Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις […]

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις μια πρωτότυπη και οικονομική ιδέα που θα τα νοστιμίσει απίστευτα, από το Bonappetit.com.

Απλά, απλώνεις σε ένα ταψί τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου, τα ψήνεις και στο τέλος προσθέτεις μια σάλτσα που θα απογειώσει τη γεύση τους. Η οποία δεν είναι άλλη από μια «εναλλακτική» πέστο.

Συγκεκριμένα, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα.

Επιλέγεις τα λαχανικά που θα ψήσεις: Μπορεί να είναι καρότα, κατά προτίμηση με τα φύλλα τους, τα τελευταία μπρόκολα και κουνουπίδια της εποχής, παντζάρια, πατάτες ή γλυκοπατάτες και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά κρεμμύδια.

Προετοιμάζεις τα λαχανικά σου για ψήσιμο: Αφαιρείς τα φύλλα από τα καρότα χωρίς να τα πετάξεις και κομματιάζεις όλα τα λαχανικά σου περίπου στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Απλώνεις τα λαχανικά στο ταψί: Και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τίποτα άλλο.

Στο μεταξύ, βράζεις ρύζι ή κινόα ή κάποιο άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να βράσει το συνοδευτικό, φτιάχνεις την πέστο: Ψιλοκόβεις τα φύλλα του καρότου, μέχρι να έχεις περίπου 1 φλιτζ. ή, αν δεν έχεις φύλλα καρότου, μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο ή κόλιανδρο ή συνδυασμό διαφορετικών μυρωδικών. Ανακατεύεις τα μυρωδικά με 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρι, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και ¼ φλιτζ. λευκό ξίδι. Προσθέτεις λίγο αλάτι.

Μετά από 20 με 30 λεπτά ψησίματος, τα λαχανικά σου θα είναι έτοιμα: ελαφρώς μαλακά αλλά ταυτόχρονα και τραγανά. Τα βγάζεις από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, συμπληρώνεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν σου φαίνονται στεγνά, απλώνεις την πέστο, ανακατεύεις καλά και απολαμβάνεις μαζί με το συνοδευτικό.

empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

Καταστροφή! Ο καφές Arabica μπορεί να εξαφανιστεί σε 70 χρόνια!

Σου έχω άσχημα νέα…Σύμφωνα με επιστήμονες από το Λονδίνο και την Αιθιοπία, ο εξαιρετικά δημοφιλής καφές Arabica μπορεί να έχει εξαφανιστεί μέχρι το 2080 εξαιτίας των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής! Ο Arabica είναι μία ποικιλία καφέ που ευδοκιμεί στα highlands της Αιθιοπίας και αντιπροσωπεύει...
empty alt

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο φρέσκο και το ωριμασμένο τυρί;

Σε γενικές γραμμές, η παρασκευή τυριού συνίσταται στο διαχωρισμό του τυροπήγματος από το τυρόγαλα και στη συνέχεια στην επεξεργασία του τυροπήγματος.
empty alt

Η λιχουδιά που δεν είχες φανταστεί: αγγουράκι στο γουόκ!

Όταν δεν έχεις πολλά πράγματα να προσθέσεις στο γουόκ για ένα γρήγορο στιρ-φράι, χρησιμοποίησε… αγγουράκι. Κι όμως, σύμφωνα με ένα θέμα του Serious Eats, είναι ένα πρώτης τάξης υλικό, καθώς μετά από λίγη ώρα μαγειρέματος στο γουόκ γίνεται τρυφερό και νόστιμο ενώ ταυτόχρονα παραμένει ζουμερό.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το πιο αφράτο χούμους

Πώς θα πετύχεις το αφράτο, βελούδινο, χούμους που απολαμβάνεις σε καλά εστιατόρια; Σύμφωνα με τον σεφ Michael Solmonov, μουλιάζεις τα ρεβίθια σου για μία νύχτα, την επόμενη μέρα τα βράζεις και μετά τα σιγοβράζεις με μαγειρική σόδα για περίπου μία ώρα.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
Back To Top