Μια καλοκαιρινή γεύση αγαπημένων παιδικών αναμνήσεων

Αν το καλοκαίρι μπορούσε να αποτυπωθεί σε μια γεύση, πιστεύουμε ότι θα ήταν με τη μορφή αυτού του νόστιμου ψωμιού με καλαμπόκι και πέστο. Με φρέσκο ​​βασιλικό, πέστο, ψητό καλαμπόκι, ντοματίνια και κρεμώδη burrata, αυτό το flatbread σίγουρα θα χτυπήσει κάθε νότα στις γεύσεις σας. Επιπλέον, αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί ζύμη και πέστο που αγοράζονται από το κατάστημα, ώστε να μπορούν εύκολα να ενωθούν μαζί σε 30 λεπτά. Είναι το τέλειο ορεκτικό για ένα χαλαρό καλοκαιρινό βράδυ και αρκετά εντυπωσιακό για να το φέρετε σε κάθε μπάρμπεκιου, μαγειρική ή δείπνο.

Το ψήσιμο του καλαμποκιού στη σχάρα είναι ένας εύκολος τρόπος για να δώσετε σε αυτό το πιάτο την καπνιστή καλοκαιρινή γεύση, αλλά αν έχει πολλή ζέστη για να ανάψετε τη σχάρα σας, μην πιεστείτε! Μπορείτε πάντα να αντικαταστήσετε το φρέσκο ​​καλαμπόκι με κατεψυγμένο ή σε κονσέρβα. Απλώς φροντίστε να ξεπαγώσετε πλήρως ή να το στραγγίσετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε. Φρυγανίσαμε το flatbread στη σχάρα, αλλά αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε και στον φούρνο ή ακόμα και σε τοστιέρα. Αυτό το βήμα διασφαλίζει ότι το flatbread σας δεν θα μουσκέψει στη μέση αφού προσθέσετε όλες τις επικαλύψεις.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ:

4

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 λεπτά

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 λεπτά

Συστατικά

2 καλαμπόκια,

1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

4 flatbreads (έτοιμη ζύμη)

1 φλ. πέστο

250 γρ. burrata

600 γρ. ντοματίνια, κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες (προαιρετικά)

Φύλλα φρέσκου βασιλικού, για το σερβίρισμα

Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°. Ετοιμάστε μια σχάρα για μέτρια φωτιά. προθερμάνετε 5 λεπτά (ή ζεστάνετε ένα τηγάνι γκριλ σε μέτρια φωτιά).

Βήμα 2

Αλείφετε τα καλαμπόκια με λάδι. Ψήστε στη σχάρα, γυρίζοντάς τα περιστασιακά, μέχρι να ψηθούν καλά από όλες τις πλευρές, για 3 με 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρέστε τα σπόρια και μεταφέρετε τα σε ένα μικρό μπολ.

Βήμα 3

Ψήστε τα flatbreads στη σχάρα, γυρίζοντας τα, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, περίπου 1 λεπτό ανά πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο ταψί ή μοιράστε σε 2 φύλλα ψησίματος.

Βήμα 4

Απλώστε το πέστο στη μία πλευρά των flatbreads. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, κόψτε την burrata σε τέταρτα και μοιράστε την στα flatbreads. Συμπληρώστε με καλαμπόκι, ντομάτες και κρεμμύδι (αν χρησιμοποιείτε).

Βήμα 5

Ψήστε τα flatbreads μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και να λιώσει η burrata, για 10 με 12 λεπτά.

Βήμα 6

Πασπαλίστε με βασιλικό και καρυκεύστε με αλάτι.

empty alt

Έχει η Μύκονος παραδοσιακά προϊόντα;

Είναι περισσότερο γνωστή για το nightlife, τα άπειρα bar, club και καταστήματα κορυφαίων στον κόσμο brands που στριμώχνονται στα δρομάκια, για τις πανέμορφες παραλίες της, τους εγχώριους και διεθνείς celebrities που την επιλέγουν για τις διακοπές τους όλο το χρόνο, για τα φοιτητικά πάρτι όπου το...
empty alt

Μήπως τόσο καιρό αποθηκεύεις λάθος το τυρί;

Αν τυλίγεις το τυρί σε πλαστική μεμβράνη πριν το βάλεις στο ψυγείο για να το διατηρήσεις καλύτερα, τότε κάνεις ένα μεγάλο λάθος! Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πλέον οι ειδικοί του Good Housekeeping Institute (GHI), που επισημαίνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύεις το τυρί σου για να μην...
empty alt

Τελικά πώς πρέπει να τρως τα λαχανικά; Ωμά ή μαγειρεμένα;

Θέλεις να ακολουθείς μία σωστή και υγιεινή διατροφή αλλά δεν μπορείς να αποφασίσεις τι είναι καλύτερο: να τρως τα λαχανικά σου ωμά, από την παραγωγή στην κατανάλωση που λέμε; Ή να τα κάνεις ψητά, βραστά, στον ατμό; Η θεωρία πίσω από την άποψη ότι τα λαχανικά πρέπει […]
empty alt

Πώς να φτιάξεις την τέλεια μαρμελάδα ντομάτας!

Αυτή η μαρμελάδα είναι το τέλειο συνοδευτικό για την απόλυτη ποικιλία τυριών – ή το ονειρικό πρωινό όσων προτιμούν να συνδυάζουν τα αλμυρά με τα γλυκά! Ισορροπεί τη γλυκύτητα που έχουν τα ντοματίνια με τη γήινη γεύση του δεντρολίβανο, αλλά και αναδύει υπέροχα τα αρώματα από θυμάρι […]
empty alt

Πουτίγκα μπανάνας – δροσερή, ανάλαφρη – θα την λατρέψεις

Η πουτίγκα μπανάνας είναι ένα από αυτά τα υπέροχα επιδόρπια που χαρίζουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπο όλων.
empty alt

Γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών με σπανάκι και τυρί

Στο φθινόπωρο ταιριάζει το άρωμα από το μοσχοκάρυδο. Κι η μαγεία από λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο είναι πιο έντονη στα γαλακτοκομικά, κάνοντας τα γεμιστά κοχύλια ζυμαρικών μια τέλεια ευκαιρία για να χρησιμοποιήσετε αυτό το υπέροχο μπαχαρικό που δεν μπαίνει πολύ εύκολα στις συνταγές.
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Απολαυστικά μάφιν βρώμης με μήλο-κανέλα

Αυτά τα εύκολα μάφιν-κεκάκια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Εάν βιάζεστε, βάλτε ένα σε ένα δοχείο αποθήκευσης τροφίμων για να το απολαύσετε μόλις φτάσετε στη δουλειά ή το σχολείο.
Back To Top