Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει […]

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος!

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην μουχλιάζει ή ξεραίνεται  είναι να το τυλίγεις σε κερωμένο χαρτί (waxed paper).

Κι αυτό γιατί το χαρτί αυτό βοηθάει να διατηρηθεί η κατάλληλη ισορροπία στην ποσότητα υγρασίας που χρειάζεται το τυρί για να παραμείνει φρέσκο. Κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με τη μεμβράνη που, άσχετα με το τρόφιμο στο οποίο τη χρησιμοποιείς, τείνει να μαζεύει υγρασία που με τη σειρά της ευνοεί την ανάπτυξη μούχλας στην επιφάνεια του τυριού και των άλλων φαγητών.

Οι προηγούμενες οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση των τυριών ήταν να τα κόβεις σε κομμάτια των 250-300 γραμμαρίων και αφού τα τυλίξεις σε μεμβράνη να τα διατηρείς στον καταψύκτη.

Ειδικά για το blue cheese, ο καλύτερος τρόπος να το αποθηκεύσεις, σύμφωνα με το GHI, είναι εκτός από το κερωμένο χαρτί να το τυλίξεις χαλαρά και με αλουμινόχαρτο για να μην έχει «διαρροές» μέσα στο ψυγείο σου καθώς ωριμάζει.

Επισημαίνουν ακόμα ότι δεν χρειάζεται να βάζεις όλα τα τυριά στο ψυγείο, αφού τα σκληρά μπορείς να τα διατηρείς σε οποιοδήποτε χώρο έχει θερμοκρασία 8-15°C, ενώ τα μαλακά πρέπει να είναι σε ψυγείο και σε θερμοκρασίες 5-8°C.

Για τυριά όπως το μπρι και η μοτσαρέλα που διατηρούνται στο ψυγείο, συστήνουν ως καλύτερο σημείο το συρτάρι για τα λαχανικά, αφού πρόκειται για τυριά που χρειάζονται ένα πιο υγρό περιβάλλον και ο συγκεκριμένος χώρος διατηρεί τόση υγρασία όση είναι αρκετή για τα συγκεκριμένα τρόφιμα.

Το καλύτερο, όταν πρόκειται να σερβίρεις ή να φας τυριά, είναι να τα βγάζεις από το ψυγείο περίπου μία ώρα πριν, ώστε να έχουν χρόνο να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου.

*telegraph.co.uk

empty alt

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Φάε σαν παιδί!

Συνήθως οι γονείς είναι αυτοί που μαθαίνουν πράγματα στα παιδιά τους. Υπάρχουν, όμως, και πράγματα που μπορεί ένα παιδί να διδάξει στους μεγάλους, όπως για παράδειγμα πώς να τρώνε σωστά! Αν, λοιπόν, είσαι μαμά, μπαμπάς, θείος, θεία, κλπ, η λύση στα κιλά που μπορεί να σε ταλαιπωρούν […]
empty alt

Πώς διατηρείς τα φρέσκα κρεμμυδάκια… φρέσκα για καιρό;

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια δεν διατηρούνται στον πάγκο της κουζίνας, αλλά θέλουν ψυγείο. Ο τρόπος συντήρησής τους δεν παραπέμπει στις ρίζες αλλά στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, επομένως πρέπει να τα αντιμετωπίζεις όπως το σπανάκι ή ο μαϊντανός και όχι σαν τα ξερά κρεμμύδια ή τις πατάτες.
empty alt

Η πιο καυτερή πιπεριά του κόσμου μπορεί να σε σκοτώσει

Αν πιστεύεις ότι κανένα πικάντικο φαγητό δεν είναι πλέον αρκετά πικάντικο για να σε συγκινήσει και ότι έχεις εκτοξεύσει την αντοχή του στομαχιού σου σε υπεράνθρωπα επίπεδα, μάλλον δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα την Pepper X.
empty alt

Τι να κάνεις αν μια σάλτσα σού βγει υπερβολικά αλμυρή;

145231 Σε όλους μας έχει συμβεί ενώ ετοιμάζουμε την τέλεια σάλτσα να μας πέσει (λίγο) παραπάνω αλάτι, με αποτέλεσμα να γίνει «λύσσα».
empty alt

Φιστίκια Αιγίνης, όχι απλώς νόστιμα αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα!

Τα φιστίκια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία σου. Αυτοί οι βρώσιμοι σπόροι του δέντρου Pistacia vera περιέχουν υγιή λίπη και αποτελούν καλή πηγή πρωτεϊνών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
empty alt

Cupcake με «κρυμμένο» παγωτό

Έχουμε μάθει να συνοδεύουμε διάφορες γλυκές απολαύσεις με μπάλες παγωτού, όμως αυτή η συνταγή πάει την απόλαυση ένα βήμα παραπέρα «κρύβοντας» το παγωτό μέσα σε έναν αγαπημένο γλυκό πειρασμό – το cupcake.
empty alt

Μπισκότα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φιστικοβούτυρο

Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Back To Top