Σου αρέσει το κρασί αλλά τώρα το καλοκαίρι θέλεις κάτι πιο δροσιστικό; Αυτή η συνταγή για γρανίτα με ροζέ συνδυάζει και τα δύο, συν τη φρουτώδη και γλυκιά γεύση των μούρων, που μειώνει στο ελάχιστο την ποσότητα της ζάχαρης!
Γρανίτες με ροζέ κρασί και μούρα
Τι θα χρειαστείς:
170 γραμμ. φράουλες (περίπου 1 ½ φλιτζ.)
60 γραμμ. φρέσκα σμέουρα (περίπου 1/3 φλιτζ.) ή άλλα μούρα
1 2/3 φλιτζ. ξηρό ροζέ (περίπου μισό μπουκάλι των 750 ml)
½ φλιτζ. χυμό γκρέιπφρουτ, κατά προτίμηση κόκκινου γκρέιπφρουτ
2 κ.σ. ζάχαρη
1 φλιτζ. ολόκληρες ή κομμένες σε φέτες φράουλες και σμέουρα ή άλλα μούρα
Φορμάκια και ξυλάκια γρανίτας
Πώς θα τις φτιάξεις:
Χτυπάς τις φράουλες και τα σμέουρα (κρατάς μόνο το 1 φλιτζ. που έχεις ολόκληρα ή σε φέτες), το ροζέ, το χυμό γκρέιπφρουτ και τη ζάχαρη σε μούλτι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Το περνάς από λεπτό σουρωτήρι και πετάς τους σπόρους και τον αφρό.
Μοιράζεις το μείγμα στα φορμάκια, αφήνοντας περίπου μισό εκατοστό περιθώριο στην κορυφή. Τα βάζεις στην κατάψυξη για περίπου 1 ώρα. Τα βγάζεις από την κατάψυξη, στη συνέχεια προσθέτεις τα φρέσκα μούρα, ανακατεύεις και προσθέτεις τα ξυλάκια.
Βάζεις ξανά στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες, μέχρι οι γρανίτες να πήξουν.