Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή.

Μας αρέσει να φτιάχνουμε τη δική μας μαρινάρα (ή πραγματικά οποιαδήποτε σάλτσα ζυμαρικών) όποτε είναι δυνατόν. Αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο για αυτή τη συνταγή. Μη διστάσετε να παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε ένα μεγάλο βάζο με έτοιμη σάλτσα για να γλιτώσετε χρόνο. Όποια ωστόσο κι αν είναι η απόφασή σας

ΥΛΙΚΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

30 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

1 ΩΡΑ 10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΡΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ)

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κουταλιά της σούπας τοματοπολτός

800-900 γρ. κονσέρβα (ή τριμμένες) ντομάτες

1/4 φλ. βασιλικό σε λεπτές φέτες

lazania

ΓΙΑ ΤΑ ΡΟΛΑ ΛΑΖΑΝΙΑ

Σπρέι μαγειρικής

12 λαζάνια

Ρικότα 1 (500 γρ) δοχείου

500 γρ σπανάκι, φρέσκο ή ξεπαγωμένο, καθρισμένο ψιλοκομμένο

½ φλ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 μεγάλο αυγό

2 κ.σ. βασιλικό σε λεπτές φέτες, συν επιπλέον για γαρνίρισμα

1 κουτ. ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

3 1/2 φλ. σάλτσα μαρινάρα

1 φλ. τεμαχισμένη μοτσαρέλα

lazani

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα: Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι (ή μέτρια κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και αλατοπιπερώστε. Μαγειρέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, 1 λεπτό ακόμη. Ανακατέψτε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς, 1 λεπτό, στη συνέχεια προσθέστε τριμμένες ντομάτες. Προσθέστε λίγο νερό στο δοχείο ντομάτας και περιστρέψτε το. Προσθέστε στο τηγάνι.

Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώστε και ρίξτε τον βασιλικό.

Φτιάξτε τα ρολά: Προθερμάνετε το φούρνο στους 210° και αλείψτε ένα μεγάλο ταψί με σπρέι μαγειρέματος. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό, μαγειρέψτε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίστε και στη συνέχεια τοποθετήστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά σε μια πιατέλα ή χαρτί ψησίματος.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη ρικότα, το σπανάκι, ½ φλιτζάνι παρμεζάνα, αυγό, βασιλικό και ξύσμα λεμονιού μέχρι να ενωθούν. Αλατοπιπερώστε.

Ρίξτε ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα στον πάτο ενός μεγάλου ταψιού. Απλώστε το μείγμα ρικότας σε κάθε νουντλ και ρίξτε από πάνω ένα λεπτό στρώμα μαρινάρα και στη συνέχεια τυλίξτε το νουντλ. Τοποθετήστε τα ρολά στο ταψί, την πλευρά της ραφής προς τα κάτω και κουτάλι πάνω από την υπόλοιπη μαρινάρα. Πασπαλίστε από πάνω μοτσαρέλα.

Ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα ρολά, περίπου 20 λεπτά.

Γαρνίρετε με παρμεζάνα και βασιλικό πριν το σερβίρετε.

empty alt

Το «καθόλου» αλάτι βλάπτει

Η λίγη ποσότητα αλατιού στο φαγητό επιβαρύνει τον οργανισμό περισσότερο από την μέτρια. Αυτό υποστηρίζουν καναδοί ερευνητές, αντικρούοντας τα μέχρι σήμερα δεδομένα και προκαλώντας αντιδράσεις.
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Η σος που θα απογειώσει τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική σου!

Το γλάσο βαλσαμικού είναι ένα νόστιμο και ευπαρουσίαστο συνοδευτικό για σαλάτες, ορεκτικά, κρέατα, ακόμα και για επιδόρπια! Το μόνο που θα χρειαστείς για να το φτιάξεις είναι ένα μπουκάλι βαλσαμικό ξίδι και δέκα λεπτά.
empty alt

Nέες ημερομηνίες για τη FOOD EXPO 2020

H διεξαγωγή της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων & Ποτών FOOD EXPO 2020 μετατίθεται για 16-18 Μαΐου λόγω των πρόσφατων εξελίξεων της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
empty alt

Βάλσαμο ψυχής σε μορφή πατατόσουπας

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.
empty alt

Μπάρες με Cheesecake και καραμέλα μήλου, χωρίς ζάχαρη & χαμηλούς υδατάνθρακες

Μπορεί να φαίνεται σαν μπελάς, αλλά είναι μια αρκετά απλή συνταγή με 3 εύκολες στρώσεις νοστιμιάς! Η πρώτη στρώση είναι σαν μια κρούστα κουλουριού που γίνεται χωρίς αμύγδαλο ή άλλους ξηρούς καρπούς για όσους έχουν αλλεργίες σε ξηρούς καρπούς.
empty alt

Vegan λαζάνια

Δεν είναι βαρετά ούτε άγευστα τα χορτοφαγικά πιάτα. Τα ζυμαρικά, κι εν προκειμένω τα λαζάνια, χωράνε πολλές επιλογές και όχι μόνο όσες συνοδεύονται από υπερβολικές θερμίδες και «αμαρτωλά» λιπαρά.
empty alt

Σαν καλοκαίρι… γεμιστές πιπεριές αλλιώς

Τα γεμιστά δίνουν έτσι κι αλλιώς πολλές ιδέες για πειραματισμό
Back To Top