Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο.

Αυτά τα manicotti είναι η επιτομή του comfort food. Όταν λαχταράτε τυρί και υδατάνθρακες, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε. Ιδανικά για ένα κρύο βράδυ ή όταν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας ένα έξτρα συναίσθημα θαλπωρής και απόλαυσης. Αν η αγκαλιά ήταν πιάτο, θα ήταν αυτό!

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

20 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

55 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 συσκευασία manicotti (225 γρ.)

1 κ.γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. τοματοπολτός

800 γρ. θρυμματισμένη ντομάτα

2 1/2 φλ. τυρί ρικότα

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

1/2 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. φρεσκοκομμένο βασιλικό, και περισσότερο για γαρνίρισμα

Ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

manic

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζουμε τα manicotti μέχρι al dente, 5 λεπτά. Στραγγίζουμε.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει, 6 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε 2 λεπτά ακόμη, μέχρι το σκόρδο να μυρίσει και ο ντοματοπελτέ να σκουρύνει.

Προσθέτουμε θρυμματισμένες ντομάτες (με χυμούς) και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια χαμηλή. Σιγοβράζουμε 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη γέμιση τυριών: σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τη ρικότα, 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα, 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού, βάζουμε μερικές κουταλιές σάλτσας. Απλώνουμε σε ομοιόμορφη στρώση. Γεμίζουμε με κουτάλι τα έτοιμα manicotti με το μείγμα τυριών και τα βάζουμε δίπλα δίπλα στο ταψί, επαναλαμβάνοντας μέχρι να χρησιμοποιηθεί όλο το μείγμα τυριών. Συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε από πάνω με έξτρα μοτσαρέλα και παρμεζάνα. Ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να αφρατέψει, 15 με 20 λεπτά. Γαρνίρουμε με βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

empty alt

Τα “αλκολικά” γονίδια μας

Τα γονίδιά μας φταίνει για την ροπή μας προς το αλκοόλ! Αυτό έδειξαν τα αποτελέσματα μελέτης επιστήμονων από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (Penn State) .
empty alt

Χοτ ντογκ για χορτοφάγους; Κι όμως, υπάρχουν!

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.
empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Για πόσο χρόνο διατηρείται φρέσκο το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης;

Σίγουρα θα σου έχει τύχει να περισσέψει κρασί από ένα δείπνο, να το δοκιμάσεις μερικές ημέρες αργότερα και να απογοητευτείς τόσο, ώστε να αναρωτηθείς αν είναι το ίδιο με εκείνο που είχες πιει το πρώτο βράδυ.
empty alt

«Δεν βράζεις ένα αυγό καλύτερα;»

«Δεν έχει ιδέα από μαγείρεμα. Ούτε ένα αυγό δεν ξέρει να φτιάξει μόνος του!» Σίγουρα την έχεις ξεστομίσει ουκ ολίγες φορές αυτή τη φράση για κάποιον φίλο σου, ή για τον σύντροφό σου.
empty alt

Γιατί δεν πρέπει να πετάς το νερό όπου έχεις βράσει τα ζυμαρικά

Κρύβει ένα από τα μυστικά επιτυχίας της μακαρονάδας σου.
empty alt

Ντομάτα + μοτσαρέλα = ο απόλυτος συνδυασμός του καλοκαιριού

Υπάρχει κάτι πιο τέλειο από μια σαλάτα caprese το καλοκαίρι; Δροσερή, ελαφριά, με χρώμα και άρωμα που σε ταξιδεύει σε Μεσόγειο.
empty alt

Βύσσινο, μια απόλαυση με πολλά οφέλη

Το βύσσινο είναι συνδεδεμένο με τις παιδικές καλοκαιρινές αναμνήσεις – είτε ως γλυκό του κουταλιού είτε ως βυσσινάδα.
Back To Top