Μαλακά και υπέροχα και, με μόνο πέντε απλά υλικά, γίνονται πανεύκολα
Όλοι θα λατρέψουν αυτή την εύκολη συνταγή για μπισκότα με τσιπς σοκολάτας και φιστικοβούτυρο, η οποία –σε αντίθεση με τις περισσότερες συνταγές μπισκότων– δεν απαιτεί αλεύρι. Αυτά τα μπισκότα χωρίς γλουτένη είναι μαλακά και μαστιχωτά και, με μόνο πέντε απλά υλικά, μπορούν εύκολα να μαγειρευτούν από νεαρούς σεφ και να τα απολαύσουν ως κέρασμα μετά το σχολείο. Είναι επίσης ιδανικά για ένα πάρτι διακοπών ή για μια ανταλλαγή μπισκότων.
Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά
Πρόσθετος χρόνος:
30 λεπτά
Συνολικός χρόνος:
45 λεπτά
Μερίδες:
15
Απόδοση παραγωγής:
30 μπισκότα
Συστατικά
1 μεγάλο αυγό
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι απαλό φυσικό φιστικοβούτυρο
½ φλιτζάνι ανοιχτή καστανή ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τη σχάρα στη μέση του φούρνου. Προθερμάνετε στους 180 βαθμούς. Στρώστε τα 2 φύλλα λαδόκολλα ψησίματος. Χτυπάτε το αυγό και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το φιστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ενωθούν. Τοποθετήστε ελαφρώς στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη σε μικρή απόσταση μεταξύ τους στα προετοιμασμένα φύλλα ψησίματος.
Ψήστε τα μπισκότα ένα φύλλο τη φορά μέχρι να δέσουν, 8 με 10 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα.
Συμβουλές
Εξοπλισμός: χαρτί ψησίματος λαδόκολλα
Διατήρηση: Φυλάσσετε σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 ημέρες.
Διατροφικά Στοιχεία
Μερίδες ανά συνταγή 15
Μπισκότα σερβιρίσματος 2
Θερμίδες: 159
(% Ημερήσια Αξία *)
Συνολικοί Υδατάνθρακες 12g 4%
Διαιτητικές ίνες 1g 5%
Ολικά σάκχαρα 9 γρ
Προστιθέμενα σάκχαρα 8 γρ 16%
Πρωτεΐνη 4g 9%
Ολικά λιπαρά 10g 13%
Κορεσμένα λιπαρά 2g 11%
Χοληστερόλη 12 mg 4%
Βιταμίνη Α 18IU 0%
Φολικό οξύ 2mcg 1%
Νάτριο 100 mg 4%
Ασβέστιο 3 mg 0%
Σίδηρος 0mg 2%
Μαγνήσιο 5 mg 1%
Κάλιο 18 mg 0%