Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους.


Πλησιάζει η εποχή που θα κόβουμε αστεράκια και αγγελάκια με κουπ πατ. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα σχήματα δεν βγαίνουν τόσο τέλεια όσο είναι τα καλούπια μας, προκαλώντας την απογοήτευση σε μικρούς και μεγάλους. Ενώ άλλες το κόψιμο της ζύμης αφήνει την κουζίνα μας βομβαρδισμένη με αλεύρι και άλλα υλικά. Πώς θα κόψουμε λοιπόν τα μπισκότα μας ωραία και νοικοκυρεμένα; Ακολουθώντας τα βήματα που προτείνει το Food52.com:

Απλώνετε τη ζύμη όσο είναι ακόμα μαλακή ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες, χρησιμοποιώντας αν θέλετε, για καλύτερη ακρίβεια και για να τη δουλέψετε πιο εύκολα, έναν πλάστη.

Με αυτό τον τρόπο, τοποθετώντας δηλαδή τη ζύμη ανάμεσα σε λαδόκολλες, εμποδίζετε να κολλήσει επιπλέον αλεύρι στη ζύμη, εξασφαλίζετε ότι τα μπισκότα σας θα γίνουν πιο μαλακά και αφήνετε την κουζίνα σας πιο καθαρή, καθώς δεν σκορπίζεται παντού αλεύρι.

Στη συνέχεια βάζετε τις λαδόκολλες με τη ζύμη στο ψυγείο, στοιβαγμένες τη μία πάνω στην άλλη, μέσα σε ένα ταψί. Όταν η ζύμη μπαίνει προηγουμένως στο ψυγείο, τα μπισκότα βγαίνουν πιο καλοσχηματισμένα και ψήνονται πιο γρήγορα στο φούρνο.

Όταν έρθει η ώρα του ψησίματος, αφαιρείτε τη μία λαδόκολλα από κάθε στρώση ζύμης, αναποδογυρίζετε τη ζύμη πάνω στην ελεύθερη πλέον λαδόκολλα, την οποία έχετε απλώσει πάνω στον πάγκο της κουζίνας, και αφαιρείτε και τη δεύτερη λαδόκολλα.

Κόβετε τη ζύμη χρησιμοποιώντας κουπ πατ, μεταφέρετε τα μπισκότα στο ταψί, σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής σας, και ψήνετε στο φούρνο.

empty alt

Μπορεί ένα ποτήρι κρασί κάθε βράδυ να σε κάνει να αδυνατίσεις;

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος το αποφεύγεις. Έχεις συνέχεια στη δουλειά για αρκετές ώρες και δεν θέλεις να πιεις.
empty alt

Ποτέ δεν είναι υπερβολικά νωρίς για να φτιάξεις ζεστό αρωματικό κρασί

Ίσως το ζεστό αρωματικό κρασί, το γερμανικό Glühwein, να σου θυμίζει χριστουγεννιάτικα παζάρια και ρεβεγιόν, ωστόσο αυτό δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει από το να το απολαμβάνεις όλο το χρόνο, ή τουλάχιστον να αρχίζεις να το απολαμβάνεις μόλις η θερμοκρασία πέφτει σε επίπεδα ικανοποιητικά για ένα...
empty alt

Αυτό είναι το γρηγορότερο (μαγειρεμένο) γεύμα που υπάρχει!

Τώρα πια δεν έχεις δικαιολογία «δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω». Ιδιαίτερα αν διαθέτεις φούρνο μικροκυμάτων. Γιατί η παρακάτω συνταγή ομελέτας σε φλιτζάνι είναι έτοιμη μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά.
empty alt

Μαγείρεψε σωστά τις φακές σε 5 απλά βήματα

Είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες αλλά και μικροθρεπτικά συστατικά όπως ο σίδηρος. Επιπλέον, μπορούν να γίνουν πεντανόστιμες, αρκεί να τις μαγειρέψεις σωστά.
empty alt

10 υλικά που έχει πάντα στην κουζίνα του ο λάτρης της ιταλικής κουζίνας

Ένας βασικός κανόνας της ιταλικής κουζίνας είναι η επένδυση σε εξαιρετικά υλικά. Ευτυχώς, οι περισσότερες από τις πλέον εμβληματικές της πρώτες ύλες κυκλοφορούν σε αφθονία και σε προσιτές τιμές και στην ελληνική αγορά, αφού αποτελούν βασικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής.
empty alt

Όλα τα μυστικά από τη Μυτιλήνη για να φτιάξεις τις νοστιμότερες παστές σαρδέλες

Ένας από τους απολαυστικότερους μεζέδες για να συνοδεύσεις το ούζο σου τώρα το καλοκαίρι είναι οι παστές σαρδέλες.
empty alt

Summer wine… and the living is easy

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για τραπεζάκια έξω, χαλαρά πικνίκ, μπάρμπεκιου και δείπνο στο ύπαιθρο. Το καλοκαίρι έχει να κάνει με φρουτώδη, ανάλαφρα, αρωματικά, ζωηρά, και σπιρτώδη, φρέσκα λευκά, δροσιστικά ροζέ και ζουμερά, χυμώδη, διακριτικά κόκκινα.
empty alt

Ετοιμαζόμαστε για το Πάσχα – φτιάχνοντας λαζαράκια

Για την ψυχή του Λάζαρου οι γυναίκες ζύμωναν ανήμερα το πρωί ειδικά κουλούρια, τους “λαζάρηδες”, τα “λαζαρούδια” ή και “λαζαράκια”.
Back To Top