Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι.

Φρέσκος δυόσμος και δροσερό lime συνδυάζονται για να δημιουργήσουν μια ανάλαφρη βάση γεύσης για αυτό το κλασικό κοκτέιλ με ρούμι. Χρησιμοποίησε εξαιρετική ποιότητα ζάχαρης για να διασφαλίσεις ότι θα διαλυθεί εντελώς για το πιο γνήσιο και καλοκαιρινό mojito.

 

Συστατικά

50 ml λευκό ρούμι

¼ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου (περίπου 15), συν ένα κλαδάκι για γαρνιτούρα

2 κουταλάκια του γλυκού extra fine ζάχαρη (όχι κρυσταλλική)

½ lime, κομμένο σε 4 κομμάτια

¼ φλιτζάνι σόδα ή ανθρακούχο νερό

1 φλιτζάνι θρυμματισμένος πάγος (από 2 φλιτζάνια παγάκια)

Εκτέλεση

Βάλε το ρούμι, τον δυόσμο, τη ζάχαρη και το limeσε ένα δοχείο μέτρησης υγρών. Ανακάτεψε όλα τα συστατικά με ένα αναδευτήρα ή το άκρο της λαβής ενός ξύλινου κουταλιού έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη, ο δυόσμος να βγάλει το άρωμά του και το λάιμ να έχει απελευθερώσει το χυμό του. Ρίχνεις σε ένα ποτήρι, προσθέτεις τη σόδα και στη συνέχεια τον θρυμματισμένο πάγο. Γαρνίρεις με ένα φρέσκο κλαδάκι δυόσμου, αν θέλεις.

Tip: Η extra fine ζάχαρη (εξαιρετικής ποιότητας) είναι η ζάχαρη που διαλύεται αμέσως.  Διαφορετικά, κάνεις το σιρόπι με ζεστό νερό για να είσαι σίγουρη ότι θα λιώσει η ζάχαρη κι ύστερα το αφήνεις να κρυώσει στο ψυγείο για να φτιάξεις το κοκτέιλ.

mojito2

Διατροφικά στοιχεία

Μέγεθος σερβιρίσματος: 1/2 φλιτζάνι χωρίς πάγο

Ανά μερίδα:

138 θερμίδες, 0,2 g συνολικού λίπους 0,1 g κορεσμένου λίπους 8 mg νατρίου, 140 mg κάλιο, 10,4 γρ. υδατάνθρακες, 2,5 γρ. ίνας, 5 γρ. ζάχαρη, 1 γρ. πρωτεΐνης, 13 mg βιταμίνης C, 27 mcg φυλλικού οξέος, 56 mg ασβεστίου, 3 mg σιδήρου, 16 mg μαγνησίου, 5 γρ. προσθήκη ζάχαρης.

Χρόνος

10 λεπτά

Μερίδες:

1

Διατροφικό προφίλ:

Χωρίς γαλακτοκομικά

Χωρίς ίχνη ξηρών καρπών

Χωρίς γλουτένη

Vegan

Χωρίς αυγά

Χωρίς σόγια

Vegetarian

 

 

empty alt

Τα πιο παράξενα εδέσματα του κόσμου. Τολμάτε;

Πέρα από τα ασφαλή και γευστικότατα φαγητά της μαμάς, υπάρχουν και εκείνα που θέλουν ιδιαίτερη τόλμη… Όπως το ψάρι fogu που είναι εξαιρετικά θανατηφόρο αν δε μαγειρευτεί σωστά ή οι ακρίδες και οι αράχνες που αποτελούν ένα (νοστιμότατο) σνακ! Το ερώτημα είναι, τολμάτε; Δείτε παρακάτω μερικά από […]
empty alt

Πατάτα: να την τρυπήσεις πριν την ψήσεις;

Έχει νόημα να τρυπάς μια πατάτα πριν τη βάλεις στο φούρνο; Ισχύει ότι θα εκραγεί αν δεν το κάνεις; Στην προσπάθεια να απαντήσουν στα παραπάνω ερωτήματα, οι food editors του Food52.com έκαναν ένα «σπιτικό» πείραμα, τρυπώντας μία πατάτα, αφήνοντας μια άλλη ακεραία, κάνοντας ακριβώς το ίδιο και […]
empty alt

Margarita (cupcake) να το «πιεις» με το κουταλάκι…

Το καλοκαίρι μπορεί να τελειώνει αλλά είσαι ακόμα σε mood διακοπών. Φτιάξε ένα δροσερό κοκτέιλ κέρασμα που θα εκπλήξει τους πάντες… Ή πώς το αγαπημένο σου κοκτέιλ, η Margarita, γίνεται cupcake! Μια πρωτότυπη ιδέα για πάρτι κι όχι μόνο!   ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 18  ΜΕΡΙΔΕΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 15 […]
empty alt

Ένας εικονικός περίπατος για τα παιδιά που παλεύουν

  Η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία που έχει σηματοδοτήσει παγκοσμίως την ελπίδα. Την ελπίδα για ζωή και όνειρα, για χιλιάδες παιδιά που αντιμετωπίζουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια και παλεύουν να γίνουν καλά.
empty alt

Ζεστό κρασί και ζεστή σοκολάτα 2 σε 1!

Το ζεστό κρασί ή mulled wine θα το βρεις με πολλές ευρωπαϊκές ονομασίες αλλά όπως και να το πεις όπως και να το προφέρεις, σε όποια εκδοχή του και να το φτιάξεις το σίγουρο είναι ότι θα το απολαύσεις.
empty alt

Ψωμί… στη σακούλα

Το να φτιάξετε το δικό σας ψωμί ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολο όσο η παρακάτω εκδοχή. Χρησιμοποιώντας μια σακούλα τροφίμων με ζιπ κλείσιμο (τύπου φερμουάρ) δεν λερώνεστε ούτε εσείς ούτε ο χώρος σας.
empty alt

Σαλάτα Caprese με κοτόπουλο κι αβοκάντο

Χορταστική σαλάτα με άρωμα καλοκαιρινών διακοπών
empty alt

Η πιο εύκολη «μηλόπιτα» που θα φτιάξεις ποτέ

Θα μπορούσες να την πεις και γλυκιά «πίτσα» μήλου…
Back To Top