Pasta lovers for ever! Σκέφτεσαι τίποτα καλύτερο από μια βραδιά ζυμαρικών! Στο τέλος της εβδομάδας, οι κανόνες – όπως και τα γεύματα μόνο για τους άλλους – καταργούνται. Μπορείς πραγματικά να αφεθείς να απολαύσεις μια λαχταριστή συνταγή συνώνυμο του comfort food. Ειδικά στην καραντίνα, η βραδιά ζυμαρικών μοιάζει σχεδόν με κανονική ζωή, κι η Παρασκευή έρχεται ακόμα πιο κοντά.
Ρολά λαζάνια
ΥΛΙΚΑ:
6 – 8 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
20 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
50 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΖΑΝΙΑ
Αλάτι
12 φύλλα λαζάνια
1 1/2 φλ. ρικότα
1/2 φλ. τυρί κρέμα
2 μεγάλα αυγά
6 σκελίδες σκόρδο, αποφλοιωμένες και αλεσμένες
3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για σερβίρισμα
1 κονσέρβα να καρδιές αγκινάρας, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1 σακούλα κατεψυγμένο σπανάκι, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
1 κουτ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
250 γρ. τριμμένα ντοματάκια ή σάλτσα ντομάτας
Φρέσκος μαϊντανός, για σερβίρισμα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλ. ζεστό γάλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ. μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. τσένταρ, τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200. Βράζεις μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και μαγειρεύεις τα λαζάνια μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζεις.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης συνδυάζεις ρικότα, τυρί κρέμα και αυγά. Πρόσθεσε σκόρδο, 3/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, σπανάκι, καρδιές αγκινάρας, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, βασιλικό, 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, 3 κουτ. πιπέρι, και μια πρέζα μοσχοκάρυδο, και ανακάτεψε απαλά για να αναμείξεις. (Θέλεις το γέμισμα να είναι χοντρό και να μην ενσωματώνεται πλήρως.)
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ή τα χέρια σου, άπλωσε το μείγμα ρικότα στη μία πλευρά κάθε ρολού. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσεις λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το μείγμα.) Τύλιξε τα φύλλα-λαζάνια σαν ρολά.
Φτιάξε την μπεσαμέλ: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα σε μέτρια φωτιά, λιώσε το βούτυρο. Μόλις λιώσει πλήρως το βούτυρο, πρόσθεσε αλεύρι και ανακάτεψε μέχρι να γίνει μια παχιά πάστα. Άφησέ το να φουσκώσει, αλλά όχι να γίνει καφέ. Άδειασε αργά το γάλα στο σκεύος και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, παρμεζάνα και τσένταρ. Απενεργοποίησε τη φωτιά και ανακάτεψε μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σε ένα ταψί, φτιάξε ένα στρώμα με τη σάλτσα ντομάτας στο κάτω μέρος του πάτου. Πρόσθεσε τα ρολά και κάλυψε το καθένα με μια κουταλιά σάλτσα μπεσαμέλ. Ψήνεις για 30 έως 40 λεπτά.
Σερβίρεις με παρμεζάνα και φρεσκοκομμένο μαϊντανό.