Να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή: το παγωτό μπανάνα που περιέχει μόνο μπανάνα δεν είναι, ουσιαστικά, παγωτό, είναι όμως ένα νόστιμο παγωμένο γλύκισμα. Είναι επίσης εύκολο στην προετοιμασία, οικονομικό, υγιεινό και σου δίνει την ευελιξία να του προσθέσεις ό,τι σου αρέσει, για παράδειγμα σιρόπι καραμέλας, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας. Πώς θα το φτιάξεις;
1. Κόψε τέσσερις μπανάνες σε φέτες. Φρόντισε να είναι αρκετά ώριμες για να είναι γλυκές και αρκετά μαλακές.
2. Βάλε τις φέτες στην κατάψυξη. Ιδανικά τοποθέτησε ανάμεσά τους αντικολλητικό χαρτί για να μην κολλήσουν μεταξύ τους, αποθήκευσέ τις σε ένα σακουλάκι και άφησέ τις στην κατάψυξη μέχρι να στερεοποιηθούν– τουλάχιστον για ένα βράδυ.
3. Χτύπησέ τις στο μπλέντερ. Ρίξε τις παγωμένες φέτες μπανάνας σε ένα μπλέντερ ή μούλτι και χτύπησέ τις. Ξεκόλλησε τα κομματάκια που έχουν κολλήσει στα τοιχώματα και συνέχισε να τις χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο αλλά αφράτο μείγμα, που θα θυμίζει frozen yogurt.
4. Πρόσθεσε όσα ακόμη υλικά θέλεις – όπως σιρόπι σοκολάτας, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή κακάο σε σκόνη.
5. Βάλε το μείγμα ξανά στην κατάψυξη. Το τελευταίο βήμα δεν είναι απαραίτητο, αλλά με αυτό τον τρόπο το γλύκισμά σου θα αποκτήσει μια αρκετά στέρεα υφή ώστε να το σερβίρεις σε τέλεια σχηματισμένες μπάλες.