Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας.

Οι απαιτήσεις της εποχής, οι αλλαγές στη θερμοκρασία και ο σύγχρονος τρόπος ζωής (παρά την πανδημία) απαιτούν από όλους μας υψηλά επίπεδα ενέργειας. Αυτές οι υγιεινές μπάλες φιστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σε τροφοδοτήσουν όποτε χρειάζεσαι λίγη παραπάνω ώθηση. Δεν χρειάζονται ψήσιμο και είναι εύκολες να φτιαχτούν με συστατικά που έχεις πιθανώς στη διάθεσή σου (ή που μπορείς εύκολα να προμηθευτείς), όπως βρώμη και φιστικοβούτυρο. Ενθαρρύνουν τη συνύπαρξη και το ταίριασμα διαφορετικών συνδυασμών, οπότε μη διστάσεις να πειραματιστείς με διαφορετικά μείγματα – για παράδειγμα, αποξηραμένα φρούτα ή ψιλοκομμένα καρύδια ή αμύγδαλα – στη θέση των τσιπ σοκολάτας και της καρύδας.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Μερίδες: 17

Συστατικά

2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης

1 φλιτζάνι φιστικοβούτυρο ή άλλο βούτυρο καρυδιού

Μισό φλιτζάνι μέλι

Ένα τέταρτο φλιτζάνι μίνι τσιπ σοκολάτας

Ένα τέταρτο φλιτζάνι τριμμένη καρύδα

Εκτέλεση

Συνδύασε τη βρώμη, το φιστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς), το μέλι, τα τσιπ σοκολάτας και την καρύδα σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακάτεψε καλά. Χρησιμοποιώντας 1 κουταλιάς σούπας, χώρισε το μείγμα σε μπάλες. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

Συμβουλή: Άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη θα πρέπει να χρησιμοποιούν βρώμη που φέρει την ένδειξη «χωρίς γλουτένη», καθώς η βρώμη συχνά έχει ίχνη από σιτάρι ή κριθάρι.

ballsen

Μπάλες με βερίκοκο-τζίντζερ

Αυτή η εύκολη συνταγή για μπάλες ενέργειας χρησιμοποιεί φυσικά συστατικά για να σας δώσει μια γρήγορη τόνωση όταν την έχεις ανάγκη. Τα αποξηραμένα βερίκοκα και το μέλι συγκρατούν την καρύδα και τη βρώμη, ενώ το τζίντζερ και το ταχίνι ενισχύουν τις γλυκές γεύσεις. Έτοιμο σε μόλις 25 λεπτά, μπορείς να τα απολαύσεις ως πρωινό, απογευματινό σνακ ή γλυκό επιδόρπιο μετά το δείπνο.

Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 25 λεπτά

Μερίδες: 32

Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνια αποξηραμένα βερίκοκα

3/4 φλιτζάνι βρώμη

3/4 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα χωρίς ζάχαρη

6 κουταλιές ταχίνι

balls

3 κουταλιές της σούπας μέλι

3/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ

Μια πρέζα αλατιού

Εκτέλεση

Συνδύασε τα βερίκοκα, τη βρώμη, την καρύδα, το ταχίνι, το μέλι, το τζίντζερ και το αλάτι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Ανακάτεψε μέχρι το μείγμα να είναι ψιλοκομμένο, μετά από επεξεργασία για περίπου 1 λεπτό, ξύνοντας τις πλευρές όπως απαιτείται, έως ότου το μείγμα να έχει θρυμματιστεί αλλά να μπορεί να πιεστεί για να σχηματίσει μια συνεκτική μπάλα.

Με βρεγμένα χέρια (για να μην κολλήσει το μείγμα σε αυτά), πίεσε περίπου 1 κουταλιά της σούπας του μείγματος σφιχτά μεταξύ των χεριών σου και σχημάτισε πλάθοντας μια μπάλα. Φύλαξέ τες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως 5 ημέρες ή στον καταψύκτη για έως και 3 μήνες.

ballsener

Εναλλακτικά υλικά: φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια, σκόνη κακάο, σταφίδες, μπανάνα, φράουλα, λεμόνι, σουσάμι, καρότο, κολοκύθα, κράνμπερι, χουρμάδες, σύκα, δμάσκηνα κι ό,τι άλλο ταιριάζει περισσότερο στις διατροφικές σου προτιμήσεις.

empty alt

Επικίνδυνος ο συνδυασμός αλκοολούχων και ενεργειακών ποτών

Εξίσου επικίνδυνη για τους εφήβους με τη λήψη κοκαΐνης, είναι και η ανάμιξη οινοπνευματωδών ποτών με ενεργειακά ροφήματα.
empty alt

Ποπκόρν με σοκολάτα: πώς θα το φτιάξεις

Έχεις καλέσει απόψε το βράδυ τους φίλους σου για να δείτε ταινία στο σπίτι, αλλά δεν ξέρεις τι να ετοιμάσεις, καθώς οι μισοί προτιμούν τα γλυκά και οι άλλοι μισοί τα αλμυρά; Τα ποπκόρν με σοκολάτα θα τους ικανοποιήσουν όλους! Τα περισσότερα υλικά που θα χρειαστείς τα έχεις ήδη […]
empty alt

Απόλαυσε την πέστο με τρεις ακόμα τρόπους που δεν έχεις σκεφτεί

Η πέστο, η ιταλική σάλτσα που παραδοσιακά φτιάχνεται από σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι, ελαιόλαδο και τυρί, έχει συνδεθεί με τα μακαρόνια, στην πραγματικότητα όμως μπορεί να νοστιμίσει πολλά ακόμη πιάτα.
empty alt

Πώς θα φτιάξεις νόστιμο ρύζι από κουνουπίδι

Το ρύζι από κουνουπίδι, μια από τις νέες τάσεις στη διατροφή τα τελευταία χρόνια, συγκεντρώνει όλα τα οφέλη από το συγκεκριμένο χειμωνιάτικο σταυρανθές λαχανικό (τώρα αρχίζει η εποχή του!) ενώ, επιπλέον, σε συνδυασμό με τα κατάλληλα υλικά μπορεί να είναι εκπληκτικά πλούσιο σε γεύση! Η μεγαλύτερη...
empty alt

7 tips για να φτιάξεις μια σαλάτα στο… κόψε-σβήσε

Όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει, και ιδιαίτερα καθώς πλησιάζουν οι μέρες για τα πρώτα καλοκαιρινά μπάνια, η σαλάτα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή των μενού μας.
empty alt

Χαλούν τα μπαχαρικά;

Πόσο καιρό κρατάς εκείνο το σακουλάκι με το τριμμένο τζίντζερ στο ντουλάπι της κουζίνας σου; Ή το τριμμένο μοσχοκάρυδο, που μοιάζει να έχει ξεχαστεί από αιώνες; Μάλλον ήρθε ο καιρός να τα αποχαιρετήσεις, στέλνοντάς τα στον κάδο απορριμμάτων.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Το Mostaccioli θα γίνει το νέο αγαπημένο σας πιάτο ζυμαρικών

Το Mostaccioli είναι ένα χορταστικό πιάτο ψημένων ζυμαρικών που είναι τέλειο για δείπνο το βράδυ της εβδομάδας.
Back To Top