Μια κλασική comfort food συνταγή για κάθε μέρα

Τι είναι ένα εύκολο βραδινό δείπνο χωρίς μοσχαρίσιο κιμά, ζυμαρικά και λιωμένο τυρί; Η λέξη ταψί πρέπει να παραπέμπει σε ένα φαγητό που είναι εύκολο να προετοιμαστεί, να μαγειρευτεί και να φάει, και αυτή η συνταγή για ζυμαρικά με βοδινό κρέας δεν θα σας κουράσει καθόλου. Αυτή η εκδοχή ζυμαρικών φούρνου με κιμά συνδυάζει μια αγαπημένη ευκολία –κρέμα μανιταρόσουπας– μαζί με σάλτσα ντομάτας, πολύ σκόρδο, γλυκό κρεμμύδι και έντονο τυρί τσένταρ. Η μόνη προπαρασκευαστική εργασία απαιτεί να κόψετε κρεμμύδια, να ψιλοκόψετε το σκόρδο και να τρίψετε το τυρί. Είναι ένας συνδυασμός όλων όσων θέλετε σε ένα comfort food γεύμα με κρύο καιρό.

Egg Noodles: Χρησιμοποιήστε μόνο φαρδιά ή πολύ φαρδιά noodles αυγών για αυτό το ξεχωριστό, κλασικό σχήμα. Επιτρέπει επίσης στη σάλτσα να τυλίγεται πιο τακτοποιημένα γύρω από το noodle (ειδικά αν το κάνετε σε μια ομάδα καλεσμένων). Τα noodles με αυγά είναι τρυφερά και εύθραυστα στη φύση τους, γι' αυτό είναι επιτακτική ανάγκη να μην τα παραψήσετε πριν μπείτε στο φούρνο. Μαγειρέψτε μόνο ένα λεπτό κάτω από al dente, ώστε όταν τελειώσουν το μαγείρεμα στο φούρνο να μην γίνουν χυλός. Αλά ελληνικά μπορείτε να βάλετε χυλοπίτες. Αλλά και όποιο ζυμαρικά της αρεσκείας να χρησιμοποιήσετε μια χαρά θα είναι.

Μοσχαρίσιος κιμάς: Προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε 85% άπαχο μοσχαρίσιο κιμά εδώ.

Κρεμμύδι και σκόρδο: Το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι βασικά συστατικά εδώ - θα τα μαγειρέψετε πριν ξεκινήσετε τη σάλτσα σας.

Σάλτσα ντομάτας: Ένα κουτάκι σάλτσας ντομάτας προσθέτει αυτή την τέλεια όξινη, ελαφρώς γλυκιά ισορροπία στην κρέμα μανιταρόσουπας και πηχτής κρέμας.

Cream of Mushroom Soup: Αυτός είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης εδώ. Είναι κρεμώδες και προσθέτει μια λεπτή γεύση μανιταριού που ολοκληρώνει αυτή την εκδοχή.

Κρέμα γάλακτος: Λίγη λίγη παχύρρευστη κρέμα προσθέτει έναν πλούτο στη σάλτσα, ενώ την κάνει και πηχτή και ουσιαστική.

Cheddar: Η κορυφαία συμβουλή μας; Μην χρησιμοποιείτε προ-τριμμένο τυρί! Δεδομένης της προσθήκης αντισυσσωματωτικών συστατικών, οτιδήποτε μπαίνει στο τυρί σας δεν πρέπει να περιλαμβάνει τίποτα πέρα ​​από το τυρί.

Διατήρηση

Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το ταψί και να το αφήσετε να κρυώσει πριν το τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο και το φυλάξετε στο ψυγείο. Ή μοιράστε τα περισσεύματα σε μερίδες και τυλίξτε το καθένα σε αλουμινόχαρτο. Ζεσταίνουμε ξανά στο φούρνο στους 200° μέχρι να ζεσταθεί ξανά. Το ταψί που περίσσεψε θα κρατήσει έως και 5 ημέρες.

