Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Είτε ψάχνεις ιδέες για ένα γρήγορο γεύμα ή για ένα χορταστικό πρωινό αυτή η ομελέτα τορτίγια θα σε εκπλήξει ευχάριστα. Μια ομελέτα τορτίγια είναι ένας συνδυασμός μεταξύ quesadilla και μιας κλασικής ομελέτας. Η τορτίγια μαγειρεύεται πάνω από τα αυγά για ένα τραγανό εξωτερικό περίβλημα που μπορείς να γεμίσεις με φασόλια, pico de gallo και αβοκάντο. Αν προσθέσεις μπέικον ή λουκάνικο θα έχεις ένα ακόμα περισσότερο πλούσιο πρωινό!

 

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

4 μεγάλα αυγά

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 τορτίγια

3/4 φλιτζάνι τεμαχισμένο μεξικάνικο μείγμα τυριών

1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια

1/2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

1/2 φλιτζάνι pice de gallo

Ξινή κρέμα, για ψιλόβροχο

Φρεσκοκομμένο κόλιαντρο, για σερβίρισμα

omelet2

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζεις τα αυγά με αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάς μέχρι να συνδυαστούν καλά.

Ζεσταίνεις το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα αυγά και τα αφήνεις, περίπου 45 δευτερόλεπτα, βουτάς την τορτίγια σε αυγά και στη συνέχεια γυρίζεις την τορτίγια και την τοποθετείς πάνω από τα αυγά, έτσι ώστε η βυθισμένη πλευρά να είναι επάνω. Αφήστε την για 30 δευτερόλεπτα ακόμα και μετά γύρισε πλευρά στην ομελέτα.

Πασπαλίζεις τυρί σε όλη την ομελέτα και βάζεις τα φασόλια στο μισό της ομελέτας. Προσθέτεις αβοκάντο και pico de gallo. Διπλώνεις την ομελέτα στη μέση και μεταφέρεις σε ένα πιάτο.

Σερβίρεις την ομελέτα με κρεμώδες τυρί και πασπαλίζεις με ψιλοκομμένο κόλιαντρο.

 

Tip: Μπορείς να προσθέσεις φρεσκοκομμένη ντομάτα και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

 

 

empty alt

Λαχανικά αλλά πως;

Έχουν την φήμη του νόστιμου και υγιεινού γεύματος. Όμως πόσο αλήθεια τελικά υπάρχει γύρω από την επιλογή των ψητών λαχανικών ως  εύγεστο πιάτο χαμηλών λιπαρών.
empty alt

6 τρόποι να μαγειρέψεις τα κατεψυγμένα λαχανικά

Το χειμώνα οι επιλογές μας σε λαχανικά μειώνονται – αν εξαιρέσουμε σταυρανθή όπως το κουνουπίδι και το μπρόκολο.
empty alt

Το ιδανικό μπολ για να φτιάξεις μια σαλάτα

Με την άνοδο της θερμοκρασίας επιστρέψαμε, επίσημα, στην εποχή που οι σαλάτες κυριαρχούν στο μενού μας. Ιδιαίτερα αν προσπαθούμε να φτιάξουμε σώμα για παραλία.
empty alt

Παγωμένη γρανίτα με ροζέ κρασί

Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης! Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα Τι θα […]
empty alt

Πώς θα μαλακώσει το χταπόδι στο μαγείρεμα;

Ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα στο σαρακοστιανό τραπέζι είναι να καταφέρεις να μαγειρέψεις το χταπόδι έτσι ώστε να είναι ζουμερό, μαλακό και ταυτόχρονα πλούσιο σε γεύση.
empty alt

Το μυστικό για να μη μαραθεί η σαλάτα που περισσεύει

Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά καλύτερα να μη σερβίρεις στους επισκέπτες σου τη σαλάτα που περίσσεψε από χτες.
empty alt

Σούπα λαχανικών με κινόα

Ένα comfort food δεν χρειάζεται πάντα να είναι λιπαρό η γεμάτο έξτρα θερμίδες, αυτή η απολαυστική σούπα μπορεί να είναι χορτοφαγική, αλλά είναι εξαιρετικά χορταστική χάρη στην κινόα, τα λευκά φασόλια, το λάχανο, τα καρότα και το σέλινο και θα σου δημιουργήσει το αίσθημα θαλπωρής που έχεις […]
empty alt

Πες το κι έγινε viral – πώς να φτιάξεις τα δημοφιλή αυγά pesto

Την επόμενη φορά που κάποιος θα σε ρωτήσει πώς θα θέλεις τα αυγά σου να μαγειρευτούν, ίσως θελήσεις να απαντήσεις, «Pestoed!» Η τελευταία τάση για viral φαγητά για την ανάληψη του TikTok αποτελείται από αυγά μαγειρεμένα σε σάλτσα πέστο και φαίνεται αυγά-νόστιμη.
Back To Top