Δύσκολη   Μερίδες : 6   10.01-12.30  

Φανταστική παραδοσιακή ιταλική πίτα για τις ημέρες του Πάσχα με χειροποίητο τραγανό φύλλο. Μπορείτε να τη σερβίρετε και ζεστή και κρύα.

Υλικά:

½ κιλό αλεύρι

8 αυγά

6 αγκινάρες λεπτοκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. μαντζουράνα

½ κιλό μυζήθρα

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 κ.σ. μαϊντανό τριμμένο

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις σοτάρουμε καλά για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το μαϊντανό και τη μαντζουράνα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μόλις είναι χλιαρή προσθέτουμε τη μυζήθρα και την παρμεζάνα.

Κάνουμε το φύλλο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, μία πρέζα αλάτι και 200 γρ. νερό χλιαρό. Δουλεύουμε να γίνει μία ζύμη εύπλαστη. Τη χωρίζουμε σε 8 κομμάτια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μέγεθος για 1 φόρμα 22 εκ. διάμετρο. Παίρνουμε 4 φύλλα, περνάμε το καθένα με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετούμε στη φόρμα το ένα πάνω στο άλλο. Βάζουμε τη γέμιση και προσθέτουμε από πάνω τα αυγά ολόκληρα. Αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 4 φύλλα πάλι περνώντας τα με λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά.

empty alt

Affogato Cioccolato

Affocato ciocolato ή ο θρίαμβος της σοκολάτας και της γευστικής απόλαυσης.
empty alt

Αλμυροί λουκουμάδες

Λαχταριστοί αλμυροί λουκουμάδες με ελιές και λιαστή ντομάτα.
empty alt

Τσιπούρα με κρεμμύδια και σάλτσα κόκκινου κρασιού

Ειναι ο άλλος τρόπος για να απολαύσεις το ξεχωριστό αυτό ψάρι.
empty alt

Σαλάτα με ζυμαρικά

Ενα πιάτο που μπορεί να λειτουργήσει ως σαλάτα αλλά και ώς κυρίως.
empty alt

Σαρδέλες με λευκό κρασί

Έχω μια σαρδέλα, την καθαρίζω και τη ψήνω με λευκό κρασί!
empty alt

Carpaccio από σολομό με μήλο

Ο σολομός και το μήλο βρήκαν ένα νέο νόημα ύπαρξης.
empty alt

Μηλόπιτα

Μια μηλόπιτα την ημέρα, το γιατρό της... πείνας κάνει πέρα.
empty alt

Μυζήθρα σαγανάκι

Ενα διαφορετικό και εύκολο σαγανάκι που θας σας εκπλήξει με την γεύση του.
Back To Top