Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.

 

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό θα είναι να θυμάσαι:

Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά πριν βυθίσεις τα ψάρια. Αυτό ενεργοποιεί το κουρκούτι και είναι κάτι που το βοηθά να ξεφουσκώνει όταν τηγανίζεται.

Στέγνωσε καλά τα ψάρια σου με χαρτοπετσέτες πριν τα βυθίσεις στο κουρκούτι (όπως θα έκανες αντίστοιχα και στο τηγανητό κοτόπουλο).

Να μην υπάρχει συνωστισμός στο τηγάνι! Εάν προσθέσεις πάρα πολλά κομμάτια, η θερμοκρασία του μαγειρικού λαδιού σου θα μειωθεί και το φαγητό σου δεν θα τηγανιστεί καλά. Τα ψάρια σου θα καταλήξουν επίσης να απορροφήσουν υπερβολική ποσότητα από λάδι και να είναι υγρά, όχι τραγανά.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

1/2 κουτ. ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, αποξηραμένα

1 κουτάκι μπίρα

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

2 κιλά μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 κομμάτια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για σερβίρισμα

fish a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ελαφρά μαζί το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αποξηραμένα μπαχαρικά, στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά την μπίρα και το αυγό. Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά.

Στέγνωσε το ψάρι με χαρτοπετσέτες και καρύκευσε με αλατοπίπερο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αρκετό λάδι για να φτάσει 2 δάχτυλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Δουλεύοντας σε παρτίδες, κάλυψε τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι και μετά ρίξε τον προσεκτικά στο θερμαινόμενο λάδι. Τηγανίζεις έως ότου ψηθούν τα ψάρια, 5 έως 6 λεπτά, ρίχνοντας τα ψάρια στη μέση. Αφαίρεσε και τοποθέτησε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα. Σερβίρεις με φέτες λεμονιού.

Συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.

empty alt

Αλήθεια, τι τρώνε τα μοντέλα; Πέντε tips κατευθείαν από τις πασαρέλες

Τα μοντέλα έχουν τη φήμη ότι μένουν όσο πιο μακριά μπορούν από τις κατσαρόλες ώστε να δείχνουν skinny στα σόου μόδας και στις φωτογραφίσεις.
empty alt

Βράσε (καστανό) ρύζι: όλη η διαδικασία βήμα βήμα

Πώς το καστανό σου ρύζι δεν θα λασπώσει ούτε θα παραμείνει σκληρό και μισοψημένο; Αρκεί να ακολουθήσεις την παρακάτω διαδικασία.
empty alt

Υγιεινή ιδέα: σάντουιτς με αγγουράκι αντί για ψωμί!

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς...
empty alt

Πόσο καιρό μπορείς να διατηρήσεις φαγητό με ασφάλεια στην κατάψυξη;

Το στήθος κοτόπουλου διατηρείται στην κατάψυξη για εννέα μήνες, ενώ το τυρί για τρεις, σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Happy Beaujolais Nouveau Day

Το κρασί που αυτή την εποχή έχει την τιμητική του έχει και τη δική του ξεχωριστή μέρα είναι το Beaujolais Nouveau! Αυτός ο τρύγος με το κόκκινο σταφύλι και το κόκκινο χρώμα που σερβίρεται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου – δεν είναι σαφώς για τους λάτρεις του κρασιού.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Τηγανίτες με λεμόνι και Ricotta

Τέλεια επίγευση ξινού με έναν υπαινιγμό γλυκύτητας, αυτές είναι οι απόλυτα πιο καλοκαιρινές τηγανίτες ρικότας λεμονιού. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές τηγανίτες βουτύρου, έχουν πιο αφράτη υφή.
Back To Top