Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις […]

Τις Δευτέρες που προσπαθείς να κάνεις οικονομία για να εξιλεωθείς για τα έξοδα του Σαββατοκύριακου και ταυτόχρονα να φας υγιεινά για να εξιλεωθείς για τις κραιπάλες του Σαββατοκύριακου, όπως και οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας, η τέλεια λύση είναι τα ψητά λαχανικά στο φούρνο, αρκεί να ακολουθήσεις μια πρωτότυπη και οικονομική ιδέα που θα τα νοστιμίσει απίστευτα, από το Bonappetit.com.

Απλά, απλώνεις σε ένα ταψί τα λαχανικά που έχεις στο ψυγείο σου, τα ψήνεις και στο τέλος προσθέτεις μια σάλτσα που θα απογειώσει τη γεύση τους. Η οποία δεν είναι άλλη από μια «εναλλακτική» πέστο.

Συγκεκριμένα, ακολουθείς τα παρακάτω βήματα.

Επιλέγεις τα λαχανικά που θα ψήσεις: Μπορεί να είναι καρότα, κατά προτίμηση με τα φύλλα τους, τα τελευταία μπρόκολα και κουνουπίδια της εποχής, παντζάρια, πατάτες ή γλυκοπατάτες και μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια ή ξερά κρεμμύδια.

Προετοιμάζεις τα λαχανικά σου για ψήσιμο: Αφαιρείς τα φύλλα από τα καρότα χωρίς να τα πετάξεις και κομματιάζεις όλα τα λαχανικά σου περίπου στο ίδιο μέγεθος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Απλώνεις τα λαχανικά στο ταψί: Και προσθέτεις λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Τίποτα άλλο.

Στο μεταξύ, βράζεις ρύζι ή κινόα ή κάποιο άλλο συνοδευτικό της επιλογής σου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να βράσει το συνοδευτικό, φτιάχνεις την πέστο: Ψιλοκόβεις τα φύλλα του καρότου, μέχρι να έχεις περίπου 1 φλιτζ. ή, αν δεν έχεις φύλλα καρότου, μαϊντανό, βασιλικό, άνηθο ή κόλιανδρο ή συνδυασμό διαφορετικών μυρωδικών. Ανακατεύεις τα μυρωδικά με 1/3 φλιτζ. ψιλοκομμένα καρύδια ή κουκουνάρι, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο και ¼ φλιτζ. λευκό ξίδι. Προσθέτεις λίγο αλάτι.

Μετά από 20 με 30 λεπτά ψησίματος, τα λαχανικά σου θα είναι έτοιμα: ελαφρώς μαλακά αλλά ταυτόχρονα και τραγανά. Τα βγάζεις από το φούρνο, τα αφήνεις να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου, συμπληρώνεις με λίγο ακόμα ελαιόλαδο αν σου φαίνονται στεγνά, απλώνεις την πέστο, ανακατεύεις καλά και απολαμβάνεις μαζί με το συνοδευτικό.

empty alt

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε.

Η καλή γεύση είναι αποτέλεσμα του τρόπου που σκεφτόμαστε. Η κουζίνα μου μπορεί να οριστεί ως απόρροια μιας σκέψης που προσπαθεί να ανακαλύψει το νόημα της μαγειρικής τέχνης στη βαθιά συμπύκνωση των αρωμάτων και των γεύσεων.
empty alt

Οι 8 νέες δυνατές τάσεις στη διατροφή

Η διαρκής ανάγκη για πειραματισμό και αναζήτηση νέων γαστρονομικών συγκινήσεων, η παγκοσμιοποίηση, αλλά και η οικονομική λιτότητα, η επιθυμία για προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας μας και το sharing  στα social media είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το τοπίο της...
empty alt

8 tips για να μαγειρέψεις τις αγκινάρες με τον καλύτερο τρόπο

Ποιος μπαίνει στην κουραστική διαδικασία να καθαρίσει μια φρέσκια αγκινάρα; Ωστόσο αξίζει να αφιερώσουμε κόπο και χρόνο σε αυτά τα βρώσιμα άνθη (γιατί για λουλούδια μιλάμε) με τη μοναδική νοστιμιά.
empty alt

Τα μυστικά για να ετοιμάσεις ένα τέλειο γεύμα στο κάμπινγκ

Αν αποφασίσεις να κάνεις κάμπινγκ αλλά δεν είσαι οργανωμένος, μπορεί να καταλήξεις να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω από ό,τι αν νοίκιαζες δωμάτιο.
empty alt

Έτσι θα διατηρήσεις μαλακά για περισσότερο χρόνο τα σπιτικά cookies σου

Τα μαλακά, ζεστά cookies, κατευθείαν από το φούρνο, είναι πραγματικά ασυναγώνιστα. Δυστυχώς όμως σύντομα αρχίζουν να σκληραίνουν και να χάνουν την απολαυστική υφή τους (γιατί το ζητούμενο στα cookies, σε αντίθεση με άλλα μπισκότα, είναι να γίνουν μαλακά και όχι τραγανά).
empty alt

Ο νέος σοκολατένιος πειρασμός ακούει στο όνομα Brownie Lasagna

Απολαυστικές σοκολατένιες στρώσεις brownies σου κλείνουν πονηρά το μάτι
empty alt

Ραβιόλια-λαζάνια mamma mia!

Έξτρα απόλαυση σε μια συνταγή δύο σε ένα. Η ιταλική βραδιά είναι καλύτερη όταν συνδυάζονται τα δύο αγαπημένα σου ζυμαρικά.
empty alt

Σούπα βελουτέ με καρότο και τζίντζερ

Αν λατρεύεις τις σούπες πουρέ βελουτέ αυτή η συνταγή με καρότο και τζίντζερ δεν θα αποτελεί εξαίρεση.
Back To Top