Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή.

Το φιλέτο σολομού είναι μια επιλογή που μπορεί να γίνει μια εξαιρετική αφορμή για πειραματισμούς και δεν βαριόμαστε ποτέ να δοκιμάσουμε μια νέα συνταγή. Από δύσκολες και περίτεχνες συνταγές, η γεύση του είναι εγγύηση ότι το πιάτο μας θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αν ψάχνεις μια κλασική συνταγή για να κερδίσεις τις εντυπώσεις σε ένα ρομαντικό δείπνο ή σε ένα γεύμα με φίλους, υπάρχει λόγος που αυτή είναι μια από τις πιο δημοφιλείς συνταγές όλων των εποχών, η σάλτσα κρέμας ντομάτας και βασιλικού με παρμεζάνα είναι απίστευτα ονειρική. Εύκολη και γρήγορη στην παρασκευή, χωρίς να χρειαστεί να λερώσεις πολλά σκεύη έχεις ένα πλήρες πιάτο που αν δεν θες δεν απαιτεί καν την παρουσία άλλου συνοδευτικού.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 1/2 φλ. ντοματίνια κομμένα στη μέση

2 φλ. μωρό σπανάκι

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/4 φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

1/4 φλ. ψιλοκομμένα βότανα (όπως βασιλικός και μαϊντανός), συν επιπλέον για γαρνίρισμα

Φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

toscan

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Αλατοπιπερώνετε και τις δύο πλευρές του φιλέτου με αλάτι και πιπέρι. Όταν το λάδι λαμπυρίζει αλλά δεν καπνίζει, προσθέστε την πέτσα του σολομού προς τα πάνω και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει βαθιά, περίπου 6 λεπτά. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέστε βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο, ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε ντοματίνια και συμπληρώστε με αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμησή σας. Μαγειρέψτε μέχρι να αρχίσουν να σκάνε οι ντομάτες και στη συνέχεια προσθέστε σπανάκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαραίνεται το σπανάκι.

Ανακατέψτε με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα και τα μυρωδικά βότανα και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει. Μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 3 λεπτά.

Επιστρέψτε τον σολομό στο τηγάνι φροντίζοντας με ένα κουτάλι να καλυφθεί από τη σάλτσα. Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθεί ο σολομός, περίπου 3 λεπτά ακόμη.

Γαρνίρετε με περισσότερα μυρωδικά και περιχύστε από πάνω με λεμόνι πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, μπορείτε να συνοδεύσετε με ρύζι, ψητά ή βραστά λαχανικά – ακόμα και με τηγανητές πατάτες.

empty alt

Μενού για… Όσκαρ: Τι θα απολαύσουν οι σταρ μετά την απονομή

And the Oscar goes to… Εντάξει τους νικητές θα τους μάθουμε οσονούπω- η 89η απονομή είναι κοντά, αλλά το ψητό είναι αλλού.
empty alt

Τέλειες ψητές πατάτες σε 5 βήματα

Πόσες φορές έχεις ξεκινήσει να ψήσεις πατάτες στο φούρνο και σού έχουν βγει μισοκαμένες ή μισοψημένες; Αν η απάντησή σου είναι «πολλές», αλλά ακόμα και αν πιστεύεις ότι έχεις βρει τον τρόπο να τις πετυχαίνεις, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές βήμα βήμα, από το Popsugar.com, για να γίνουν […]
empty alt

Με τι άλλο μπορείς να παντρέψεις το αλάτι (εκτός από μαύρο πιπέρι)

Η ενστικτώδης μας κίνηση, όταν θέλουμε να καρυκεύσουμε ένα φαγητό, είναι να το αλατοπιπερώνουμε. Και λέγοντας «αλατοπιπερώνουμε» συνήθως εννοούμε ότι το αλάτι συνοδεύεται από μαύρο πιπέρι.
empty alt

Μπορεί να μεταδοθεί ο κορονοϊός μέσω των τροφίμων;

Με την κατάσταση που επικρατεί γύρω από το COVID-19 να αλλάζει γρήγορα κάθε μέρα, οι άνθρωποι έχουν πολλές ερωτήσεις.
empty alt

Κανόλι: μια ιταλική απόλαυση στο πιάτο σου

Με πατρίδα τους την Ιταλία, τα κανόλι έχουν γίνει δημοφιλή τα τελευταία χρόνια και στη χώρα μας.
empty alt

Απολαυστικό smoothie με ροδάκινο

Ψάχνετε τρόπο να δροσιστείτε αυτές τις αποπνικτικές μέρες του καλοκαιριού; Τότε θα θελήσετε να ετοιμάσετε ένα από τα smoothies με χαμηλούς υδατάνθρακες! Με μόνο πέντε υλικά και πέντε λεπτά προετοιμασίας που απαιτούνται, μπορείτε να χαλαρώσετε με αυτή τη δροσιστική καλοκαιρινή γουλιά σε χρόνο...
empty alt

Εύκολα και χωρίς ψήσιμο απολαυστικά cheesecakes με salted caramel

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια καραμελένια απόλαυση
empty alt

Τρεις μαρινάδες για να κάνεις την πιο νόστιμη Τσικνοπέμπτη στο σπίτι

Οι μαρινάδες πρωταγωνιστούν στο μπάρμπεκιου: Διατηρούν το κρέας ζουμερό και γεμάτο γεύση, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλουν στο καλύτερο ψήσιμό του.
Back To Top