Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο.

 

Δεν υπάρχει τίποτα το εξαιρετικά ασυνήθιστο για αυτήν τη συνταγή, αλλά όταν το κάνεις σωστά, γίνεται απολύτως τέλειο. Για ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καλό θα είναι να θυμάσαι:

Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά πριν βυθίσεις τα ψάρια. Αυτό ενεργοποιεί το κουρκούτι και είναι κάτι που το βοηθά να ξεφουσκώνει όταν τηγανίζεται.

Στέγνωσε καλά τα ψάρια σου με χαρτοπετσέτες πριν τα βυθίσεις στο κουρκούτι (όπως θα έκανες αντίστοιχα και στο τηγανητό κοτόπουλο).

Να μην υπάρχει συνωστισμός στο τηγάνι! Εάν προσθέσεις πάρα πολλά κομμάτια, η θερμοκρασία του μαγειρικού λαδιού σου θα μειωθεί και το φαγητό σου δεν θα τηγανιστεί καλά. Τα ψάρια σου θα καταλήξουν επίσης να απορροφήσουν υπερβολική ποσότητα από λάδι και να είναι υγρά, όχι τραγανά.

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

40 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αλάτι

1/2 κουτ. ρίγανη, θυμάρι, δυόσμο, αποξηραμένα

1 κουτάκι μπίρα

1 μεγάλο αυγό, χτυπημένο

2 κιλά μπακαλιάρο, κομμένο σε 12 κομμάτια

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φυτικό λάδι, για τηγάνισμα

Λεμόνι φέτες, για σερβίρισμα

fish a

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις ελαφρά μαζί το αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τα αποξηραμένα μπαχαρικά, στη συνέχεια χτυπάς ελαφρά την μπίρα και το αυγό. Αφήνεις το κουρκούτι να καθίσει για 10 λεπτά.

Στέγνωσε το ψάρι με χαρτοπετσέτες και καρύκευσε με αλατοπίπερο.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, πρόσθεσε αρκετό λάδι για να φτάσει 2 δάχτυλα και το αφήνεις να ζεσταθεί. Δουλεύοντας σε παρτίδες, κάλυψε τον μπακαλιάρο σε κουρκούτι και μετά ρίξε τον προσεκτικά στο θερμαινόμενο λάδι. Τηγανίζεις έως ότου ψηθούν τα ψάρια, 5 έως 6 λεπτά, ρίχνοντας τα ψάρια στη μέση. Αφαίρεσε και τοποθέτησε σε μια πιατέλα με χαρτοπετσέτα. Σερβίρεις με φέτες λεμονιού.

Συνοδεύεις με τηγανητές πατάτες και σαλάτα εποχής.

empty alt

Τι ενώνει το τυρί με το κρασί;

Το τυρί αλλάζει την αντίληψη της γεύσης του κρασιού, ενισχύοντας τα φρουτένια αρώματά του.Δεν είναι τυχαίο ότι ο καλύτερος μεζές για το κρασί, λευκό ή κόκκινο, παραμένει το τυρί.
empty alt

Για να φτιάξεις το τέλειο ντρέσινγκ σαλάτας, ακολούθησε την παρακάτω εξίσωση

Δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος να νοστιμίσεις μια σαλάτα από ένα μείγμα από ελαιόλαδο και ξίδι. Κάποιες φορές όμως αυτός ο συνδυασμός γίνεται λίγο μονότονος και τότε επιζητάς τη γευστική ανατροπή που θα δώσει ενδιαφέρον ακόμα και στο πιο συνηθισμένο πιάτο.
empty alt

Ο πιο γρήγορος και ασφαλής τρόπος να κόψεις το ξερό κρεμμύδι

Πρέπει να ψιλοκόψεις το κρεμμύδι για να το χρησιμοποιήσεις στη μαγειρική σου; Ακολούθησε την παρακάτω διαδικασία για να το κάνεις εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια: 1.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και εύκολο στη μεταφορά σάντουιτς

Όσο νόστιμο μπορεί να είναι ένα σάντουιτς, άλλο τόσο μπελάς μπορεί να γίνει, λερώνοντας τα ρούχα σου με σάλτσες και ντομάτα και γεμίζοντας το γραφείο ψίχουλα.
empty alt

4 συνταγές για αποτοξίνωση από το κρέας μετά τις γιορτές

Τα τελευταία χρόνια η χορτοφαγία έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος ακόμα και στη χώρα μας, καθώς κάποιοι αποφασίζουν να κόψουν το κρέας για λόγους ηθικής, υγείας και/ή προστασίας του περιβάλλοντος.
empty alt

Τα φύκια είναι οι νέες μεταξωτές κορδέλες της διατροφής

Προστίθενται σε συμπληρώματα διατροφής, τυποποιημένες τροφές, αλλά και σε πιάτα καλών εστιατορίων, για τα υγιεινά οφέλη και την ουμάμι γεύση τους.
empty alt

Θα σου κάνω μάγια με… Taameya

  Η αραβική λέξη taameya μεταφράζεται σε «νόστιμα μικρά κομμάτια». Αυτή η εκδοχή, φτιαγμένη με ρεβίθια-φάβα, που είναι άφθονα στο δέλτα του Νείλου, θεωρείται από ορισμένους ότι είναι το αρχικό φαλάφελ.
empty alt

Με αρώματα της νότιας Γαλλίας, αυτό το πιάτο θα σας χορτάσει απολαυστικά και υγιεινά

Αυτό το εύκολο υγιεινό γεύμα – το οποίο απαιτεί μόλις 15 λεπτά ενεργού χρόνου – είναι χαρακτηριστικό της νότιας Γαλλίας.
Back To Top