαλάτα Caprese

Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top