Μια πράσινη γευστική αύρα στο πιάτο σας

Θέλετε να ομορφύνετε τις νύχτες του τέλους του καλοκαιριού; Φτιάξτε καλοκαιρινά ζυμαρικά Brat. Εμπνευσμένο από τους τολμηρούς ρυθμούς του εμβληματικού άλμπουμ μπρατ του Charli XCX, αυτό το ποώδες, ζωηρό πράσινο ζυμαρικό αποτυπώνει την ουσία της καλοκαιρινής διασκέδασης με μια μόνο μπουκιά. Διαβάστε παρακάτω για συμβουλές για το πώς να το φτιάξετε.

Η σάλτσα

Αυτή η λαμπερή πράσινη σάλτσα ζυμαρικών δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή: Το σπανάκι ανακατεύεται σε μπλέντερ με βασιλικό, τυρί κρέμα και παρμεζάνα για μια κρεμώδη, ποώδη σάλτσα που επικαλύπτει τέλεια τα ζυμαρικά. Αποφύγετε να αφήσετε το σπανάκι στο βραστό νερό για περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα – αν είναι πολύ βρασμένο, θα γίνει πιο σκούρο και η σάλτσα των ζυμαρικών σας θα χάσει τη ζωντάνια της. Ενώ το παραδοσιακό ζεμάτισμα απαιτεί να σοκάρετε το μαγειρεμένο σπανάκι σε παγωμένο νερό, ανακαλύψαμε ότι σε αυτήν την περίπτωση, το να αφήνετε απλώς το σπανάκι κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει λειτουργεί εξίσου καλά.

Πώς να προσθέσετε τη σάλτσα

Οι περισσότερες συνταγές για ζυμαρικά απαιτούν να ρίξετε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σάλτσα σε ένα τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι τα ζυμαρικά και η σάλτσα να γαλακτωματοποιηθούν και να γυαλίσουν. Ωστόσο, καθώς το μαγείρεμα αυτής της σάλτσας χαλάει περαιτέρω το λαμπερό πράσινο χρώμα, προτείνω να ρίξετε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα σε ένα μπολ μακριά από τη φωτιά. Εάν ανησυχείτε ότι τα ζυμαρικά είναι πολύ κρύα, μπορείτε να τα ξαναζεστάνετε σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Απλώς προσέξτε ότι το χρώμα των ζυμαρικών μπορεί να σκουρύνει.

Πώς να τα διατηρήσετε

Όπως με τα περισσότερα ζυμαρικά, αυτά τα ζυμαρικά σερβίρονται καλύτερα φρέσκα. Αν σας περισσέψουν, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για έως και 3 ημέρες και να ξαναζεσταθούν στο φούρνο μικροκυμάτων.

Συστατικά

Αλάτι

250 γρ. κοντά ζυμαρικά, όπως fusilli

2 φλ. σπανάκι (περίπου 60 γρ.)

2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες

60 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο, κομμένο σε κύβους

30 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη (περίπου 1/2 γ.)

1 φλ. φρέσκα φύλλα βασιλικού (περίπου 30 γρ.)

1 κ.σ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, βράζετε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνουν al dente σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, για 6 με 8 λεπτά.

Βήμα 2

Χρησιμοποιώντας μια αράχνη ή μια λαβίδα, μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε νερό για ζυμαρικά στην κατσαρόλα. Προσθέστε 1 κ.σ. λάδι στα ζυμαρικά και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Επιστρέψτε το νερό των ζυμαρικών να βράσει. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να γίνει ανοιχτό πράσινο και να μαραθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

Βήμα 4

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι. Βάλτε το κάτω από κρύο νερό μέχρι να κρυώσει στην αφή. Χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια, πιέστε να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία από το σπανάκι.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το σπανάκι σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι, 1/4 κ.γ. κρύο νερό και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. λάδι. Ανακατεύετε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 1 λεπτό. (Αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή για να ανακατευτεί, προσθέστε περισσότερο νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, μέχρι η σάλτσα να γίνει παχύρρευστη, που να χύνεται.) Αλατίστε.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σάλτσα σε ένα μπολ με ζυμαρικά και ανακατεύετε να καλυφθεί. Συμπληρώστε με περισσότερη παρμεζάνα.

empty alt

Στη Βρετανία οργανώνονται εργαστήρια μαγειρικής για ανθρώπους που κάνουν χημειοθεραπεία

Η μητέρα του Ryan Riley, ενός 24χρονου στυλίστα και δημοσιογράφου γεύσης, η οποία πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια από καρκίνο του πνεύμονα, απολάμβανε να μαγειρεύει και να παρακολουθεί εκπομπές μαγειρικής.
empty alt

«Γιατί απολαμβάνω να βγαίνω για φαγητό μόνη»

Αν κάθε φορά που βλέπεις κάποιον να τρώει μόνος του σε ένα εστιατόριο αισθάνεσαι συμπόνοια, ίσως πρέπει να αναθεωρήσεις.
empty alt

Ποια είδη τυριού λιώνουν ευκολότερα και ομορφότερα;

Γιατί κάποια τυριά λιώνουν εύκολα, γρήγορα και όμορφα, ενώ άλλα αντιστέκονται ακόμα και στις πιο υψηλές θερμοκρασίες; Κάθε τυρί συνδυάζει νερό και λίπος.
empty alt

Μην πετάξεις το κακάο που έχει λήξει

Αν ανακαλύψεις στα ντουλάπια σου μια συσκευασία κακάο σε σκόνη που έχει λήξει προ πολλού, μην την πετάξεις χωρίς δεύτερη σκέψη.
empty alt

Αυγά… Bloody Mary

Όλοι αγαπούν ένα καλό πικάντικο αυγό και λίγοι μπορούν να αρνηθούν μια καλοφτιαγμένη Bloody Mary. Με αυτήν την εύκολη συνταγή για πάρτι, μπορείτε να έχετε και τα δύο! ΥΛΙΚΑ: 24 ΤΜΧ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: 1 ΩΡΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 12 μεγάλα αυγά 1/4 φλ.
empty alt

Γόνδολες κολοκυθιού με γαρίδες

Όταν έχεις λαχτάρα για ζυμαρικά, αλλά θες να γλιτώσεις μερικές θερμίδες, να αποφύγεις μερικούς υδατάνθρακες και να έχεις μια πιο υγιεινή απόλαυση αυτές οι γόνδολες κολοκυθιών είναι μια εξαιρετική επιλογή.
empty alt

Marry Me Pasta – μια συνταγή όλο αγάπη για ζυμαρικά!

Δεν λέμε ποτέ όχι σε μια νόστιμη εκδοχή ζυμαρικών
empty alt

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά χρησιμοποιώντας υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά με παντζάρια, κουρκουμά, λάχανο και πολλά άλλα.
Back To Top