Μια από τις νέες διατροφικές τάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι να πίνουμε… αλατόνερο. Για την ακρίβεια, όπως γράφει το μπλογκ Wellness Mama, το ρόφημα αυτό ονομάζεται sole και «δεν είναι απλώς μια μικρή ποσότητα αλατιού διαλυμένη σε νερό, αλλά νερό που έχει απορροφήσει όσο γίνεται περισσότερο […]

Μια από τις νέες διατροφικές τάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι να πίνουμε… αλατόνερο. Για την ακρίβεια, όπως γράφει το μπλογκ Wellness Mama, το ρόφημα αυτό ονομάζεται sole και «δεν είναι απλώς μια μικρή ποσότητα αλατιού διαλυμένη σε νερό, αλλά νερό που έχει απορροφήσει όσο γίνεται περισσότερο αλάτι και δεν πρόκειται να απορροφήσει περισσότερο (26%, πιο συγκεκριμένα)». Το αλάτι που χρησιμοποιείται είναι ορυκτό (όπως π.χ. το περίφημο αλάτι Ιμαλαΐων).

Ποιες υποσχέσεις δίνει το sole, σύμφωνα με τους υποστηρικτές της νέας τάσης; Μεταξύ άλλων, να βοηθήσει στην ενυδάτωση του οργανισμού (ενάντια στα όσα γνωρίζουμε), στην αποτοξίνωση του σώματος, στην άνοδο των επιπέδων ενέργειας και στην πέψη. Τι απαντούν όμως οι ειδικοί;

Όπως σχολίασε στη βρετανική εφημερίδα Independent η διατροφολόγος Rhiannon Lambert, «φαίνεται να είναι μια ακόμα απάτη που κυκλοφορεί στο Ίντερνετ, απέναντι στην οποία πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Η ίδια προσθέτει: «Μελέτες έχουν δείξει ότι ενώ η μέτρια κατανάλωση αλατιού ενδεχομένως να είναι ωφέλιμη στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, η υπερκατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε υπέρταση».

Η Lambert συμπληρώνει ότι όλα τα οφέλη του συγκεκριμένου ροφήματος προέρχονται από το βασικό συστατικό του, δηλαδή το νερό, και επισημαίνει πως «υπάρχει κάτι που πρέπει να γνωρίζετε για την αποτοξίνωση. Η ιδέα πως μπορείτε να ξεπλύνετε από τον οργανισμό σας τις ακαθαρσίες, ώστε να μείνετε πεντακάθαροι, είναι απάτη: πρόκειται για μια ψευδοεπιστημονική ιδέα που λανσάρεται για να σας πουλήσει προϊόντα».

empty alt

Η καλή γεύση απαιτεί συγκέντρωση

Το εύγεστο φαγητό θέλει την απόλυτη προσοχή μας . Αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα η οποία αποκαλύπτει ότι ακόμα και το πιο τέλειο έδεσμα έχει ήπια γεύση όταν το τρώμε μπροστά στην τηλεόραση ή κάνουμε οτιδήποτε αποσπά την προσοχή μας από το πιάτο.
empty alt

Τι πρέπει να προσέχεις στα λαδερά φαγητά

Τα λαδερά φαγητά αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας και περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό συνταγών. Βασικό τους συστατικό είναι τα λαχανικά, που πολλές φορές «παντρεύονται» με αμυλούχα τρόφιμα, για παράδειγμα ρύζι ή πατάτες ή πηγές πρωτεϊνών, όπως κρέας ή κοτόπουλο,...
empty alt

Κολοκύθια με τη ρίγανη

Κάνεις δίαιτα, ή διατροφή. Όπως και να το πεις, το ζητούμενο είναι να δεις τη ζυγαριά να πέφτει.
empty alt

Αγκινάρα: η εξαιρετικά θρεπτική και πολύτιμη για την υγεία σου

  Αν και συχνά θεωρείται λαχανικό, οι αγκινάρες (Cynara cardunculus var. Scolymus) είναι ένας τύπος γαϊδουράγκαθου. Αυτό το φυτό προέρχεται από τη Μεσόγειο και χρησιμοποιείται για αιώνες για τις πολλές φαρμακευτικές του ιδιότητες.
empty alt

Τι είναι τα προσαρμογόνα ή ανταπτογόνα και πού κάνουν καλό;

Είτε έχεις ακουστά τα Adaptogens, στα ελληνικά προσαρμογόνα ή ανταπτογόνα, είτε όχι, είναι πιθανό να τα έχεις δει ως πρόσθετη επιλογή στην τοπική καφετέρια ή στα μενού του smoothie bar ή να τα έχεις διαβάσει στα συστατικά ροφημάτων ή φυτικών συμπληρωμάτων.
empty alt

Τροφές και ροφήματα που μας βοηθάνε να κοιμόμαστε καλύτερα

Ένας καλός βραδινός ύπνος αποτελεί το μυστικό ώστε να αισθανόμαστε καλύτερα όταν σηκωνόμαστε για τη δουλειά μας και όλες μας τις δραστηριότητες μέσα στην ημέρα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την καλύτερη λειτουργία του οργανισμού μας.
empty alt

Τα σημαντικά οφέλη των χουρμάδων για την υγεία

Με καταγωγή από τη Μέση Ανατολή, αλλά και εύκολο να καλλιεργηθούν στη Μεσόγειο, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, οι χουρμάδες είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό φρούτο, που καταναλώνεται κυρίως αποξηραμένο, αλλά και φρέσκο από τον Νοέμβριο μέχρι τον Ιανουάριο.
empty alt

Μούσμουλο: ένα φρούτο με εκπληκτικά ωφέλιμο διατροφικό προφίλ

Τα οφέλη που προσφέρει το μούσμουλο στην υγεία σου θα σε ενθουσιάσουν
Back To Top