Τηγανητές μπάμιες, μια απολαυστική και gourmet εκδοχή
Πληροφορίες
Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα.
Οι τηγανητές μπάμιες είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παρεξηγημένο για πολλούς λαχανικό. Βυθίζοντάς τες σε βουτυρόγαλα και καλαμποκάλευρο και στη συνέχεια τηγάνισμα σε μικρή ποσότητα λαδιού επιτυγχάνεται αυτή η επιπλέον τραγανή και χρυσαφένια κρούστα. Τραγανές και πεντανόστιμες, είναι εθιστικές…
ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:
4 – 6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 30 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 κ.γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 κ.γ. καλαμποκάλευρο
2 κουτ. αλάτι
1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου
1/2 κουτ. πάπρικα
1/2 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 κουτ. πιπέρι καγιέν
1 1/4 κ.γ. βουτυρόγαλα
350 γρ. μπάμιες, χωρίς τα κοτσάνια, κομμένες σε στρογγυλές φέτες πάχους 1/2″.
Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώνετε ένα ταψί με χαρτί κουζίνας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, την πάπρικα και το πιπέρι. Βάλτε βουτυρόγαλα σε ένα μεσαίο μπολ.
Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τις μπάμιες στο βουτυρόγαλα, ανακατεύοντας να καλυφθούν, στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι, φροντίζοντας οι μπάμιες να έχουν καλυφθεί καλά.
Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τόσο ελαιόλαδο για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού. Όταν το λάδι είναι ζεστό, δουλέψτε σε παρτίδες και προσθέστε τις μπάμιες, φροντίζοντας να μην γεμίσει το τηγάνι. Τηγανίζετε 8 με 10 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, για να βεβαιωθείτε ότι όλες οι πλευρές είναι χρυσαφένιες και τηγανισμένες. Στραγγίζετε σε έτοιμο ταψί. Προσθέστε περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων, όπως χρειάζεται.
Με τις πρώτες δροσερές ημέρες του φθινοπώρου επιστρέφει συνήθως και η επιθυμία μας να ανανεώσουμε το σπίτι μας, να το κάνουμε πιο όμορφο και λειτουργικό.
Μερικές φορές τα πιο απλά πράγματα είναι και τα πιο δύσκολα. Μπορεί να θεωρείς αυτονόητο, για παράδειγμα, ότι διατηρείς τα λεμόνια σου με το σωστό τρόπο ή ότι τα κόβεις με το σωστό τρόπο αλλά στην πραγματικότητα να υπάρχει ένας… ακόμα πιο σωστός τρόπος, που θα σε […]
Τι μπορεί να δώσει με μία κίνηση μοναδική γεύση τόσο σε ένα σάντουιτς όσο και σε μια σαλάτα ή ένα πιάτο με μακαρόνια; Το αλάτι με άρωμα σκόρδου, που μπορείς να βρεις ως έτοιμο μείγμα, σε μπαχαράδικα και καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής, ή να φτιάξεις στο σπίτι.
Καλοκαίρι κι είναι η καλύτερη εποχή για να βάλεις τις μπανάνες στον… πάγο! Οι μπανάνες είναι φθηνές, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και είναι πάντα ευχάριστες.
Έχετε διάθεση για θαλασσινά; Θα ικανοποιήσετε πλήρως την όρεξή σας με αυτό το πιάτο με οστρακοειδή! Με φρέσκες γαρίδες αρωματισμένες με μεσογειακά καρυκεύματα, σκόνη σκόρδου και μαύρο πιπέρι, σερβιρισμένες με μαγειρεμένο κόκκινο κρεμμύδι και ντοματίνια, σίγουρα θα σας χορτάσει με νόστιμο και...
Το Caprese είναι μια απλή σαλάτα από την ιταλική περιοχή της Καμπανίας, που παραδοσιακά περιλαμβάνει φρέσκο τυρί μοτσαρέλα σε φέτες, ντομάτες και βασιλικό.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.