Μπορεί το κόκκινο χρώμα της κλασικής σανγκρίας να είναι συνδεδεμένο με το πάθος, αλλά η λευκή εκδοχή της ταιριάζει απόλυτα στο καλοκαίρι! Αν μάλιστα τολμήσεις να προσθέσεις τα φρούτα που προτείνουμε, ο συνδυασμός τους θα σου προσφέρει ένα απολαυστικό ουράνιο τόξο που θα ικανοποιήσει (και αποπλανήσει) όλες σου τις αισθήσεις.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1 1/2 φιάλες moscato, διατηρημένες με απλή ψύξη
1/2 φλ. triple sec
Χυμός από 3 λάιμ
1/4 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη
3 φλ. blackberries
3 φλ. blueberries
6 ακτινίδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
2 φλ. ανανάς κομμένος σε κύβους
2 φλ. μάνγκο κομμένο σε κύβους
2 φλ. κομμένες στη μέση φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε το λευκό κρασί, το triple sec, το χυμό λάιμ και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
Σε ψηλά ποτήρια βάζουμε τα κομμένα φρούτα: blackberries, blueberries, ακτινίδια, ανανά, μάνγκο και φράουλες.
Ρίχνουμε μείγμα κρασιού πάνω από τα φρούτα και σερβίρουμε.
Tip: Αντί για μοσχάτο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχοφίλερο ή μαλαγουζιά. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε να προσθέσετε τζιν ή βότκα.
Ως προς το κύριο κρασί μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο αφρώδες, για σαμπανιζέ αποτέλεσμα!
Ως προς τα φρούτα, δεν υπάρχουν περιορισμοί, αρκεί να ανήκουν στη χρωματική παλέτα του ουράνιου τόξου. Για παράδειγμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μήλο ή αχλάδι για το λευκό, πορτοκάλι για το πορτοκαλί και κεράσια για το πιο σκούρο αποτέλεσμα.