1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά.

1. Αντί για γαλέτα, χρησιμοποίησε μουλιασμένο ψωμί: Μπορεί η γαλέτα να είναι η εύκολη λύση, αλλά το ψωμί θα κάνει τα κεφτεδάκια σου απίστευτα μαλακά. Μούλιασε λοιπόν την ψίχα από λευκό ψωμί σε νερό και μούλιασέ την καλά. Και μετά στύψε το ψωμί με τα χέρια σου και στύψε το καλά. Μην ανησυχήσεις αν το ψωμί σχεδόν διαλυθεί στα χέρια σου – ούτως ή άλλως μετά θα το ανακατέψεις με άλλα υλικά.

2. Επένδυσε σε καλό μοσχαρίσιο κιμά: Αν έχεις βρει κάποιο κρεοπωλείο που εμπιστεύεσαι, μπορείς να συνδυάσεις μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά, για πιο πολυδιάστατη γεύση. Διαφορετικά, αν ας πούμε αγοράζεις κιμά από το σουπερμάρκετ, είναι πιο ασφαλές να παραμείνεις στο μοσχαρίσιο. Για έξτρα γεύση, μπορείς να προσθέσεις στο μείγμα και λίγο ψιλοκομμένο προσούτο.

3. Κράτα μικρό το μέγεθός τους: Αν έχουν μεγάλη επιφάνεια και μεγάλο όγκο, θα είναι πιο δύσκολο να ροδίσουν ομοιόμορφα και να τηγανιστούν καλά μέσα-έξω.

4. Μη διστάσεις να πειραματιστείς με τα μπαχαρικά: Οι «σταθερές» αξίες είναι η ρίγανη, το μαύρο πιπέρι, το μπούκοβο και το αλάτι. Στην πραγματικότητα όμως η επιλογή των μπαχαρικών είναι θέμα γούστου. Αν για παράδειγμα δεν τα θέλεις πολύ πικάντικα, μπορείς να παραλείψεις το μπούκοβο. Μπορείς, ακόμα, να αντικαταστήσεις τα ξερά μπαχαρικά με φρέσκα μυρωδικά όπως ψιλοκομμένο δυόσμο ή μαϊντανό.

empty alt

4 τρόποι για να μη μαυρίσουν τα μήλα σου

Ένας είναι ο τρόπος να κρατήσεις τα μήλα φρέσκα για περισσότερο καιρό: μετά το κόψιμο, να τα καταναλώσεις ολόκληρα! Κι αυτό γιατί αμέσως μετά την έκθεσή τους στον αέρα αρχίζουν να μαυρίζουν (αν και το μαύρισμα χαλάει μόνο την εμφάνισή τους χωρίς να υπονομεύει την ασφαλή κατανάλωσή […]
empty alt

4 tips για να πετύχουν τα γεμιστά σου

Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις.
empty alt

Ο άνθρωπος που έβαλε τον ανανά στην πίτσα ήταν Έλληνας

Ο Σαμ Πανόπουλος μετανάστευσε στον Καναδά το 1954 σε ηλικία μόλις 20 ετών και μαζί με τα δύο αδέλφια του απέκτησε πολλά εστιατόρια που έγιναν επιτυχημένα.
empty alt

Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να τρως κάθε μέρα γιαούρτι

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.
empty alt

Βράσε ρύζι: 5+1 tips για να το κάνεις πεντανόστιμο

Το μαγείρεμα του ρυζιού δεν είναι δύσκολο, αρκεί να ξέρεις ποια λάθη πρέπει να αποφύγεις. Γιατί οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να σαμποτάρει τη γεύση και την υφή του.
empty alt

Πώς θα μας βοηθήσει το πιστολάκι μαλλιών να πετύχουμε τραγανή πέτσα κοτόπουλου;

Λίγα πράγματα είναι πιο απολαυστικά από την τραγανή πέτσα του κοτόπουλου που έχει ψηθεί στο φούρνο και μια δημοσιογράφος γεύσης, η Helen Rosner, υποστηρίζει στο New Yorker ότι γνωρίζει το μυστικό για να την πετύχουμε.
empty alt

Ένα εύκολο tip για να έχεις διαρκώς φρεσκοψημένα μπισκότα στο σπίτι!

Πώς σού φαίνεται η ιδέα να έχεις, οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, ζεστά, φρέσκα, σπιτικά μπισκότα, κατευθείαν από το φούρνο σου; Μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα με έναν πολύ απλό τρόπο.
empty alt

Μυστικά για να ψήσετε τέλεια τραγανό μπέικον

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μαγειρέψετε μπέικον, αλλά μετά από πολλές έρευνες αποφασίσαμε ότι το πιο έξυπνο να μαγειρεύουμε τις φέτες είναι στο φούρνο: υπάρχει λιγότερο χάος στην κουζίνα, γίνεται το σερβίρισμα του μπέικον πολύ πιο εύκολο, και τα αποτελέσματα είναι εξίσου τραγανά.
Back To Top