Ο καιρός αρχίζει να ψυχραίνει σιγά σιγά – αν και κάποιοι δεν χρειάζονται κρύο για να ανεβάσουν τη θερμοκρασία στην κουζίνα και το πιάτο τους. Αν και το φαγητό τσίλι συνήθως παραπέμπει σε συνταγές με κρέας, αυτή η χορτοφαγική συνταγή θα σε ενθουσιάσει.
ΥΛΙΚΑ:
6 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
1 ΩΡΑ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 πιπεριές, κομμένες σε κύβους
1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κλωνάρια σέλινο, κομμένα σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουτ. τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. καπνιστή πάπρικα
1 κουτ. κύμινο
1 κουτ. αποξηραμένη ρίγανη
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 μπουκάλι μεξικάνικη μπύρα όπως Corona
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, κομμένη σε κύβους
450 γρ. ή μια κονσέρβα μαύρα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
450 γρ. ή μια κονσέρβα κόκκινα φασόλια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
800 γρ. κονσέρβες ντομάτες ψημένες σε κύβους
2 φλ. ζωμό λαχανικών
ΓΙΑ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ
1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
Σφήνες ασβέστη
ψιλοκομμένα κρεμμύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε πιπεριές, κρεμμύδια και σέλινο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε σκόρδο, σκόνη τσίλι, πάπρικα, κύμινο και ρίγανη και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν, 1 με 2 λεπτά ακόμη. Βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Προσθέστε μπύρα και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 6 έως 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε γλυκοπατάτα, μαύρα και κόκκινα φασόλια, ντομάτες και ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να ψηθούν οι γλυκοπατάτες, για 30 έως 35 λεπτά.
Σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.