Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) […]
Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) όλες σου τις αισθήσεις.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φιάλες moscato, διατηρημένες με απλή ψύξη
1/2 φλ. triple sec
Χυμός από 3 λάιμ
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 φλ. blackberries
3 φλ. blueberries
6 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
2 φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους
2 φλ. μάνγκο κομμένο σε κύβους
2 φλ. κομμένες στη μέση φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το λευκό κρασί, το triple sec, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
Σε ψηλά ποτήρια βάζουμε τα κομμένα φρούτα: blackberries, blueberries, ακτινίδια, ανανά, μάνγκο και φράουλες.
Ρίχνουμε μείγμα κρασιού πάνω από τα φρούτα και σερβίρουμε.
Tip: Αντί για μοσχάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε τζιν ή βότκα.
Ως προς το κύριο κρασί μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφρώδες, για σαμπανιζέ αποτέλεσμα!
Ως προς τα φρούτα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αρκεί να ανήκουν στη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλο ή αχλάδι για το λευκό, πορτοκάλι για το πορτοκαλί και κεράσια για το πιο σκούρο αποτέλεσμα.
Ένα τουλάχιστον γιαούρτι τη μέρα μπορεί να είναι η απάντηση στον κίνδυνο ανάπτυξης υπέρτασης στις γυναίκες, υποστηρίζει μελέτη του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
Θεωρείται η “βασίλισσα” των ανοιξιάτικων φρούτων αφού η φράουλα είναι νόστιμη και θρεπτική. Σύμφωνα όμως με τη λίστα η οποία καταγράφει τα πιο «βρώμικα» φρούτα και λαχανικά που δημοσιεύει κάθε χρόνο τη οργάνωση Environmental Working Group (EWG) ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε δυό φορές πριν...
Έχω τρία παιδιά: Ο Henry είναι 11, η Clara 9 και ο Arthur 6 ετών. Η κατανάλωση σνακ με απασχολούσε ανέκαθεν, αν και πιστεύω ότι τα παιδιά θα ανταποκριθούν στο πρόγραμμα που θα φτιάξεις.
Όλα ξεκίνησαν όταν μια ιδέα της Εύης Τζήμου, ενός ανθρώπου που υπηρετεί την Περιφέρεια της Δράμας με μεράκι και επαγγελματισμό, πήρε “σάρκα και οστά” το 2014 οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραμοινογνωσία.
Αν, λέμε αν, περισσέψουν ποτέ ποπκόρν από μια κινηματογραφική βραδιά στο σπίτι, μην τα πετάξεις. Μπορεί μέχρι το επόμενο πρωί να έχουν χάσει σε κάποιο βαθμό την υπέροχα τραγανή υφή τους, αλλά παραμένουν ένας ικανός υποψήφιος για μια νόστιμη ομελέτα.
Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.
Kaiser και Τσικνοπέμπτη πάνε μαζί, έτσι και φέτος, η αγαπημένη Pilsner μπύρα σας καλεί να συμμετέχετε στον διαγωνισμό που απογειώνει την τέχνη του BBQ! Από τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, απολαύστε την αγαπημένη σας Kaiser, βρείτε τον 9ψήφιο κωδικό LOT στις συσκευασίες φιάλης […]
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ ρεστοκριτικός Jonathan Gold μας προσκαλεί σε μια ξενάγηση στη γαστρονομική κουλτούρα του Λος Άντζελες, μέσα από το ντοκιμαντέρ «City of Gold» (2015) σε σκηνοθεσία της Laura Gabbert.