Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει […]

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει ή ξεραίνεται  είναι να το τυλίγεις σε κερωμένο χαρτί (waxed paper).

Κι αυτό γιατί το χαρτί αυτό βοηθάει να διατηρηθεί η κατάλληλη ισορροπία στην ποσότητα υγρασίας που χρειάζεται το τυρί για να παραμείνει φρέσκο. Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με τη μεμβράνη που, άσχετα με το τρόφιμο στο οποίο τη χρησιμοποιείς, τείνει να μαζεύει υγρασία που με τη σειρά της ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού και των άλλων φαγητών.

Οι προηγούμενες οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση των τυριών ήταν να τα κόβεις σε κομμάτια των 250-300 γραμμαρίων και αφού τα τυλίξεις σε μεμβράνη να τα διατηρείς στον καταψύκτη.

Ειδικά για το blue cheese, ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσεις, σύμφωνα με το GHI, είναι εκτός από το κερωμένο χαρτί να το τυλίξεις χαλαρά και με αλουμινόχαρτο για να μην έχει «διαρροές» μέσα στο ψυγείο σου καθώς ωριμάζει.

Επισημαίνουν ακόμα ότι δεν χρειάζεται να βάζεις όλα τα τυριά στο ψυγείο, αφού τα σκληρά μπορείς να τα διατηρείς σε οποιοδήποτε χώρο έχει θερμοκρασία 8-15°C, ενώ τα μαλακά πρέπει να είναι σε ψυγείο και σε θερμοκρασίες 5-8°C.

Για τυριά όπως το μπρι και η μοτσαρέλα που διατηρούνται στο ψυγείο, συστήνουν ως καλύτερο σημείο το συρτάρι για τα λαχανικά, αφού πρόκειται για τυριά που χρειάζονται ένα πιο υγρό περιβάλλον και ο συγκεκριμένος χώρος διατηρεί τόση υγρασία όση είναι αρκετή για τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Το καλύτερο, όταν πρόκειται να σερβίρεις ή να φας τυριά, είναι να τα βγάζεις από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν, ώστε να έχουν χρόνο να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

*telegraph.co.uk

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Δεν υπάρχουν άρθρα για προβολή
Back To Top