Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Στις γιορτές δεν πίνουμε μόνο ζεστό κρασί, σαμπάνια και λικέρ. Μπορούμε να απολαύσουμε άνετα και τη Μαργαρίτα, παραλλαγμένη και σερβιρισμένη έτσι ώστε να παραπέμπει σε χιονισμένο χριστουγεννιάτικο τοπίο.

Ο λόγος για τη Μαργαρίτα των Λευκών Χριστουγέννων, ένα κοκτέιλ που προτείνει το Delish.com, ευπαρουσίαστο και νόστιμο μαζί, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

Τι θα χρειαστείς;

1 κονσέρβα γάλα καρύδας (περίπου 400 ml)

350 ml τεκίλα

200 ml λικέρ Triple Sec

½ φλιτζ. χυμό λάιμ (ή λεμονιού)

2 φλιτζ. πάγο

½ φλιτζ. μέντα ή δυόσμο για γαρνιτούρα

1 λάιμ (ή 1 λεμόνι) κομμένο σε φέτες για γαρνιτούρα

Ξύσμα λεμονιού για το χείλος του ποτηριού

Ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού

Κράνμπερι για γαρνιτούρα

Πώς θα το φτιάξεις;

1. Ρίχνεις το γάλα καρύδας, την τεκίλα, το λικέρ, το χυμό λάιμ και τον πάγο σε ένα μπλέντερ και χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Απλώνεις στο χείλος των ποτηριών το ξύσμα του λάιμ και βυθίζεις κάθε ποτήρι σε μια πιατέλα με ζάχαρη. Μοιράζεις το κοκτέιλ στα ποτήρια και γαρνίρεις με λάιμ και κράνμπερι. Σερβίρεις.

empty alt

Οι ποπ σταρ είναι …ανθυγιεινοί

Δύο δισεκατομμύρια δολάρια για διαφημίσεις που στοχεύουν στους ανηλίκους και τους νεαρούς ενήλικες διαθέτει η βιομηχανία τροφίμων και ποτών κάθε χρόνο.
empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Κατεψυγμένα λαχανικά: χρειάζονται ξεπάγωμα ή όχι;

Όταν χρησιμοποιείς κατεψυγμένα λαχανικά στη μαγειρική σου, ίσως έχεις αναρωτηθεί αν πρέπει να τα ξεπαγώσεις ή αν μπορείς να τα ρίξεις κατευθείαν στην κατσαρόλα.
empty alt

Γιατί παραψήθηκε το φαγητό στο φούρνο;

Αν σου συμβαίνει συχνά να παραψήνεται το φαγητό στο φούρνο, ίσως φταίει το ταψί σου. Κι αυτό γιατί τα σκουρόχρωμα ταψιά απορροφούν περισσότερη θερμότητα από τα ανοιχτόχρωμα, με αποτέλεσμα π.
empty alt

Σπαγγέτι από κολοκυθάκια: πώς το μαγειρεύουμε;

Κατάφερες να κόψεις κολοκυθάκια σε λωρίδες, χρησιμοποιώντας ένα spiralizer; Τέλεια! Και τώρα, πώς θα τα μαγειρέψεις; Σε αντίθεση με τα ζυμαρικά, δεν πρέπει να βάλεις νερό σε μια κατσαρόλα και να περιμένεις να βράσει.
empty alt

Ζεστό κακάο με Rumchata

Το RumChata είναι ένα λικέρ κρέμας που παρασκευάζεται στο Ουισκόνσιν. Η συνταγή περιλαμβάνει ρούμι, κρέμα γάλακτος, κανέλα, βανίλια, ζάχαρη και άλλα αρώματα.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Κρεμώδη κοκκινιστά ζυμαρικά με Burrata

Για όσους λατρεύουν τα ζυμαρικά, μια εύκολη και γευστική συνταγή
Back To Top