Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις. Είναι λίγο σαν τις σπιτικές μακαρονάδες, το φτιάχνεις με ό,τι κρασί έχεις σπίτι και ό,τι υλικά σου αρέσουν κι έχεις πρόχειρα στην κουζίνα σου. Κι επειδή οι συνδυασμοί του είναι άπειροι και ανεξάντλητοι, λόγω χριστουγεννιάτικης διάθεσης πειραματιζόμαστε με μία από τις αγαπημένες εορταστικές δημιουργίες που είναι αυτή η ζεστή σοκολάτα mulled wine – αρωματικό ζεστό κρασί, αρωματισμένο με πορτοκάλι και μπαχαρικά, αναμεμειγμένο με ζεστό κακάο. Όχι το γαλακτώδες κακάο (δεν θέλουμε καταστροφές), η συνταγή χρησιμοποιεί ένα κακάο με βάση το νερό, γλυκό και πλούσιο με καστανή ζάχαρη. Ρίξε όμορφα σε φλιτζάνια τσαγιού ή διάφανες κούπες και θα αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου για το ζεστό κρασί για πάντα!
ΜΕΡΙΔΕΣ: 6-8
Συστατικά:
1/2 φλιτζάνι σκόνη κακάου
2 ξυλαράκια κανέλας
Γλυκάνισο, 4 αστέρια
8-10 γαρίφαλα
μισό κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο τζίντζερ
2/3 φλιτζ. τσιπ μαύρης σοκολάτας
1 φλιτζάνι κρύο νερό
1/2 φλιτζάνι μαλακή καστανή ζάχαρη
1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 μπουκάλι (750 ml) ζεστό κρασί
1/2 φλιτζάνι κομματάκια κομμένο μήλο
μερικές φέτες πορτοκαλιού για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Βάζεις σκόνη κακάου, ξυλαράκια κανέλας, γλυκάνισο, γαρίφαλα, τζίντζερ και σοκολάτα σε μια μεγάλη κατσαρόλα Ρίχνεις στο νερό και μετά προσθέτεις τη ζάχαρη και τις φέτες πορτοκαλιού.
Ζεσταίνεις σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και μετά χαμηλώνεις τη φωτιά και σιγοβράζεις για 10 λεπτά. Ρίχνεις το ζεστό κρασί. Ζεσταίνεις απαλά για άλλο ένα λεπτό έως ότου ζεσταθεί (μην βράσει) και μετά κλείνεις τη φωτιά.
Χωρίζεις σε κούπες ή φλιτζάνια και συμπληρώνεις με κομμάτια μήλου και φέτες πορτοκαλιού. Προσθέτεις επίσης μερικά από τα μπαχαρικά του μείγματος αν θέλεις για πιο έντονη γεύση.