Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο

Τα οικονομικά δείπνα με ένα σκεύος είναι πάντα στην εποχή τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούν υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα. Ρεβίθια καβουρδισμένα με βούτυρο και ψημένο μπρόκολο ρίχνονται σε μια πλούσια σάλτσα τύπου Αλφρέντο που παρασκευάζεται από παχύρρευστη κρέμα, κρεμμύδια, σκόρδο και παρμεζάνα για να δημιουργήσουν αυτό το δείπνο σε ένα σκεύος διάρκειας 35 λεπτών. Μια πρέζα ξύσμα λεμονιού και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς προσθέτουν τη φωτεινότητα και τη θερμότητα που χρειάζεται για να απογειώσετε την πλούσια σάλτσα Alfredo.

Με λιγότερα από 10 υλικά, έχετε ένα πλούσιο, χορτοφαγικό γεύμα γεμάτο γεύση. Σερβίρετε με επιπλέον δόση παρμεζάνας και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για ένα πιάτο που είναι κρεμώδες, αλμυρό και λίγο πικάντικο, ιδανικό για ένα άνετο βράδυ στα μέσα της εβδομάδας.

Συστατικά

4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο

2 κονσέρβες (400 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα

Αλάτι

4 φλ. μπουκίτσες μπρόκολου (από 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο)

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή ψιλοκομμένες

1 1/2 φλ. παχύρρευστη κρέμα

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα

Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)

Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς

Ψωμί κρούστα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και 3/4 κουτ. αλάτι και ανακατεύετε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά, για 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε 1 κ.γ. βούτυρο. Προσθέστε το μπρόκολο και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα, για 3 με 4 λεπτά. Μεταφέρετε στο πιάτο με ρεβίθια.

Βήμα 3

Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το υπόλοιπο 1 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Χτυπάτε με σύρμα την παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και μετά ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε).

Βήμα 4

Ανεβάστε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία. Επιστρέψτε τα ρεβίθια και το μπρόκολο στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθούν με σάλτσα.

Βήμα 5

Μαγειρεύετε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η σάλτσα και τα ρεβίθια να ροδίσουν ελαφρώς, για 2 με 3 λεπτά.

Βήμα 6

Περιχύνετε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και περισσότερη παρμεζάνα. Σερβίρετε μαζί με φρέσκο ψωμί – ή αν θέλετε φρυγανισμένο.

empty alt

Φτιάξε μια πεντανόστιμη κοτόσουπα σε 6 βήματα

Η κοτόσουπα δεν είναι μόνο το απόλυτο σπιτικό comfort food αλλά και μια καλή λύση για τις ημέρες που δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις, καθώς μπορείς να τη φτιάξεις σε μεγαλύτερες ποσότητες και να τη διατηρήσεις στην κατάψυξη.
empty alt

Πώς το κόβουν το καρπούζι;

Προτού κόψεις ένα καρπούζι, να έχεις υπόψη σου ότι καλό είναι αν το αγοράσεις ολόκληρο να το καταναλώσεις μέσα σε μία εβδομάδα ενώ αν το αγοράσεις σε κομμάτι να το φας μέσα στις τρεις πρώτες μέρες, διαφορετικά θα αρχίσουν να αλλοιώνονται η γεύση και η υφή του.
empty alt

3 άγνωστα tips για να διατηρείς φρέσκιες τις ντομάτες σου

Ο ιδανικός τρόπος για να διατηρήσεις τις ντομάτες σου φρέσκιες είναι να τις κρατήσεις σε θερμοκρασία δωματίου, ας πούμε στον πάγκο της κουζίνας, σωστά; Όχι απαραίτητα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ρύζι από οποιοδήποτε λαχανικό

Ίσως στο πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείς να προτείνεται σε κάποια συνταγή να αντικαταστήσεις το λευκό ρύζι με ρύζι από λαχανικά.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

«Αγάπη μου τα κάναμε σαλάτα!»

  Το τέλος της άνοιξης και η αρχή του καλοκαιριού είναι η ιδανική εποχή για να ξαναβρείς τους ρυθμούς και τη φόρμα σου – ειδικά αν έχεις περάσει και μια καραντίνα! Δοκίμασε τις παρακάτω σαλάτες που και απολαυστικές και γευστικές είναι, αλλά και θα σε κρατήσουν μακριά […]
empty alt

Μπαίνουμε σε πασχαλινή διάθεση με ιδέες για υπέροχα αβγά!

Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα αυγά κόκκινα, αλλά μπορείτε μερικά αυγά να τα βάψετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να τους δώσετε το δικό σας προσωπικό στίγμα.
empty alt

Και το Όσκαρ καλύτερου κοκτέιλ πάει… στο Golden Nights

Όσο όλοι περιμένουν να δουν ποιες διασημότητες παίρνουν βραβεία στα Όσκαρ αυτή την Κυριακή, ο Wolfgang Puck θα είναι απασχολημένος με την προετοιμασία του φαγητού για το διάσημο after πάρτι του Governor's Ball, όπως κάνει κάθε χρόνο από το 1995. Φέτος, ωστόσο, ο Puck θα έχει επίσης μαζί του τον...
Back To Top