Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ.

Κι αν τα γούστα μας στο φαγητό καθορίζονται εν μέρει από το ζώδιό μας; Πάνω σε αυτή τη διασκεδαστική υπόθεση αναπτύσσεται το πρωτότυπο βιβλίο «Η γεύση των ζωδίων» (εκδ. Μίνωας, πρόλογος: Άση Μπήλιου), που υπογράφει η Χριστίνα Δ. Θεοχάρη, μια «πιστή και αφοσιωμένη μελετήτρια των άστρων και μαγείρισσα», όπως αυτοσυστήνεται.

Αυτή η πρακτική έκδοση, που παρουσιάζει τις γευστικές προτιμήσεις κάθε ζωδίου αλλά και ιδανικές γλυκές και αλμυρές συνταγές για τον Κριό, τον Σκορπιό, τον Αιγόκερω κ.λπ., θα μας δώσει ιδέες για ένα τραπέζι για συγγενείς ή φίλους, ώστε να σχεδιάσουμε το μενού σύμφωνα με το ωροσκόπιο των καλεσμένων μας.

geusi_zwdiwn

Διαβάζοντας, επίσης, το γαστρονομικό προφίλ καθενός από τους δώδεκα εκπροσώπους του ζωδιακού κύκλου, μπορεί να εκπλαγούμε ανακαλύπτοντας ότι μας ταιριάζει περισσότερο από όσο είχαμε φανταστεί, ακόμα και αν είμαστε –τουλάχιστον- επιφυλακτικοί απέναντι στα ζώδια!

Πάρε, λοιπόν, μια μικρή γεύση από το βιβλίο, στο μίνι οδηγό που ακολουθεί:

Κριός: Ο δυναμικός Κριός αγαπάει τις έντονες, πλούσιες και καυτερές γεύσεις και δεν είναι λίγες οι φορές που θα μπει στην κουζίνα για να μαγειρέψει, προκειμένου να ευχαριστήσει την παρέα και τους φίλους του. Μία από τις αγαπημένες του δραστηριότητες είναι το μπάρμπεκιου. Αγαπάει πολύ τα έντονα μπαχαρικά και το κρέας –ειδικά το ψητό–, οπότε είναι ο πιο κατάλληλος για να μαρινάρει και να ψήσει μια ζουμερή μπριζόλα στα κάρβουνα.

Ταύρος: Θεωρεί τέχνη τη μαγειρική και περνάει πολλές ώρες στην κουζίνα. Αγαπάει πιάτα με γεύσεις γήινες, πλούσιες αλλά και ήπιες ταυτόχρονα, με κλασικές νότες και αρώματα, αλλά κυρίως λατρεύει τα γλυκά, που είναι η μεγάλη αδυναμία του. Το ψυγείο του είναι πάντα γεμάτο με όλα τα καλούδια και στην κάβα του βρίσκει κανείς μια συλλογή από τα καλύτερα κρασιά που κυκλοφορούν.

Δίδυμος: Το πρώτο, ουσιαστικά, από τα ζώδια του καλοκαιριού, αγαπάει τις ανάλαφρες και ασυνήθιστες γεύσεις και συνδυασμούς, ενώ συχνά συνδυάζει φρούτα και λαχανικά σε ένα ιδιαίτερο πιάτο, ή θέλει κάτι πολύ φρέσκο και δροσερό. Προτιμάει τις μικρές μπουκιές – καλύτερα να μιλάει, παρά να τρώει! Οι εκπρόσωποι του ζωδίου σχεδόν ποτέ δεν έχουν περιττά κιλά.

Καρκίνος: Αγαπάει το σπιτικό φαγητό, που θα ετοιμάσει από το βιβλίο συνταγών της γιαγιάς του. Πάντα αγοράζει ακριβά και ποιοτικά τρόφιμα και κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στις γευστικές του προτάσεις. Ο Καρκίνος δεν μοιράζεται εύκολα το φαγητό του και θα φάει μέχρι να φουσκώσει. Εξαιρετικός μάγειρας και ζαχαροπλάστης, αφού λατρεύει τα γλυκά, είναι λάτρης του comfort food, ενώ οι μαμαδίστικες γεύσεις, όπως μακαρόνια με κιμά, τον συγκινούν.

