Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά. Τα λαχανικά με τα λαζάνια κάνουν πολύ καλό ταίριασμα. Θα το διαπιστώσετε άλλωστε!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΥΛΙΚΩΝ:

10 – 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

1 κουτί ζυμαρικά με λαζάνια

1 (400 περίπου γρ.) συσκευασία tofu, στραγγισμένη

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτ. ρίγανη ξερή, μοιρασμένη

1 (225 περίπου γρ.) συσκευασία μανιτάρια baby bella, κομμένα σε φέτες

2 συσκευασίες (280 περίπου γρ.) κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στραγγισμένο από το υπερβολικό υγρό

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ

1/4 κουτ. ελαιόλαδο

1/4 κουτ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 1/2 κουτ. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο μη γαλακτοκομικό γάλα)

2 κ.σ. διατροφική μαγιά

1/2 κουτ. σκόνη σκόρδου

αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

2 φλ. μαρινάρα

3 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες

1/4 κουτ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, για γαρνίρισμα

vegla

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200º. Βράστε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και βράστε τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε.

Τυλίξτε το tofu σε ένα καθαρό πανί κουζίνας ή χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε το σε ένα μεγάλο πιάτο. Τοποθετήστε ένα ταψί ή ένα βαρύ πιάτο πάνω από το τόφου για να πιέσετε να βγει όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό. Αφήστε να καθίσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Όταν στραγγίσει, θρυμματίζετε με δύο πιρούνια και αλατοπιπερώνετε. Αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 με 4 λεπτά. Ανακατέψτε το αποψυγμένο και στραγγισμένο σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε στην άκρη τα λαχανικά.

Σκουπίστε το τηγάνι και επιστρέψτε σε μέτρια φωτιά για να φτιάξετε τη λευκή σάλτσα: Προσθέστε ελαιόλαδο και ζεστάνετε μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέτετε το αλεύρι και χτυπάτε να ενωθούν. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, 1 με 2 λεπτά. Χτυπάτε με το γάλα ξηρών καρπών μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέστε διατροφική μαγιά και σκόνη σκόρδου και αλατοπιπερώστε. Αφήνετε να σιγοβράσει και να μαγειρευτεί μέχρι να πήξει, 8 με 10 λεπτά.

Φτιάξτε τις στρώσεις με τα λαζάνια: Σε ένα μεγάλο ταψί, ρίξτε 1/4 φλ μαρινάρα σε ομοιόμορφη στρώση και μετά προσθέστε μια στρώση noodles. Γεμίστε με μια ομοιόμορφη στρώση μείγματος λαχανικών, τόφου, μαρινάρα και λευκή σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιηθούν όλα τα υλικά, καταλήγοντας σε μαρινάρα. Προσθέστε μια στρώση στρογγυλές ντομάτας και αλατοπιπερώστε ρίχνοντας την υπόλοιπη ρίγανη.

Ψήστε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι να ψηθούν οι ντομάτες και να ζεσταθούν τα λαζάνια. Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Γαρνίρετε με βασιλικό και σερβίρετε.

empty alt

5 λόγοι για να βάλεις το κεφίρ στη διατροφή σου

Keyif στα τούρκικα σημαίνει «καλή αίσθηση» για αυτό και δεν είναι τυχαίο το όνομα του κεφίρ. Με καταγωγή από τις γαλακτικές ζυμώσεις και με «μαγικές» σχεδόν ιδιότητες προστασίας του ανοσοποιητικού και του πεπτικού συστήματος, το κεφίρ είναι κάτι που θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να προσθέσεις στην...
empty alt

Πώς θα δώσουμε σε όλα τα σπιτικά cupcakes το ίδιο μέγεθος;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ με ποιον τρόπο οι επαγγελματίες καταφέρνουν να παρασκευάσουν μπισκότα, cupcakes και μάφιν στο ίδιο μέγεθος, ξανά και ξανά; Δεν είναι θέμα μαγείας, ούτε καν απαιτεί χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.
empty alt

Το κοινό λάθος που κάνουμε με τη ζύμη ενός γλυκού ή φαγητού

Οι περισσότερες ζύμες περιέχουν αλεύρι, το οποίο με τη σειρά του περιέχει γλουτένη. Όσο περισσότερο ανακατεύουμε, χτυπάμε ή ζυμώνουμε ένα μείγμα με τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη, τόσο πιο σφιχτό γίνεται.
empty alt

Πώς θα κρυώσεις ένα μπουκάλι μπίρας σε χρόνο ρεκόρ

Η ζέστη καλά κρατεί αλλά ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες είναι γεγονός ότι ακόμα και στην καρδιά του χειμώνα η μπίρα δεν πίνεται ευχάριστα χλιαρή.
empty alt

3 τρόποι να στραγγίσεις τα φύλλα μαρουλιού

Θέλεις να στραγγίσεις τα φύλλα του μαρουλιού που θα χρησιμοποιήσεις στη σαλάτα σου εύκολα, γρήγορα και χωρίς κόπο; Σου προτείνουμε τρεις διαφορετικούς τρόπους να το πετύχεις: 1.
empty alt

Φαγκρί «ΑΒ επιλογή» στη σχάρα με ντοματίνια και πιπεριές κέρατο

Τα ψάρια αποτελούν εξαιρετική τροφή για κάθε εποχή, αφού είναι πλούσια σε θρεπτικότητα και γεύση, μαγειρεύονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους και μπορούν να ταιριάξουν άνετα σε κάθε τραπέζι.
empty alt

Πίτσα-σπαγγέτι σημειώσατε Χ

  Μια πρωτότυπη συνταγή έρχεται να βάλει τέλος στο αιώνιο δίλημμα «πίτσα ή σπαγγέτι;».   ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ αλάτι 1 κιλό μακαρόνια 2 φλ.
empty alt

Ψήνεσαι να μάθεις να φτιάχνεις την τέλεια barbeque sauce

Το μπάρμεκιου είναι τέχνη. Είτε γίνεται στα κάρβουνα είτε σε ηλεκτρικό barbeque. Ό,τι και να σου αρέσει να απολαμβάνεις ψητό, από κρέας έως λαχανικά, μέχρι φρούτα, η κατάλληλη συνοδευτική σάλτσα είναι αυτό το έξτρα που θα απογειώσει τη γεύση.
Back To Top