Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.

Οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι εξαιρετικά εθιστικές και είναι απολαυστικές! Είναι σαν μια χορτοφαγική εκδοχή ποπ κορν κοτόπουλου και έχουν υπέροχη γεύση με λίγη καυτερή σάλτσα ή κέτσαπ στο πλάι ή ντιπ γιαουρτιού.  Αυτές οι τραγανές τηγανητές μπουκίτσες κουνουπιδιού είναι τόσο νόστιμες που θα χρειαστεί να φτιάξετε και διπλή παρτίδα.

Επικαλύπτονται σε ένα πολύ ελαφρύ κουρκούτι με αλεύρι, ρυζάλευρο, αυγό, φρέσκα κρεμμυδάκια και μπαχαρικά και τηγανίζονται μέχρι να ροδίσουν. Το ρυζάλευρο είναι αυτό που προσθέτει αυτό το τραγανό στο κουρκούτι κατά τη γνώμη μου, οπότε αν δεν έχετε ήδη λίγο στο ντουλάπι σας, φροντίστε να κρατήσετε λίγο και προσθέστε το την επόμενη φορά που θα τηγανίσετε κάτι.

Το κουνουπίδι είναι γνωστό ότι είναι ένα λαχανικό που καθαρίζεται δύσκολα, επειδή τα σκουλήκια μπορούν να βρουν το δρόμο τους σε μικρές ρωγμές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνω να αφήσετε τις μπουκίτσες να καθίσουν σε ζεστό νερό για 10-15 λεπτά πριν τις χρησιμοποιήσετε. Αυτό το μικρό κόλπο θα εξαφανίσει τυχόν υπολειμματικές βρωμιές ή σκουλήκια.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλα λαχανικά αντί για κουνουπίδι για να φτιάξω αυτές τις τηγανητές τραγανές μπουκίτσες; Απολύτως! Μπορείτε να τις φτιάξετε με καρότα, μπρόκολο, πατάτες (θα χρειαστεί να μαγειρέψετε περισσότερο) ή ακόμα και με κοτόπουλο ή γαρίδες.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κεφάλι κουνουπίδι κομμένο σε μπουκίτσες

1/2 φλιτζάνι Ρυζάλευρο

1/2 φλιτζάνι Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αυγό

1/2 φλιτζάνι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο Κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λάδι για τηγάνισμα

koynoupi

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ή λεκάνη με βραστό νερό ρίχνετε τις μπουκίτσες του κουνουπιδιού μέχρι να βυθιστούν τελείως και αφήστε τες να μείνουν για 10-15 λεπτά. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι ώστε να έρθει σε θερμοκρασία για τηγάνισμα.

Σε ένα μπολ, χτυπήστε μαζί το ρυζάλευρο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αυγό, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, την πάπρικα, το κύμινο, το αλάτι και λίγο νερό για να φτιάξετε ένα κουρκούτι ελαφρώς πιο αραιό σε σύσταση από το κουρκούτι για τηγανίτες.

Περάστε στο  κουρκούτι στις μεμονωμένες μπουκίτσες και βουτήξτε τες στο καυτό λάδι, φροντίζοντας να μη γεμίσετε το τηγάνι, διαφορετικά η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει δραστικά. Τηγανίζετε το κουνουπίδι σε μέτρια δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας και τις σερβίρετε αμέσως. Τρώγονται ζεστές και θα εξαφανιστούν αμέσως!

empty alt

Βρώμικες τροφές

Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
empty alt

3 tips ώστε ένα δείπνο να είναι –και να φαίνεται!– πιο νόστιμο

Ετοιμάζεσαι να κάνεις το τραπέζι σε μια παρέα φίλων και έχεις ετοιμάσει απλά και νόστιμα, αλλά όχι ιδιαίτερα… φωτογενή φαγητά; Δώσε βάση στα παρακάτω tips, που θα κάνουν πιο ελκυστικά τα πιάτα σου, όχι μόνο στη γεύση αλλά και στην εμφάνιση.
empty alt

Πάστα σκόρδου: Πώς θα τη φτιάξεις εύκολα

Το σκόρδο όχι μόνο δίνει γεύση αλλά επιπλέον προστατεύει πολλαπλά την υγεία, συμβάλλοντας στην ομαλή λειτουργία πολλών οργάνων.
empty alt

Τι να κάνεις αν σβολιάσει η σοκολάτα σου ενώ τη λιώνεις

Καθώς λιώνει η σοκολάτα, τα συστατικά της (συνήθως κακάο, ζάχαρη και βούτυρο κακάο) απλώνονται ομοιόμορφα, δημιουργώντας μια ρευστή μάζα.
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Super bowl με γαρίδες, πέστο και κινόα

Αυτός ο συνδυασμός με γαρίδες, πέστο και κινόα είναι νόστιμος, υγιεινός, θρεπτικός και χρειάζεται λιγότερο από 30 λεπτά για να προετοιμαστεί.
empty alt

Μελιτζάνες στο φούρνο με παρμεζάνα

Ένα γευστικό όνειρο καλοκαιρινής απόλαυσης
empty alt

Απολαυστική σούπα με κοτόπουλο και ρύζι

Υγιεινή και ζεστή, ό,τι πρέπει για να ανεβάσεις τη θερμοκρασία
Back To Top