Λέων: Ο περήφανος Λέοντας λατρεύει τις εκλεπτυσμένες, πλούσιες και ιδιαίτερες γεύσεις με μια εξωτική νότα και δεν θα διστάσει να φιλοτεχνήσει ένα ξεχωριστό πιάτο για να ευχαριστήσει αλλά και να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του. Εραστής της καλοπέρασης και της αφθονίας, είναι εξαιρετικός οικοδεσπότης και, ως ο πλέον γενναιόδωρος από τα 12 ζώδια, θα μαγειρέψει με μοναδικά υλικά που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Παρθένος: Η Παρθένος είναι εξαιρετική οικοδέσποινα και πολύ καλή μαγείρισσα. Είναι τελειομανής και θα βάλει τα δυνατά της να παρουσιάσει ένα τέλειο γεύμα. Γεννημένη την εποχή του θερισμού και του μαζέματος των καρπών, προτιμά τις υγιεινές τροφές (όπως τα προϊόντα ολικής αλέσεως), τα φρούτα, τα όσπρια και γενικώς ό,τι προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αν και δεν της αρέσουν τόσο οι καταχρήσεις ή τα βαριά φαγητά, αγαπάει πολύ τη νόστιμη κουζίνα, με έμφαση στις ελαφριές και γήινες γεύσεις.

Ζυγός: Προτιμούν φαγητά υψηλής αισθητικής, όπως αγκινάρες αλά πολίτα, ένα αέρινο σουφλέ τυριού ή sushi, και απολαμβάνουν μια τούρτα με μέλι και σαμπάνια. Ελαφριές, εκλεπτυσμένες συνταγές, με εξωτικές νότες και αρώματα από γλυκόπιοτο κρασί, αρμονικοί συνδυασμοί αλμυρού-γλυκού και φρούτα μέσα στο φαγητό συνθέτουν τη γευστική τους γκάμα και όσοι βρίσκονται κοντά τους την απολαμβάνουν εξίσου.

Σκορπιός: Αγαπάει τα τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας και πεινάει συχνά, ακόμα και τη νύχτα. Ένα άδειο ψυγείο ή η απουσία μπαχαρικών μπορούν κυριολεκτικά να τον κάνουν έξαλλο. Λατρεύει τα πικάντικα φαγητά και ακόμα και όταν δεν ενδιαφέρεται πολύ για το μαγείρεμα, είναι εξαιρετικός μάγειρας λόγω της ικανότητάς του να συνδυάζει επιδέξια υλικά και συστατικά. Συνήθως έχει αρκετά λεπτό σώμα, όχι γιατί δεν τρώει πολύ, αλλά γιατί ακολουθεί την αρχή «όλα ή τίποτα», όπως άλλωστε σε κάθε τομέα της ζωής του.

Τοξότης: Λατρεύει οτιδήποτε εξωτικό και πικάντικο, του αρέσουν οι γεύσεις της Ανατολής, αλλά θα απολαύσει εξίσου εύκολα ένα κλασικό ιταλικό ζυμαρικό με φασκόμηλο. Τα γλυκά δεν είναι η αδυναμία του – τα προτιμάει σε μικρές ποσότητες και δεν έχει κάποιο σταθερό αγαπημένο. Συνήθως οι Τοξότες είναι περίεργοι και πειραματίζονται τακτικά στη μαγειρική, θέλοντας να δοκιμάσουν οτιδήποτε σε αυτήν τη ζωή.

Αιγόκερως: Του αρέσει να τρώει αργά και να απολαμβάνει κάθε μπουκιά. Δεν είναι αρνητικός σε κλασικές κυριακάτικες συνταγές όπως το αρνάκι με πατάτες στο φούρνο, ή ένας πλούσιος σε γεύση μουσακάς, ενώ τα σιροπιαστά είναι η μεγάλη του αδυναμία. Μπορεί να είναι ακούραστος στη δουλειά, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για ένα καλό γεύμα.

