Γλυκιά και πικάντικη μαζί, η παρακάτω σος θα γίνει το αγαπημένο σου συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα. Ταιριάζει εξίσου σε ψητό χοιρινό και ψάρι, φτερούγες κοτόπουλου, σε σάντουιτς αλλά και σε ζεστά ροφήματα τσαγιού.
Μέλι με σκόρδο
Τι θα χρειαστείς:
12 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 ½ φλιτζ. μέλι
Πώς θα το φτιάξεις:
Ρίχνεις το σκόρδο σε μια αποστειρωμένη γυάλα, προσθέτεις από πάνω το μέλι και ανακατεύεις, ώστε το σκόρδο να καλυφθεί παντού ομοιόμορφα.
Κλείνεις με το καπάκι και αφήνεις τη γυάλα σε θερμοκρασία δωματίου για 3 μέρες.
Ξεβιδώνεις τη γυάλα και ανακατεύεις. Αν δεις μικροσκοπικές φουσκάλες, αυτό σημαίνει ότι έχει αρχίσει η διαδικασία της ζύμωσης.
Ξαναβιδώνεις τη γυάλα και την αφήνεις για μία περίπου εβδομάδα ακόμα, ανοίγοντάς την και ανακατεύοντας το περιεχόμενο κάθε δεύτερη μέρα.