Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.

Σκέτο ή με δημητριακά, φρούτα, μέλι και ό,τι άλλο προτιμάς, το γιαούρτι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχεις για ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ, όποια ώρα της ημέρας και αν το θελήσεις.

Το πιο πιθανό είναι ότι γνωρίζεις ότι το γιαούρτι, περιέχει προβιοτικά, ασβέστιο, πρωτεΐνες, κάλιο, φώσφορο, μαγνήσιο αλλά και βιταμίνες Β και D και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ρυθμίσεις την υγεία του εντέρου και του στομάχου.

Τώρα ήρθε η ώρα να μάθεις, επίσης, ότι η κατανάλωση γιαουρτιού βοηθά άντρες και γυναίκες να μειώσουν την πιθανότητα οστεοπόρωσης και οστεοπενίας αλλά και να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση.

Αυτό έδειξε μία έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Κολλεγίου Τρίνιτι του Δουβλίνου, όπου οι επιστήμονες με επικεφαλής τον Ίμον Λερντ εξέτασαν στοιχεία για 4.310 ανθρώπους άνω των 60 ετών, προσπαθώντας να βρουν σχέση ανάμεσα στη διατροφή τους και στην υγεία του σκελετού τους.

Διαπίστωσαν ότι οι άντρες που έτρωγαν καθημερινά γιαούρτι είχαν 52% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν οστεοπόρωση, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου. Από την άλλη, οι γυναίκες που κατανάλωναν καθημερινά γιαούρτι είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο οστεοπόρωσης και 31% μικρότερο κίνδυνο οστεοπενίας.

Μάλιστα οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι κατανάλωναν μία ικανοποιητική ποσότητα γιαουρτιού κάθε ημέρα είχαν 3-4% μεγαλύτερη οστική πυκνότητα σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερη ποσότητα, ενώ στα διάφορα τεστ φυσικής κατάστασης που έκαναν απέδειξαν ότι είχαν πολύ καλύτερες επιδόσεις από τους ανθρώπους που δεν είχαν βάλει το γιαούρτι στη διατροφή τους.

Για αυτό και σύμφωνα με τον Ίμον Λερντ, οι ηλικιωμένοι αν θέλουν υγιή κόκαλά πρέπει κάθε μέρα να τρώνε γιαούρτι.

Και δεν χρειάζεται να περιμένεις να φτάσεις 60 ετών για να ξεκινήσεις να τρως γιαούρτι στη διατροφή σου, θα σου πω εγώ. Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, βάλτο από σήμερα κιόλας στη διατροφή σου για να επωφεληθείς από τα πλούσια θρεπτικά του συστατικά και την ευεργετική του δράση.

 

empty alt

Χοτ ντογκ για χορτοφάγους; Κι όμως, υπάρχουν!

Καθώς η χορτοφαγία κερδίζει έδαφος όχι μόνο στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, κάνουν την εμφάνισή τους όλο και περισσότερα πιάτα όπου φυτικές τροφές έχουν αντικαταστήσει το κρέας.
empty alt

3 μυστικά μαγειρικής από μια Ιταλίδα γιαγιά

Η Laura Vitale, δημιουργός του καναλιού στο YouTube Laura in the Kitchen, δεν συγκεντρώνει τυχαία πάνω από 2 εκατομμύρια συνδρομητές, καθώς έχει διδαχθεί πολλά από την Ιταλίδα γιαγιά της.
empty alt

Άσε τα ηρεμιστικά και πιάσε τα λεμόνια

  Ξέραμε ότι υπάρχει μια επιστημονική εξήγηση γιατί θέλουμε να ζούμε σε ένα σπίτι, περιτριγυρισμένο από λεμονιές! Και σήμερα σου επιβεβαιώνω τον… εθισμό που έχεις στον μυρωδάτο αυτό φυτό! Απ’ ότι φαίνεται λοιπόν, το να… σνιφάρεις λεμόνια, μόνο σε καλό θα σου βγει! Είτε πρόκειται να μυρίσεις […]
empty alt

Tips για να διαλέξεις το καλύτερο καρπούζι

Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο θα βρεις τα πιο γλυκά καρπούζια, αλλά πάντα η αγορά τους μπορεί να σου επιφυλάσσει και δυσάρεστες εκπλήξεις.
empty alt

Ο εκπληκτικός τρόπος να χρησιμοποιήσεις τις φλούδες των λαχανικών

Αν δεν έχεις κομποστοποιητή για να μετατρέπεις τα οργανικά απόβλητα σε λίπασμα, όλες οι φλούδες των λαχανικών σου μάλλον θα καταλήγουν στα σκουπίδια.
empty alt

Δοκιμάσαμε και σου προτείνουμε: 8 τέλεια μέρη για παγωτό σε όλη την Ελλάδα

Αν το καλοκαίρι ήταν γλύκισμα, θα ήταν παγωτό χωνάκι. Σε αυτά τα σημεία θα το απολαύσεις μέχρι την τελευταία κουταλιά.
empty alt

Σε ποιες συνταγές είναι απαραίτητος ο ζωμός

Μερικά λίτρα ζωμού κρέατος ή λαχανικών, κατά προτίμηση σπιτικού, θα σου λύσουν τα χέρια όποτε δεν έχεις πολύ χρόνο για μαγείρεμα, καθώς προσθέτουν γεύση στη στιγμή.
empty alt

Τηγανίτες αβοκάντο!

Αν σου αρέσει το αβοκάντο ή ακόμα και αν αγαπάς το όμορφο πράσινο χρώμα τους, αυτές οι μαλακές, αφράτες τηγανίτες θα γίνουν η νέα σου αδυναμία στο τραπέζι πρωινού.
Back To Top