Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή.

Το να πολτοποιήσετε τις μισές πατάτες σας όταν η σούπα είναι σχεδόν έτοιμη, σας δίνει μια πιο παχιά, πιο κρεμώδη υφή. Αν προτιμάτε μια πιο αραιή σούπα, μπορείτε εύκολα να παραλείψετε αυτό το βήμα! Αν θέλετε μια χορτοφαγική σούπα μπορείτε εύκολα να παραλείψετε το μπέικον. Ίσως προσθέσετε λίγη καπνιστή πάπρικα για να απολαύσετε λίγη επιπλέον γεύση!

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΕΡΙΔΙΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

45 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

8 φέτες μπέικον

2 κιλά πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

4 φλ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο

2 κουτ. φρέσκα φύλλα θυμαριού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 1/2 φλ. γάλα

1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/2 φλ. κρέμα γάλακτος

1 1/2 φλ. τριμμένο τσένταρ, συν περισσότερο για το σερβίρισμα

Φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, για γαρνίρισμα

patatosoup

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, μαγειρέψτε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό, για 8 λεπτά. Στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας. Όταν κρυώσει, θρυμματίστε σε κομμάτια.

Σε μια κατσαρόλα συνδυάστε τις πατάτες, το μπέικον, το ζωμό κοτόπουλου και το θυμάρι. Αλατοπιπερώστε. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες, στο χαμηλό για μισή ώρα.

Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρέστε περίπου τις μισές πατάτες από την κατσαρόλα. Χρησιμοποιώντας έναν ράβδο μπλέντερ, πολτοποιήστε τις υπόλοιπες πατάτες στην κατσαρόλα. Προσθέστε ξανά τις κρατημένες πατάτες.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα και το αλεύρι. Προσθέστε γάλα, κρέμα, κρέμα γάλακτος και τυρί στην κατσαρόλα. Σκεπάστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Σερβίρετε με περισσότερο τυρί από πάνω και σχοινόπρασο για γαρνίρισμα.

empty alt

Ο καφές προστατεύει απο τον καρκίνο του μαστού

Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το αγαπημένο ρόφημα έχουν αναθεωρηθεί πολλές φορές.  Μια καινούργια μελέτη δείχνει ότι τρία έως πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να μειώνουν τις πιθανότητες που έχουν οι γυναίκες να εκδηλώσουν καρκίνο του μαστού.
empty alt

Ο πιο νοικοκυρεμένος τρόπος να κόψεις τη ζύμη με κουπ πατ

Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.
empty alt

Μία αποκάλυψη που θα σε κάνει να δεις την μπριζόλα με άλλο μάτι

Η πιο συνηθισμένη ερώτηση όταν τρως έξω μπριζόλα, και γενικά κρέας, είναι αν τη θέλεις ελαφρώς ψημένη, μέτρια ή πολύ ψημένη.
empty alt

Γιορτές φαγητού από όλο τον κόσμο

Σίγουρα δεν είναι λίγοι οι γονείς ή οι παππούδες και γιαγιάδες που όταν βλέπουν ένα παιδί να παίζει με το φαγητό του, σπεύδουν να του πούν πως αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα έπρεπε να δείχνει περισσότερο σεβασμό, γιατί το φαγητό είναι κάτι το ιερό.
empty alt

Πώς να νικήσετε τις ιώσεις από το… πιάτο σας!

Τώρα που ιώσεις χτυπάνε κόκκινο, εκτός από τα μέτρα προφύλαξης που αφορούν την υγιεινή και σκέφτεστε να πάρετε, φροντίστε να τονώσετε την άμυνα του οργανισμού σας και το ανοσοποιητικό σας… τρώγοντας! Η πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι ένας ισχυρός σύμμαχος που μπορεί να θωρακίσει την υγεία...
empty alt

Το «πράσινο» τσίλι… πικάντικο και χορτοφαγικό

Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους.
empty alt

Δες πώς μπορείς να φτιάξεις τις αφράτες, ιαπωνικές τηγανίτες σαν σουφλέ που πρωταγωνιστούν στα social

Εάν είστε γευσιγνώστης ή απλώς σου αρέσει να απολαμβάνεις το φαγητό και χαίρεσαι  να ανακαλύπτεις νέα food trends ίσως παρακολουθείς στα social σελίδες ειδικές αλλά ακόμα και αν απλώς χαζεύεις αυτό το διάστημα στο Instagram αποκλείεται να μην πρόσεξες τις αφράτες ιαπωνικές τηγανίτες που μοιάζουν...
empty alt

Farro salad: Μεσογειακή σαλάτα με πλιγούρι

Υπάρχουν πολλές υπέροχες σαλάτες με πλιγούρι εκεί έξω, αλλά να σας πούμε γιατί είναι αυτή η εκδοχή είναι η καλύτερη: Το Dressing Λίγα πράγματα είναι πιο νόστιμα από τα τηγανητά κρεμμύδια.
Back To Top