Όσο υπάρχουν ακόμα καλοκαιρινά λαχανικά, προλαβαίνεις να απολαύσεις αυτό το κατεξοχήν σπιτικό και μαμαδίστικο φαγητό. Δεν είναι τόσο δύσκολο να το φτιάξεις όσο ίσως νομίζεις. Αρκεί, εκτός από τη βασική συνταγή, να ακολουθήσεις και τις οδηγίες που σου δίνει η food blogger Άντζελα Κοντού (http://ahungrybear.weebly.com):
1. Τα λαχανικά (ντομάτες, πιπεριές, κολοκύθια κλπ) που θα χρησιμοποιήσουμε καλό είναι να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να μαγειρευτούν στον ίδιο χρόνο.
2. Πριν γεμίσουμε με τη γέμιση ρυζιού τα ανοιγμένα λαχανικά μας, τα αλατοπιπερώνουμε εσωτερικά και τα πασπαλίζουμε και με λίγη ζαχαρίτσα.
3. Η γέμιση πρέπει να είναι ζουμερή και όχι στεγνή, πριν γεμίσουμε με αυτή τα λαχανικά.
4. Στο ταψί μας δεν προσθέτουμε νερό. Τα λαχανικά θα βγάλουν όσο νερό χρειάζεται για να ψηθούν.