Συστατικά

Αλάτι

500 γρ νουντλς αυγών ή χυλοπίτες

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 κιλό (85% άπαχος) μοσχαρίσιος κιμάς

1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

750 ml κουτάκι σάλτσα ντομάτας

450 ml κουτάκι κρέμα μανιταρόσουπα

1/3 φλ. παχύρρευστη κρέμα

350 γρ. κοφτερό τσένταρ, τεμαχισμένο, διαιρεμένο

1 κ.σ. φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210°. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι 1 λεπτό λιγότερο από το al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε; Κρατήστε 1 φλιτζάνι ζυμαρικό νερό. Προσθέστε το βούτυρο στα noodles και ανακατέψτε να ενωθούν.

Βήμα 2

Εν τω μεταξύ, σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Μαγειρέψτε το βόειο κρέας, σπάζοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου 6 λεπτά. Καρυκεύετε με αλάτι.

Βήμα 3

Μειώστε τη θερμότητα σε μέτρια. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 4 με 5 λεπτά. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη σούπα, την κρέμα γάλακτος και το ένα τρίτο του τυριού. Αφήνετε να σιγοβράσει και μαγειρεύετε, προσθέτοντας 1/2 έως 1 φλιτζάνι ζυμαρικό νερό, μέχρι να λιώσει το τυρί και να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή, περίπου 1 λεπτό. Αλατοπιπερώνετε, αν χρειάζεται. Προσθέστε τα noodles στην κατσαρόλα και ανακατέψτε με το μείγμα του κρέατος. Ρίξτε σε μπεν μαρί 13"x9" και πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί.

Βήμα 4

Ψήστε το ταψί μέχρι το κέντρο και οι άκρες να αφρατέψουν, 30 λεπτά. Από πάνω αν θέλετε πασπαλίστε με μαϊντανό.

empty alt

Ιδού τι να μαγειρέψετε στο πρώτο ραντεβού!

Τα πρώτα στάδια των ραντεβού, εκτός από συναρπαστικά συναισθήματα, κρύβουν άφθονο στρες, ανυπομονησία και κρυφές προσμονές. Κατά το στάδιο της γνωριμίας, το φαγητό παίζει σημαντικό ρόλο γιατί όχι μόνο φέρνει κοντά το ζευγάρι αλλά και γιατί πολύ απλά ο έρωτας (ναι, είναι κλισέ), περνάει και από το...
empty alt

Γευσιγνώστες, μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.

Χθες το βράδυ ήρθε στο εστιατόριο κάποιος να φάει. Και με έκανε να σκεφτώ πως κι οι γευσιγνώστες ως ομάδα είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας.
empty alt

Μόλις που προλαβαίνεις να απολαύσεις τις ώριμες ντομάτες με αυτό τον τρόπο

Έχεις πολλές επιλογές για να απολαύσεις μια ώριμη ντομάτα – σε χωριάτικη σαλάτα, σε ντάκο, σε ένα σάντουιτς με γαλοπούλα και μαγιονέζα και φυσικά σε μια ωραία μακαρονάδα.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Δεν έχεις μπαγιάτικο ψωμί; Έτσι θα το… παλαιώσεις σε λίγα λεπτά

Αν είστε λάτρεις του ψωμιού στο σπίτι, μάλλον θα σου έχει τύχει κάποια στιγμή να αναζητήσεις μερικές μπαγιάτικες φέτες για να τις χρησιμοποιήσεις σε συνταγές όπως τα μπιφτέκια και τα κρουτόν αλλά να βρεις μόνο φρεσκο ψωμί, σχεδόν κατευθείαν από το φούρνο! Ακολουθώντας, ωστόσο, τα παρακάτω βήματα,...
empty alt

ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΝΑΞΟΥ

Η γραβιέρα Νάξου, με τη γλυκιά βουτυράτη γεύση, είναι από τις καλύτερες της Ελλάδας και γι’ αυτό θεωρείται από τα πιo αγαπημένα επιτραπέζια τυριά της Ελλάδας.
empty alt

Σπιτική ζύμη για πίτα: Πώς θα τη φτιάξεις βήμα βήμα

Θέλεις να ανοίξεις ζύμη, αλλά σου φαίνεται πιο εύκολο να τρέξεις στο μαραθώνιο; Ο παρακάτω οδηγός, από το Popsugar.com, είναι τόσο απλός που ακόμα και ο εντελώς αρχάριος στη μαγειρική μπορεί να ακολουθήσει τα βήματά του.
empty alt

Γράφουμε τον μεθυστικό επίλογο του καλοκαιριού

Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι.
Back To Top