Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας

Θέλετε να ομορφύνετε τις νύχτες του τέλους του καλοκαιριού; Φτιάξτε καλοκαιρινά ζυμαρικά Brat. Εμπνευσμένο από τους τολμηρούς ρυθμούς του εμβληματικού άλμπουμ μπρατ του Charli XCX, αυτό το ποώδες, ζωηρό πράσινο ζυμαρικό αποτυπώνει την ουσία της καλοκαιρινής διασκέδασης με μια μόνο μπουκιά. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να το φτιάξετε.

Η σάλτσα

Αυτή η λαμπερή πράσινη σάλτσα ζυμαρικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Το σπανάκι ανακατεύεται σε μπλέντερ με βασιλικό, τυρί κρέμα και παρμεζάνα για μια κρεμώδη, ποώδη σάλτσα που επικαλύπτει τέλεια τα ζυμαρικά. Αποφύγετε να αφήσετε το σπανάκι στο βραστό νερό για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα – αν είναι πολύ βρασμένο, θα γίνει πιο σκούρο και η σάλτσα των ζυμαρικών σας θα χάσει τη ζωντάνια της. Ενώ το παραδοσιακό ζεμάτισμα απαιτεί να σοκάρετε το μαγειρεμένο σπανάκι σε παγωμένο νερό, ανακαλύψαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, το να αφήνετε απλώς το σπανάκι κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει λειτουργεί εξίσου καλά.

Πώς να προσθέσετε τη σάλτσα

Οι περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά απαιτούν να ρίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γαλακτωματοποιηθούν και να γυαλίσουν. Ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα αυτής της σάλτσας χαλάει περαιτέρω το λαμπερό πράσινο χρώμα, προτείνω να ρίξετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα μπολ μακριά από τη φωτιά. Εάν ανησυχείτε ότι τα ζυμαρικά είναι πολύ κρύα, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Απλώς προσέξτε ότι το χρώμα των ζυμαρικών μπορεί να σκουρύνει.

Πώς να τα διατηρήσετε

Όπως με τα περισσότερα ζυμαρικά, αυτά τα ζυμαρικά σερβίρονται καλύτερα φρέσκα. Αν σας περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Συστατικά

Αλάτι

250 γρ. κοντά ζυμαρικά, όπως fusilli

2 φλ. σπανάκι (περίπου 60 γρ.)

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

60 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, κομμένο σε κύβους

30 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη (περίπου 1/2 γ.)

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 30 γρ.)

1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 6 με 8 λεπτά.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας μια αράχνη ή μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε νερό για ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι στα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το νερό των ζυμαρικών να βράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει στην αφή. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, πιέστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από το σπανάκι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, 1/4 κ.γ. κρύο νερό και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 λεπτό. (Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή για να ανακατευτεί, προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, που να χύνεται.) Αλατίστε.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ με ζυμαρικά και ανακατεύετε να καλυφθεί. Συμπληρώστε με περισσότερη παρμεζάνα.

empty alt

Αυτά είναι τα υγιεινά διατροφικά μυστικά των σταρ

Το φαγητό πολλοί αγάπησαν, το υγιεινό διαιτολόγιο ελάχιστοι! Σε αυτή τη κατηγορία, ανήκουν και αρκετοί σελέμπριτι – οι θυσίες στο χώρο τους είναι μνημειώδεις-, οι οποίοι με τη βοήθεια ειδικών διατροφολόγων ή personal trainers και μαγείρων, ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.
empty alt

Πώς δεν θα κολλήσει το γάλα που ζεσταίνεις σε κατσαρολάκι

Σίγουρα θα σου έχει συμβεί όταν ζεσταίνεις γάλα για να φτιάξεις π.χ. μια σάλτσα για ζυμαρικά ή ένα σοκολατένιο ρόφημα, να σου κολλάει μια λεπτή στρώση στον πάτο της κατσαρόλας, που αν δεν καθαριστεί αμέσως χρειάζεται τρίψιμο.
empty alt

Πόσες μέρες νωρίτερα μπορούμε να τρίψουμε το τυρί χωρίς να αλλοιωθεί η γεύση του;

Σίγουρα είναι βολικό να έχεις πάντα τριμμένο τυρί στο ψυγείο, για γαρνιτούρα σε ζυμαρικά και άλλες συνταγές, μήπως όμως έτσι επηρεάζεται αρνητικά η γεύση του; Το περιοδικό Cook’s Illustrated, για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, έκανε ένα πείραμα.
empty alt

Γιατί και πώς να βάλετε το τζίντερ στο πρωινό σας

Ενώ το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, μπορεί μερικές φορές να γίνει λίγο επαναλαμβανόμενο και βαρετό.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Ουράνιο τόξο να το πιείς στο ποτήρι σου

  Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και...
empty alt

Κις με σπανάκι και μανιτάρια

Μια κις με σπανάκι και μανιτάρι είναι η ιδανική συνταγή για οικογένειες με πολυάσχολες μέρες ή για να απολαύσεις το σαββατοκύριακο ένα ζεστό brunch.
empty alt

Ενεργειακές Μπάλες Φυστικοβούτυρου

Αυτές οι υγιεινές ενεργειακές μπάλες φυστικοβούτυρου και σοκολάτας προσφέρουν ένα μείγμα απλών και σύνθετων υδατανθράκων για να σας βοηθήσουν να γεμίσετε τις μπαταρίες της ενέργειάς σας όποτε χρειάζεστε λίγη ώθηση.
Back To Top