Το καλύτερο μέρος αυτής της συνταγής: Η σάλτσα λειτουργεί ως μαρινάδα και γλάσο – μην ξεχάσετε να κρατήσετε λίγη για το ψήσιμο των γαρίδων ενώ είναι στη σχάρα! Έχετε ερωτήσεις; Έχουμε απαντήσεις. Δείτε τα παρακάτω!
Πώς μπορώ να πω πότε οι γαρίδες είναι έτοιμες;
Προσέξτε μια αλλαγή χρώματος: οι γαρίδες σας θα γίνουν από γκρι και ημιδιαφανείς σε ροζ και αδιαφανείς. Επίσης, προσέξτε τις ουρές τους – όταν είναι έτοιμες, θα κουλουριαστούν ελαφρώς. Οι υπερβολικά ψημένες γαρίδες θα έχουν σφιχτά κουλουριασμένες ουρές, οπότε φροντίστε να τις αφαιρέσετε από τη σχάρα πριν τυλιχτούν καλά.
Πόσο μπορώ να τις διατηρήσω;
Αποθηκευμένα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, τα υπολείμματα σας θα διατηρηθούν έως και 4 ημέρες.
Δεν έχω όλα τα συστατικά – τι αντικαταστάσεις μπορώ να κάνω;
Καλά ΝΕΑ! Υπάρχουν τόνοι αντικαταστάσεων που μπορείτε να κάνετε. Εάν δεν έχετε μέλι στη διάθεσή σας, δοκιμάστε καστανή ζάχαρη ή καθαρό σιρόπι σφενδάμου. Ο χυμός λεμονιού σίγουρα θα λειτουργήσει στη θέση του λάιμ και η αγαπημένη σας καυτερή σάλτσα μπορεί να μπει στη θέση της Sriracha. Το κόλιαντρο είναι επίσης ευέλικτο – κάθε φρέσκο βότανο ταιριάζει μια χαρά.
Με τι μπορώ να σερβίρω με αυτές τις γαρίδες;
Το πικάντικο-γλυκό μπρόκολο στη σχάρα είναι ένα από τα αγαπημένα μας όλων των εποχών, όπως και αυτές οι πατατούλες με τυρί, τα ψητά λαχανικά αλλά και το ρύζι μπασμάτι.
ΥΛΙΚΑ:
8 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:
0 ΩΡΕΣ 5 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:
0 ΩΡΕΣ 15 ΛΕΠΤΑ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/4 φλ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλ. χυμός λάιμ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σκόρδου τσίλι ή Sriracha
2 κιλά γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
1/4 φλ. φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, για γαρνίρισμα
Σφήνες λάιμ, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εάν χρησιμοποιείτε ξύλινα σουβλάκια, μουλιάστε τα σε νερό για 30 λεπτά.
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε μαζί ελαιόλαδο, χυμό λάιμ, σκόρδο, μέλι, σάλτσα σόγιας και σάλτσα τσίλι. Κρατήστε 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα για επάλειψη σε γαρίδες ενώ ψήνονται τη σχάρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τις γαρίδες με την υπόλοιπη μαρινάδα. Προθερμάνετε τη σχάρα ή το γκριλ και περάστε τις γαρίδες στα σουβλάκια. Ψήστε τις γαρίδας μέχρι να γίνουν ροζ και αδιαφανείς, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά, αλείφοντας με κρατημένη 1/4 φλιτζάνι μαρινάδα πριν και μετά από κάθε αναστροφή.
Γαρνίρετε με κόλιανδρο και σερβίρετε ζεστό με φέτες από λάιμ.