Το καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ κι εσύ μπορείς να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις πίνοντας φανταχτερά κοκτέιλ μαρτίνι, ειδικά για όσο υπάρχει φρέσκο καρπούζι. Αυτό το καρπούζι Gin Martini είναι φτιαγμένο με Gin, κόκκινο βερμούτ, αγαύη και δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό καρπουζιού – και έχει τη γεύση από τις καλύτερες αναμνήσεις αυτού του καλοκαιριού. Μην ξεχάσεις την έξτρα ζάχαρη για το χείλος του ποτηριού!
ΥΛΙΚΑ:
ΓΙΑ 2 ΠΟΤΗΡΙΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
10 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Φέτες από λάιμ
Ζάχαρη
2 φλ. φρέσκο καρπούζι
5 φρέσκα φύλλα βασιλικού
Χυμός 1/2 λάιμ
1 σφηνάκι αγαύη (ή ένα μέρος)
1 σφηνάκι κόκκινο βερμούτ (ή ένα μέρος)
3 σφηνάκια Τζιν (ή τρία μέρη)
Πάγος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ, ρίξε τη ζάχαρη. Πέρασε τα ποτήρια με λάιμ και στη συνέχεια βούτηξέ τα στη ζάχαρη, για να κολλήσει στο χείλος.
Σε μπλέντερ, βάλε το καρπούζι και τον βασιλικό μέχρι να μαλακώσουν. Στράγγιξε το χυμό με ένα λεπτό κόσκινο σε ένα μπολ ή ένα κύπελλο μέτρησης υγρών.
Συνδύασε χυμό καρπουζιού, χυμό λάιμ, τζιν, αγαύη, βερμούτ και πάγο σε ένα κοκτέιλ σέικερ. Ανακινείς γρήγορα και ρίχνεις σε ποτήρι μαρτίνι. Γαρνίρεις με βασιλικό και κομμάτια καρπούζι.