Η πιο comfort συνταγή που συνδυάζει τα ρεβίθια με το μπρόκολο
Τα οικονομικά δείπνα με ένα σκεύος είναι πάντα στην εποχή τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούν υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα. Ρεβίθια καβουρδισμένα με βούτυρο και ψημένο μπρόκολο ρίχνονται σε μια πλούσια σάλτσα τύπου Αλφρέντο που παρασκευάζεται από παχύρρευστη κρέμα, κρεμμύδια, σκόρδο και παρμεζάνα για να δημιουργήσουν αυτό το δείπνο σε ένα σκεύος διάρκειας 35 λεπτών. Μια πρέζα ξύσμα λεμονιού και θρυμματισμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς προσθέτουν τη φωτεινότητα και τη θερμότητα που χρειάζεται για να απογειώσετε την πλούσια σάλτσα Alfredo.
Με λιγότερα από 10 υλικά, έχετε ένα πλούσιο, χορτοφαγικό γεύμα γεμάτο γεύση. Σερβίρετε με επιπλέον δόση παρμεζάνας και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς για ένα πιάτο που είναι κρεμώδες, αλμυρό και λίγο πικάντικο, ιδανικό για ένα άνετο βράδυ στα μέσα της εβδομάδας.
Συστατικά
4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, μοιρασμένο
2 κονσέρβες (400 γρ.) ρεβίθια, στραγγισμένα, ξεπλυμένα
Αλάτι
4 φλ. μπουκίτσες μπρόκολου (από 1 μεγάλο κεφάλι μπρόκολο)
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες ή ψιλοκομμένες
1 1/2 φλ. παχύρρευστη κρέμα
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
Ξύσμα από 1 λεμόνι (προαιρετικά)
Πρέζα νιφάδες θρυμματισμένης κόκκινης πιπεριάς
Ψωμί κρούστα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο ανοξείδωτο ή μαντεμένιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 2 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε τα ρεβίθια και 3/4 κουτ. αλάτι και ανακατεύετε να επικαλυφθούν. Μαγειρέψτε τα ρεβίθια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να γίνουν ελαφρώς τραγανά εξωτερικά, για 10 με 12 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 2
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε 1 κ.γ. βούτυρο. Προσθέστε το μπρόκολο και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μπρόκολο να γίνει τραγανό και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα, για 3 με 4 λεπτά. Μεταφέρετε στο πιάτο με ρεβίθια.
Βήμα 3
Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώνετε το υπόλοιπο 1 κ.σ. βούτυρο. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 2 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό ακόμα. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος και αφήνετε να σιγοβράσει. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα, περίπου 5 λεπτά. Χτυπάτε με σύρμα την παρμεζάνα μέχρι να λιώσει και μετά ανακατεύετε με το ξύσμα λεμονιού (αν χρησιμοποιείτε).
Βήμα 4
Ανεβάστε το μάτι σε υψηλή θερμοκρασία. Επιστρέψτε τα ρεβίθια και το μπρόκολο στο τηγάνι και ανακατέψτε να καλυφθούν με σάλτσα.
Βήμα 5
Μαγειρεύετε, παρακολουθώντας προσεκτικά, μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκάλες η σάλτσα και τα ρεβίθια να ροδίσουν ελαφρώς, για 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 6
Περιχύνετε με νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και περισσότερη παρμεζάνα. Σερβίρετε μαζί με φρέσκο ψωμί – ή αν θέλετε φρυγανισμένο.