Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι Τι θα χρειαστείς (για 4 μερίδες): 4 αγγουράκια […]

Θέλεις να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τη γέμιση ενός σάντουιτς, αλλά προσπαθείς να κόψεις θερμίδες, ιδιαίτερα από υδατάνθρακες, ενόψει του καλοκαιριού; Αντικατέστησε το ψωμί με αγγουράκι! Αυτή την έξυπνη και δροσιστική ιδέα δίνει το Delish.com

Συνταγή για σάντουιτς με αγγουράκι

Τι θα χρειαστείς (για 4 μερίδες):
4 αγγουράκια
½ φλιτζ. χούμους
4 φέτες γαλοπούλα
4 φέτες μοτσαρέλα
4 ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζ. τυρί φέτα
2 κ.σ. ελιές Καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Ξερή ρίγανη, αλάτι

Πώς θα τα φτιάξεις:
1. Κόβεις τα αγγουράκια στη μέση κατά μήκος. Αφαιρείς με ένα κουτάλι τα σπόρια τους και τα πετάς.

2. Απλώνεις το χούμους στο εσωτερικό τους. Προσθέτεις τη γαλοπούλα, τη μοτσαρέλα, την ντομάτα, τη φέτα και τις ελιές.

3. Ανακατεύεις το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Περιχύνεις το μείγμα πάνω από τα ανοιγμένα αγγουράκια, κλείνεις τα σάντουιτς και σερβίρεις.

Tip: Οι προτάσεις των υλικών της γέμισης είναι ενδεικτικές. Μπορείς να πειραματιστείς με άπειρους συνδυασμούς!

Δες το σχετικό βίντεο εδώ.

empty alt

Ένας οδηγός για να αναδεικνύεις κάθε γεύση στην κουζίνα σου

Η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Sybil Kapoor εξηγεί πώς θα εκμεταλλευτούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά ενός πιάτου, μέσα από κοινές πρακτικές όπως το ντρέσινγκ και η μείξη υλικών.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τζιν με τόνικ στο σπίτι

Επιστρέφει το καλοκαίρι, δηλαδή η εποχή του τζιν με τόνικ, για πολλούς λάτρεις αυτού του διαχρονικού, δροσερού κοκτέιλ.
empty alt

Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μη χρυσοπληρώνεις τον καφέ που φτιάχνεις στο σπίτι

07 Αν δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς καφέ, το πιθανότερο είναι να του αφιερώνεις ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό από το budget σου.
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Απολαυστικά και λαχταριστά μπισκότα μήλου

Το απόλυτο φθινοπωρινό φρούτο σε μια τραγανή και γλυκιά εκδοχή
empty alt

«Ο Έκτορας Μποτρίνι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας» σύμφωνα με την ψηφοφορία των Ελλήνων σεφ

Άλλη μια σημαντική διάκριση για τον Έκτορα Μποτρίνι
empty alt

Υπέροχο ratatouille στον φούρνο

Μια εύκολη συνταγή με άρωμα Γαλλίας, εδώ σε μια ψητή εκδοχή
Back To Top