Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα […]

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι πλούσια σε χρώματα και θρεπτικά στοιχεία χωρίς να στερείται σε γεύση. Κι αυτό χάρη στο ντρέσινγκ που συνοδεύει τα λαχανικά, που πραγματικά τα απογειώνει.

Τι θα χρειαστείς

2 φλιτζ. νερό
2 φλιτζ. μηλόξιδο
3 κ.γ. ζάχαρη
3 κ.γ. αλάτι
8-10 καρότα, με ένα πολύ μικρό κομμάτι από το πράσινο στέλεχός τους στην άκρη
1 μικρό κεφάλι κουνουπιδιού, κομμένο σε ανθύλλια στο μέγεθος που θέλεις
1 φρέσκο κρεμμυδάκι, λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
1 λεμόνι, κομμένο στη μέση
2 αντζούγιες, λιωμένες
1 αβοκάντο
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
1 φλιτζ. Φρέσκα ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό, κόλιανδρο, σχοινόπρασο
Μαρούλι ρομάνα, ραπανάκια, αντίδια

Πώς θα το φτιάξεις

1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ρίχνεις το νερό, το ξίδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνεις να πάρουν μια βράση, μέχρι η ζάχαρη και το αλάτι να διαλυθούν.

2. Βάζεις τα καρότα και το κουνουπίδι σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνεις από πάνω το μείγμα. Πιέζεις με μια σπάτουλα να βυθιστούν καλά. Μεταφέρεις τα λαχανικά μέσα στο υγρό σε δοχεία που κλείνουν αεροστεγώς – σε δύο διαφορετικά, αν δεν θέλεις το κουνουπίδι να πάρει χρώμα από το καρότο. Τα αφήνεις να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τα βάζεις στο ψυγείο. Μπορείς να τα αφήσεις εκεί ακόμα και για εβδομάδες.

3. Για να φτιάξεις το ντρέσινγκ, ρίχνεις το κρεμμυδάκι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ και τα καλύπτεις με το ξίδι και με το χυμό λεμονιού. Προσθέτεις μία πρέζα αλάτι και αφήνεις για 10 λεπτά. Προσθέτεις τις αντζούγιες και τη σάρκα του αβοκάντο. Τα λιώνεις όλα μαζί με ένα πιρούνι. Προσθέτεις τα μυρωδικά. Ρίχνεις σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζεις. Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση, προσθέτεις και την κρέμα γάλακτος. Ρίχνεις επιπλέον αλάτι κατά βούληση, πιπέρι και, αν θέλεις, επιπλέον χυμό λεμονιού και ξίδι.

4. Για να σερβίρεις, απλώνεις τα λαχανικά πίκλες μαζί με τα υπόλοιπα σε μια πιατέλα. Τα συνοδεύεις με το μπολ που περιέχει το ντρέσινγκ.

empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Το πλατό με πίκλες λαχανικών που θα κλέψει την παράσταση στο εορταστικό τραπέζι!

Είτε πρόκειται να έχεις κάποιο χορτοφάγο στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων είτε θεωρείς απαραίτητο να υπάρχουν και πιάτα λαχανικών στο τραπέζι ως μια πιο υγιεινή και ελαφριά πινελιά, είτε αναρωτιέσαι ποια ορεκτικά θα συνοδεύσουν το κρασί σου, η παρακάτω συνταγή της blogger Alexandra Stafford είναι...
empty alt

Βραδινή λιγούρα; Δες τι μπορείς να τρως!

Το ακούς συνέχεια: δεν πρέπει να τρως πριν τον ύπνο, δεν κάνει να κοιμάσαι με γεμάτο στομάχι, δεν θα προλάβεις να κάψεις τις θερμίδες και άλλα τέτοια.
empty alt

Γιατί αξίζει να φτιάξεις σπιτικά μείγματα μπαχαρικών (και πώς θα το κάνεις)

Έχεις σκεφτεί ποτέ να φτιάξεις στο σπίτι μείγματα μπαχαρικών π.χ. για κοτόπουλο ή χοιρινό; Υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι να το κάνεις: 1.
empty alt

Ψητές μπουκιές αβοκάντο τυλιγμένες σε φέτες μπέικον

Ναι είναι αλήθεια! Δεν μπορείς να αντισταθείς σε τίποτα που είναι τυλιγμένο σε μπέικον. Κι ακόμα περισσότερο δεν μπορείς να πεις όχι στην πράσινη απόλαυση που ακούει στο όνομα «αβοκάντο».
empty alt

Γλυκές ή αλμυρές – οι κρέπες ταιριάζουν με όλες τις προτιμήσεις

Οι κρέπες είναι πιθανώς το αγαπημένο σου γρήγορο και εύκολο γλυκό πρωινό. Συνδυάζονται γρηγορότερα από τις τηγανίτες ή τις βάφλες, και έχουν την ίδια γεύση! Το μυστικό: άφησε το μείγμα να ξεκουραστεί.
empty alt

6 tips για σούπερ τραγανές τηγανιτές πατάτες

1. Όσο πιο σφιχτές, τόσο το καλύτερο. Το πρώτο βήμα για την επιτυχία είναι η σωστή διαλογή τους από τον πάγκο του μανάβικου.
empty alt

Γλυκιά κι αλμυρή, η μαρμελάδα ντομάτας είναι η απόλαυση του καλοκαιριού

Η μαρμελάδα υπερέχει στη διατήρηση των γεύσεων και των μυρωδιών της καλοκαιρινής σεζόν, αλλά γιατί πρέπει τα φρούτα να έχουν το μονοπώλιο της προσοχής; Η προσθήκη ης μαρμελάδας ντομάτας στο καλοκαιρινό σας πλατό είναι ακριβώς αυτό που θα σας κάνει να νιώσετε μια δόση λάμψης μάστερ σεφ.
Back To Top