Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας

Θέλετε να ομορφύνετε τις νύχτες του τέλους του καλοκαιριού; Φτιάξτε καλοκαιρινά ζυμαρικά Brat. Εμπνευσμένο από τους τολμηρούς ρυθμούς του εμβληματικού άλμπουμ μπρατ του Charli XCX, αυτό το ποώδες, ζωηρό πράσινο ζυμαρικό αποτυπώνει την ουσία της καλοκαιρινής διασκέδασης με μια μόνο μπουκιά. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να το φτιάξετε.

Η σάλτσα

Αυτή η λαμπερή πράσινη σάλτσα ζυμαρικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Το σπανάκι ανακατεύεται σε μπλέντερ με βασιλικό, τυρί κρέμα και παρμεζάνα για μια κρεμώδη, ποώδη σάλτσα που επικαλύπτει τέλεια τα ζυμαρικά. Αποφύγετε να αφήσετε το σπανάκι στο βραστό νερό για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα – αν είναι πολύ βρασμένο, θα γίνει πιο σκούρο και η σάλτσα των ζυμαρικών σας θα χάσει τη ζωντάνια της. Ενώ το παραδοσιακό ζεμάτισμα απαιτεί να σοκάρετε το μαγειρεμένο σπανάκι σε παγωμένο νερό, ανακαλύψαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, το να αφήνετε απλώς το σπανάκι κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει λειτουργεί εξίσου καλά.

Πώς να προσθέσετε τη σάλτσα

Οι περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά απαιτούν να ρίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γαλακτωματοποιηθούν και να γυαλίσουν. Ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα αυτής της σάλτσας χαλάει περαιτέρω το λαμπερό πράσινο χρώμα, προτείνω να ρίξετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα μπολ μακριά από τη φωτιά. Εάν ανησυχείτε ότι τα ζυμαρικά είναι πολύ κρύα, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Απλώς προσέξτε ότι το χρώμα των ζυμαρικών μπορεί να σκουρύνει.

Πώς να τα διατηρήσετε

Όπως με τα περισσότερα ζυμαρικά, αυτά τα ζυμαρικά σερβίρονται καλύτερα φρέσκα. Αν σας περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Συστατικά

Αλάτι

250 γρ. κοντά ζυμαρικά, όπως fusilli

2 φλ. σπανάκι (περίπου 60 γρ.)

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

60 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, κομμένο σε κύβους

30 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη (περίπου 1/2 γ.)

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 30 γρ.)

1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 6 με 8 λεπτά.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας μια αράχνη ή μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε νερό για ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι στα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το νερό των ζυμαρικών να βράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει στην αφή. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, πιέστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από το σπανάκι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, 1/4 κ.γ. κρύο νερό και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 λεπτό. (Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή για να ανακατευτεί, προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, που να χύνεται.) Αλατίστε.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ με ζυμαρικά και ανακατεύετε να καλυφθεί. Συμπληρώστε με περισσότερη παρμεζάνα.

empty alt

Ο καφές ασπίδα για την σκλήρυνση κατά πλάκας

Ούτε μία ούτε δύο αλλά τέσσερις κούπες καφέ τη μέρα ίσως να μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης σκλήρυνσης κατά πλάκας, αναφέρει διεθνής ομάδα επιστημόνων.
empty alt

Αυτό το σώμα που αλλάζει!

Από το Gibson Girl ώς τα σημερινά ανορεξικά σώματα μεσολαβούν δεκάδες ενδιάμεσες στάσεις της μόδας που φέρουν τις τάσεις τις διατροφή αλλά και όλων των κοινωνικών αλλαγών.
empty alt

4 χρήσιμα tips για τη δυσπεψία

Είχες πει ότι δεν θα φας πολύ, κι όμως παρασύρθηκες για άλλη μια χρονιά. Το εορταστικό τραπέζι του Πάσχα ήταν γευστικότατο αλλά μάλλον κάπως βαρύ για το στομάχι σου.
empty alt

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ! ΓΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ HIGH TECH ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ & ΝΕΑ SMART ΤΜΗΜΑΤΑ

Η AB κάνει το μέλλον των αγορών σαφέστατο! Με νέες κατευθυντήριες γραμμές σχεδιασμού για τα iconic νέα καταστήματα της αλυσίδας που διαγράφουν ένα αισθητικά σημαντικό μέρος του αστικού τοπίου.
empty alt

Lemon Cupcake Day – φτιάξε μου τη μέρα!

Στις 15 Δεκεμβρίου, είναι η ώρα να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή στα cupcakes – ή σε έναν συγκεκριμένο τύπο, για την ακρίβεια.
empty alt

Vamos! Η μεξικάνικη κουζίνα είναι ο πιο hot καλοκαιρινός γευστικός προορισμός

Ήδη από την εποχή των Μάγια, με κάποια ισχυρή επιρροή από τους Ισπανούς κατακτητές, η κουλτούρα της μεξικανικής κουζίνας έχει εξελιχθεί σε ένα μοναδικό μείγμα σύγχρονης και διαχρονικής γαστρονομίας.
empty alt

Ρεβεγιόν στη Νέα Υόρκη μέσω Γαλλίας και το French 75

Έχεις κουραστεί από συνταγές κοκτέιλ που απαιτούν ακριβές κάβες, σκοτεινά κελάρια και τεχνικές ειδικού; Σε νιώθουμε. Μην ανησυχείς αυτό που σου προτείνουμε είναι ό,τι πρέπει για σένα.
empty alt

Ψητά λαχταριστά τριαντάφυλλα μήλων

Ένα πεντανόστιμο γλυκό έργο τέχνης στο πιάτο σας
Back To Top