Υδροχόος: Στους Υδροχόους αρέσουν οι ασυνήθιστες και αντισυμβατικές γεύσεις, αν και υπάρχουν κάποια απλά φαγητά που τα προτιμούν σταθερά, ενώ δεν τρελαίνονται ιδιαιτέρως για γλυκά. Τα αγαπημένα πιάτα τους έχουν έντονο, φρέσκο άρωμα από εσπεριδοειδή και πολλές φορές συνοδεύονται από ένα κοκτέιλ με αλκοόλ και χυμό από εξωτικά φρούτα.

Ιχθύες: Έχουν αδυναμία στις απαλές γεύσεις αλλά και ό,τι περιέχει υλικά από την αγαπημένη τους θάλασσα. Στο μαγείρεμα περισσότερο αφήνονται στο ένστικτό τους, παρά ακολουθούν τους κανόνες. Το μόνο μειονέκτημά τους είναι η αγάπη τους για το αλκοόλ, που τους θολώνει και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία τους.

Πηγή: AllYou.gr

empty alt

Τρεις φέτες μπέικον την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για έμφραγμα

Aυξημένο κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας και διαβήτη, διατρέχουν όσοι τρώνε καθημερινά έστω και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος, τονίζει νέα ανάλυση η οποία δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Journal of Internal Medicine».
empty alt

Freekeh: γνώρισε το σιτηρό που είναι τάση στη διατροφή!

Το freekeh, αυτό το σιτηρό με το παράξενο όνομα που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή, μαζεύεται όσο ακόμα το σιτάρι είναι πράσινο και αρκετά μαλακό.
empty alt

Θες να χάσεις βάρος; Πάρε μικρότερο πιάτο

Μία νέα βρετανική έρευνα ήρθε να αποδείξει ότι το μέγεθος του πιάτου σου και άρα η μερίδα που βάζεις μπροστά σου όταν κάτσεις να φας, επηρεάζουν την ποσότητα που καταναλώνεις.
empty alt

Είναι το ψήσιμο γλυκών μια μορφή ψυχοθεραπείας;

Σε κάποιους ανθρώπους αρέσει τόσο να φτιάχνουν γλυκά που βρίσκουν πάντα μια αφορμή για να προθερμάνουν τον φούρνο- θερμαίνοντας έτσι τις σχέσεις με τους γύρω τους αλλά και με τον ίδιο τους τον εαυτό.
empty alt

Κάνε τα γυάλινα βάζα της κουζίνας σου να λάμπουν με ένα γκρέιπφρουτ!

Αν έχεις συνδέσει το γκρέιπφρουτ μόνο με τον πικρόξινο χυμό του, που πίνουμε όταν κάνουμε δίαιτα, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις.
empty alt

Πώς να φτιάξεις Bûche de Noël

Το κέικ Bûche de Noël είναι μια γαλλική χριστουγεννιάτικη παράδοση που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα. Το γλυκό αντιπροσωπεύει το κούτσουρο yule που έκαναν οικογένειες από την παραμονή των Χριστουγέννων.
empty alt

Πώς να φτιάξεις τα δικά σου bagels

Ψάχνεις ένα έργο για να γεμίσεις το σαββατοκύριακο αλλά και μια γευστικη εσάνς από πρωινό στη Νέα Υόρκη; Τα bagels είναι δύο σε ένα! Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξυπνάς με φρέσκα bagels και όταν είναι σπιτικά και χειροποίητα, ακόμα καλύτερα.
empty alt

Σολομός διακοπές σε ελληνικό νησί!

Ο σολομός είναι ένα ψάρι που μαγειρεύεται εύκολα και η γεύση του συνδυάζεται με μεγάλη ποικιλία υλικών.
Back To Top