Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες.

Όταν είσαι καλεσμένος το βράδυ για φαγητό, φοράς αυτό που συνηθίζουμε να λέμε «τα καλά σου». Ένα όμορφο φόρεμα και τακούνια οι γυναίκες, το κοστούμι τους οι άντρες. Ούτε κολάν, ούτε τζιν, ούτε φυσικά αθλητικά παπούτσια! Αν αυτό πίστευες έως σήμερα, μάθε ότι όλα έχουν αλλάξει.
Οι 3 στους 4 δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να ντυθούμε καλά για να πάμε να φάμε έξω το βράδυ.

Και ενώ παλαιότερα απολαμβάναμε ένα δείπνο με τρία πιάτα, σήμερα κατά μέσο όρο τρώμε ένα και στα γρήγορα.

Αυτό υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ που μελέτησαν για δύο δεκαετίες τι έχει αλλάξει στις συνήθειές μας στα εστιατόρια.

Η μελέτη τους βασίστηκε σε 1.100 ανθρώπους στο Λονδίνο, το Μπρίστολ και το Πρέστον το 2015 τους οποίους συνέκριναν με αντίστοιχα άτομα και συνήθειες από το 1995.

-Και ενώ το 1995, το 39% ντύνονταν καλά για να βγουν για δείπνο, το 2015 αυτό το ποσοστό έχει πέσει κάτω από το 25%.
-Ενώ 1 στους 3 παλιά πήγαινε στο αγαπημένο του εστιατόριο με αφορμή μια καλή περίσταση, τώρα το κάνει μόλις 1 στους 4.
-Έχει μειωθεί αισθητά το ποσοστό όσων μαζί με το κυρίως γεύμα, παράγγελναν και ορεκτικό και επιδόρπιο, ενώ έχουν μειωθεί και όσοι είναι ευχαριστημένοι πια από τη σχέση ποιότητας-τιμής.

Η αγαπημένη τους κουζίνα είναι σταθερά η παραδοσιακή βρετανική και ακολουθούν η ιταλική, η ινδική και η κινέζικη ενώ πολλοί πια επιλέγουν να τρώνε σε μία παμπ ή σε ένα ιταλικό καθώς τους στοιχίζει πιο οικονομικά από το να μαγειρέψουν σπίτι τους.

Και μπορεί όλο αυτό να γίνεται στην Αγγλία, σκέψου όμως πόσα έχουν αλλάξει και στις δικές μας συνήθειες τα τελευταία 10 χρόνια…

empty alt

Λίγο κρασί, λίγα φρούτα πολύ σεξ

Μια διατροφή λύση μπορεί ν αντιμετωπίσει την στυτική λειτουργία και μάλιστα εκείνη που δεν αποκλείει το αλκοόλ.
empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Ξέρω τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο: ένα πάρτι με σούπες

Αν σου αρέσουν οι σούπες και δεν τις έχεις συνδέσει μόνο με τις ιώσεις του χειμώνα, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα: ένα πάρτι με πολλές, διαφορετικές σούπες, για φίλους που μοιράζονται το ίδιο γευστικό πάθος με εσένα.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

9 νόστιμοι τρόποι να αξιοποιήσεις μία φέτα ψωμί

Έχεις στο σπίτι ψωμί; Έχεις τα μισά υλικά από όσα χρειάζεσαι για να ετοιμάσεις το δείπνο ή το πρωινό σου! Για του λόγου το αληθές, ακολουθούν εννέα τρόποι από το Epicurious.com για να εκμεταλλευτείς μία φέτα ψωμί, ανακαλύπτοντας πώς ακόμα και τα πιο «ταπεινά» υλικά μπορούν να […]
empty alt

Φαντασμαγευστικά μπισκότα!

Ο καλύτερος τρόπος για να μη φοβάσαι ποτέ τα φαντάσματα; Μετατρέποντάς τα σε χαριτωμένα μπισκότα με λίγη ζάχαρη.
empty alt

Pasta Primavera – τα ζυμαρικά της άνοιξης

Αυτά τα τρυφερά, νόστιμα ζυμαρικά είναι η επιτομή της άνοιξης, συνδυάζοντας μερικά από τα υπέροχα γλυκά και λαχταριστά τρόφιμα που διατίθενται από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο.
Back To Top