Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας.

Τίποτα δεν καλωσορίζει την άνοιξη καλύτερα από την υπέροχη γεύση και το άρωμα της εποχικής φρέσκιας φράουλας. Μπορεί να έχεις συνηθίσει πλέον να έχεις τις φράουλες στη διάθεσή σου όλο τον χρόνο αλλά την άνοιξη βρίσκονται στα καλύτερά τους. Αν λοιπόν έχεις διάθεση για ένα γρήγορο και ελαφρύ γλυκό, αυτή η συνταγή για μίνι καπτσίζκεϊκ

Συστατικά

200 γρ. φράουλες

2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

220 γρ. ζάχαρη

80 γρ. φυτικό λάδι

ξύσμα λεμονιού

1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 1 κάψουλα)

Λίγο αλάτι

220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Για την επικάλυψη

200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα

40 γρ. μαλακό βούτυρο

80 γρ. άχνη ζάχαρη

λίγες σταγόνες υγρή βανίλια

Για το γαρνίρισμα

φράουλες κομμένες σε φέτες (μπορείς αν θες τις μισές  να τις έχεις βουτήξει σε υγρή σοκολάτα)

cupcake b

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Λιπαίνεις με βούτυρο ή με σπρέι μαγειρικής την ειδική φόρμα για cupcakes με 12 θήκες και βάζεις χαρτάκια ψησίματος για cupcakes.

Πλένεις, στεγνώνεις και καθαρίζεις τις φράουλες από το κοτσάνι-φύλλο. Βάλε τες στο μπλέντερ για να τις πολτοποιήσεις. Αν θες να μην έχουν σπόρους μπορείς να τις περάσεις από σουρωτήρι ή τούλι.

Βάλε σε ένα μπολ τα αυγά, τη ζάχαρη, το λάδι, τη βανίλια, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Χτυπάς τα υλικά με μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να αναμειχθούν καλά. Πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύεις λίγο ακόμα απαλά με μια σπάτουλα.

Γέμισε τις θήκες με το μείγμα, όσο μπορείς ισόποσα και ομοιόμορφα. Φροντίζοντας να έχεις γεμίσει τις θήκες κατά τα 2/3.

Ψήνεις για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και η λάμα του μαχαιριού να βγαίνει καθαρή από το κέντρο των cupcakes. Άφησέ τα να κρυώσουν καλά για να τα ξεφορμάρεις πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά.

Για την επικάλυψη

Χτυπάς το τυρί και το βούτυρο με μίξερ χειρός μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε την άχνη και τη βανίλια. Κάλυψε με το μείγμα την κορυφή από κάθε cupcake και στο τέλος γαρνίρεις με φέτες φράουλας ή με μια ολόκληρη φράουλα επικαλυμμένη με σοκολάτα.

empty alt

Το τρικ για να μη γλιστράει η επιφάνεια κοπής από τον πάγκο της κουζίνας

Κάθε φορά που προσπαθείς να ψιλοκόψεις π.χ. τα λαχανικά σου, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει καθώς η επιφάνεια κοπής γλιστράει στον πάγκο της κουζίνας; Το παρακάτω απλό tip θα σου λύσει τα χέρια, κρατώντας την επιφάνεια κοπής στη θέση της: Προτού αρχίσεις το κόψιμο των λαχανικών, κόψε ένα-δύο […]
empty alt

Οδηγός: Πώς θα φτιάξεις το τέλειο σάντουιτς

Είτε σου ανοίγει την όρεξη και μόνο που το σκέφτεσαι, είτε το έχεις καταχωρήσει στο μυαλό σου σαν μια εύκολη λύση για ντελίβερι στο γραφείο, αρκεί να ακολουθήσεις τις παρακάτω συμβουλές για να απογειώσεις ένα σάντουιτς ακόμα και με τα πιο απλά υλικά! Ποιο ψωμί θα χρησιμοποιήσεις; […]
empty alt

Αν έχεις slow cooker, έτσι θα φτιάξεις την πιο εύκολη και νόστιμη μπολονέζ

Φαντάσου να ξυπνήσεις το πρωί, μέσα σε 5 λεπτά να έχεις ετοιμάσει όλα τα υλικά για μπολονέζ, να τα βάζεις να μαγειρεύονται και, όταν θα επιστρέψεις το μεσημέρι από το γραφείο, να έχεις έτοιμη μια πεντανόστιμη σάλτσα για μακαρόνια, η οποία μάλιστα διατηρείται έως και μία εβδομάδα […]
empty alt

Σε όλους αρέσει να τρώνε από το μπολ της ζύμης, είναι ωστόσο ασφαλές;

Όταν ετοιμάζετε μια παρτίδα μπισκότων, είναι δελεαστικό να δοκιμάσετε λίγο από την πεντανόστιμη αλλά ωμή ζύμη… Ωστόσο, μπορείτε να αναρωτηθείτε εάν η κατανάλωση ακατέργαστης ζύμης μπισκότων είναι ασφαλής ή αν οι κίνδυνοι βακτηριακής μόλυνσης και τροφικής δηλητηρίασης αντισταθμίζουν τη χαρά της...
empty alt

Σαρδέλες: Το ψάρι του καλοκαιριού έχει πολλά οφέλη

Τηγανητή, παστή, στον φούρνο, στα κάρβουνα, τυλιχτή με αμπελόφυλλο, είναι ένα ψάρι που στην Ελλάδα αγαπάμε πολύ.
empty alt

Πικάντικες γαρίδες στη σχάρα

Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις.
empty alt

Ρολά λαζάνια – λαχταριστές μπουκιές που κυλάνε απολαυστικά στο στόμα!

Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται.
empty alt

Χωρίς ψωμί «σάντουιτς» με μπέικον, αυγά και τυρί

Μια εύκολη και νόστιμη ιδέα για πρωινό που θα κάνει την έκπληξη Η χρήση του αυγού αντί για ψωμί σε αυτό το κλασικό σάντουιτς πρωινού είναι μια αληθινή ιδιοφυή κίνηση. Φορτώσαμε τα δικά μας με μπέικον, τσένταρ και αβοκάντο, αλλά πειραματιστείτε με μερικές από τις δικές σας αγαπημένες προτιμήσεις...
Back To Top