Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς!

Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς. Η μέση είναι όλη από γέμιση cheesecake και ολοκληρώνεται με ένα θρυμματισμένο μείγμα από μήλα και αλεύρι καρύδας για να έχει μια υπέροχη υφή μόλις ψηθεί!

Φυσικά είναι καλύτερο να είναι κρύο, αλλά σίγουρα θα μπορούσατε να το απολαύσετε και κατευθείαν από τον φούρνο. Απλώς φροντίστε να του αφήσετε λίγο χρόνο να σταθεροποιηθεί, διαφορετικά θα χαλάσει όταν προσπαθήσετε να το κόψετε. Απολαύστε το με λίγη από τη σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη από πάνω!

Μπάρες Cheesecake με μήλο με καραμέλα με χαμηλές υδατάνθρακες

Η απολαυστική μπουκιά σας για αυτό το φθινόπωρο: Κρούστα από κουλουράκια γεμάτη με κρεμώδες cheesecake και από πάνω ένα τρίμμα μήλων.

Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά

 Χρόνος μαγειρέματος 30 λεπτά

 Συνολικός χρόνος 1 ώρα

 Μερίδες 16 μπάρες

 Θερμίδες 229 kcal ανά μερίδα

Συστατικά

Κρούστα κουλουράκι

1/2 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο

1 φλιτζάνι αλεύρι καρύδας

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού Caramel Liquid Stevia ή 1/2 φλιτζάνι γλυκαντικό της επιλογής σας

Γέμιση cheesecake

450 gr τυρί κρέμα θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μήλου

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια

Επικάλυψη

3/4 φλιτζανιού μήλα χωρίς φλούδα, κομμένα σε κύβους

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι καρύδας

1/2 κουταλάκι μπαχαρικά – κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο μαλακωμένο

1/2 κουταλάκι του γλυκού καραμέλα υγρή στέβια

applecheesekacebars

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200. Βάλτε τα υλικά της κρούστας μαζί σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν. Απλώστε σε ένα ταψί που έχετε είτε καλύψει με χαρτί ψησίματος ή έχετε λαδώσει/βουτυρώσει.

Συνδυάστε όλα τα υλικά του cheesecake σε ένα μίξερ ή χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ενσωματωθούν καλά. Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη στέβια εάν χρειάζεται. Απλώνουμε τη γέμιση cheesecake πάνω από την κρούστα ομοιόμορφα.

Ανακατέψτε τα υλικά της επικάλυψης μαζί σε ένα μικρό μπολ και στη συνέχεια πασπαλίστε το μείγμα πάνω από το cheesecake. Ψήνετε για 30 λεπτά και μετά αφήνετε να κρυώσει για 3-4 ώρες για να δέσει ή όλη τη νύχτα. Περιχύνετε με σάλτσα καραμέλας χωρίς ζάχαρη, αν θέλετε.

Στοιχεία για τη διατροφή

Καθαροί υδατάνθρακες: 4 γρ

Ποσότητα ανά μερίδα

Θερμίδες 229 Θερμίδες από Λίπος 189

% Καθημερινή αξία*

Λιπαρά 21 γρ 32%

Κορεσμένα λιπαρά 13g81%

Χοληστερίνη 61 mg 20%

Νάτριο 324 mg 14%

Κάλιο 59 mg 2%

Υδατάνθρακες 7g2%

Φυτικές ίνες 3g13%

Ζάχαρη 2 γρ 2%

Πρωτεΐνη 3g6%

Βιταμίνη Α 723IU14%

Βιταμίνη C 1mg1%

Ασβέστιο 41 mg 4%

Σίδηρος 1mg6%

* Οι ποσοστιαίες ημερήσιες τιμές βασίζονται σε μια δίαιτα 2.000 θερμίδων.

empty alt

Κάστανο: Βάλσαμο του χειμώνα

Σκέτα, βραστά ή ψητά, αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, από τότε που τα αναγνωστικά του Δημοτικού συνέδεαν την έλευση του κρύου με την παρουσία του καστανά στη γωνία.
empty alt

Είναι η μαγειρική τρόπος ψυχοθεραπείας;

Η προφανής απάντηση για όλους όσοι λατρεύουν τη μαγειρική είναι «Ναι, φυσικά!». Για όσες γυναίκες το μαγείρεμα είναι απλά μια υποχρέωση που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε καθημερινή βάση, βαρυγκομώντας και με αμφίβολες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, μάλλον δεν αποτελεί μέσο...
empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

4 tips για πεντανόστιμο ψητό κοτόπουλο

Αν το ψητό κοτόπουλο πετύχει, είναι ένα όνειρο. Αν όχι, μπορεί να είναι ακόμα και για πέταμα.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Οι πιο νόστιμες μαρινάδες που θα απογειώσουν την Τσικνοπέμπτη σου

Μια που εκ των πραγμάτων θα τσικνήσεις στο σπίτι σου έχουμε τρεις εύκολες συνταγές για να μαρινάρεις το κρέας σου και να αναβαθμίσεις γευστικά τα πιάτα σου στο μάξιμουμ.
empty alt

Κρεμώδες κοτόπουλο με Bourbon και μήλα

Μια συνταγή φιλέτο κοτόπουλο με μήλα που θα σας ενθουσιάσει
Back To Top