Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά.

Έχουμε ήδη μιλήσει για τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει η κολοκύθα στη διατροφή σου. Είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, οι σπόροι κολοκύθας είναι βρώσιμοι, θρεπτικοί και συνδέονται με πολλά οφέλη για την υγεία.

Μπορείς να πάρεις σπόρους κατευθείαν από την κολοκύθα και να τους αποξηράνεις ή να πάρεις έτοιμους του εμπορίου. Προτίμησε ωμούς και ανάλατους και δοκίμασε να φτιάξεις την παρακάτω συνταγή που θα σε ενθουσιάσει με τα αρώματά της και θα ανεβάσει επίπεδο στη γεύση του κλασικού πασατέμπου.

 

Συστατικά

2 φλιτζάνια σπόροι κολοκύθας

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι σε σκόνη ή αλεσμένο

1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας

1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 ασπράδι αυγού, χτυπημένο μέχρι να αφρίσει

seeds

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

Βήμα 2

Απλώνεις τους σπόρους κολοκύθας σε ένα μεγάλο ταψί πάνω σε ένα φύλλο ψησίματος σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις, γυρίζοντας πλευρά μία φορά, μέχρι να ψηθούν ελαφρά, περίπου 40 λεπτά.

Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, συνδυάζεις το αποξηραμένο σκόρδο, το αποξηραμένο κρεμμύδι, τους σπόρους παπαρούνας, το σουσάμι, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Αφαιρείς τους σπόρους κολοκύθας από το φούρνο και μεταφέρεις προσεκτικά σε ένα μεσαίο μπολ. Ρίχνεις το ασπράδι πάνω από τους σπόρους κολοκύθας και ανακατεύεις μέχρι να επικαλυφθούν. Πασπαλίζεις με το αρωματικό μείγμα σκόρδου πάνω από τους σπόρους κολοκύθας. Επιστρέφεις τους σπόρους κολοκύθας στο φύλλο ψησίματος και τους απλώνεις σε ομοιόμορφη στρώση. Ψήνεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Τους αφήνεις να κρυώσουν και τους απολαμβάνεις!

seedsa

Tip: σε αεροστεγή συσκευασία μπορούν να διατηρηθούν για έως και 3 ημέρες.

 

Στοιχεία για τη διατροφή

Μέγεθος μερίδας: 1/4 Κύπελλο

Ανά μερίδα:

79,6 θερμίδες, πρωτεΐνη 3,6 γρ. 7% ΣΗΠ, υδατάνθρακες 9,3 γρ. 3% ΣΗΠ; διαιτητικές ίνες 3,1 γρ. 13% ΣΗΠ, σάκχαρα 0,1 γρ, λίπος 3,5 γρ. 5% ΣΗΠ, κορεσμένο λίπος 0,6 γρ. 3% ΣΗΠ; βιταμίνη Α 10.8IU; βιταμίνη C 0,2 mg, φυλλικό οξύ 2,7 mcg 1% ΣΗΠ, ασβέστιο 19,3 mg 2% ΣΗΠ, σίδερο 0,7 mg 4% ΣΗΠ, μαγνήσιο 45,6 mg 16% ΣΗΠ, κάλιο 167mg 5% ΣΗΠ; νάτριο 300,8 mg 12% ΣΗΠ; θειαμίνη 1% ΣΗΠ. 1/2 υδατάνθρακες, 1/2 λίπος.

 

 

empty alt

Σταματήστε το υπερβολικό τηγάνισμα στις πατάτες και το καρβουνιασμένο τοστ!

Σας αρέσουν οι υπερβολικές ψητές πατάτες; Το… καμένο τοστ; Σύμφωνα με έρευνα,  μάλλον πρέπει να αφήσετε πίσω αυτές τις συνήθειες… Κι αυτό γιατί οι φέτες του τοστ ή οι πατάτες αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για καρκίνο, αν έχουν ψηθεί ή τηγανιστεί πολύ και έχουν χάσει πια το χρυσοκίτρινό […]
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Κουζίνα σαν καινούρια μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο!

Ήρθε το Σαββατοκύριακο: μια μοναδική ευκαιρία να καθαρίσεις διεξοδικά, να οργανώσεις τέλεια και να μεταμορφώσεις εντυπωσιακά την κουζίνα σου! Ίσως όλα αυτά να μη σου ακούγονται ιδιαίτερα διασκεδαστικά, αλλά ακολουθώντας το παρακάτω πρόγραμμα για δύο εικοσιτετράωρα θα ανακαλύψεις ότι η διαδικασία...
empty alt

Πώς θα ξανακάνεις φρέσκο το ψωμί της μίας ημέρας

Το ψωμί της μίας ημέρας βρίσκεται στο μεταίχμιο: δεν είναι ακόμα αρκετά μπαγιάτικο για να το πετάξεις (ή έστω να φτιάξεις μπιφτέκια) αλλά ούτε και αρκετά φρέσκο για να το απολαύσεις στο έπακρο ή, ακόμα περισσότερο, να τους σερβίρεις στους επισκέπτες σου.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Όλα όσα θες να ξέρεις για το γουακαμόλε

Εκτός από το ότι είναι η πιο απολαυστική μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο. Έχει τις ρίζες τις στους αζτέκους αλλά χρησιμοποιείται ευρέως στην σύγχρονη μεξικάνικη και αμερικάνικη κουζίνα ως συνοδευτικό, καρύκευμα ή σε συστατικό σε σαλάτες.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
empty alt

Black Magic Margaritas - κάντε την έκπληξη

Δεν χρειάζεται να είναι Halloween για να βάλετε λίγη «μαύρη» μαγεία στο ποτήρι σας
Back To Top