Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου… […]

Όταν ανεβαίνουν οι θερμοκρασίες επικίνδυνα ο οργανισμός διψάει όλο και περισσότερο κι έχει αυξημένες ανάγκες ενυδάτωσης. Καλό το νεράκι δεν λέω αλλά και μια ξωτική νότα μπορεί να σε ξεδιψάσει με τον πιο απολαυστικό τρόπο και να βάλει χρώμα στα ζεστά μεσημέρια ή τις καυτές νύχτες σου…

Λεμονάδα φράουλας

Φρεσκοστυμμένα λεμόνια «συνεργάζονται» με ζουμερές φράουλες για το τέλειο καλοκαιρινό ποτό. Είναι ξεδιψαστικό, γλυκό και αναζωογονητικό. Φρόντισε να στραγγίξεις τον πουρέ φράουλας καθώς θα τον απαλλάξεις από σπόρους και υπερβολικό πολτό. Η μέντα προσθέτει μια ωραία σπιρτάδα. Αλλά είναι εντελώς προαιρετικό – εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις δυόσμο – για μια πιο μοχίτο εκδοχή! Φαντασία να έχεις και μην ξεχάσεις τα άφθονα παγάκια!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ:

6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

5 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

25 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

6 φλιτζάνια νερό, διαιρεμένο

1 κιλό φράουλες, ξεφλουδισμένες και κομμένες στη μέση

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, από περίπου 10 λεμόνια

Πάγος

Φύλλα μέντας ή δυόσμου (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάλε τη ζάχαρη και 1 φλιτζάνι νερό. Άφησε να σιγοβράσει και φρόντιζε να ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί. Άφησε να κρυώσει.

Σε ένα μπλέντερ, συνδύασε φράουλες και 1 φλιτζάνι νερό. Ανακάτεψε μέχρι να έχει καθαρή υφή. Χρησιμοποιώντας ένα φίλτρο λεπτού πλέγματος, στράγγιξε την πούλπα και αφαίρεσε τα στερεά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κανάτα, βάλε απλό σιρόπι, τον πουρέ φράουλας, χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια νερό. Ανάλογα με το πώς προτιμάς την υφή του προσθέτεις περισσότερο νερό ή χυμό λεμονιού αν σου αρέσει περισσότερο η όξινη γεύση.

Σέρβιρε μαζί με θρυμματισμένο πάγο και φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, αν θέλεις.

mock1

Αθώα Pina Colada

Κάθισε αναπαυτικά και απόλαυσε μια καλοκαιρινή δροσερή μη αλκοολούχα εκδοχή της piña colada – που θυμίζει περισσότερο ένα τροπικό milkshake. Είναι κρεμώδες, ξινό και γλυκό και ακριβώς αυτό που «διέταξε» ο γιατρός. Ένα ποτό που θα σε ενθουσιάσει.

ΥΙΛΙΚΑ:

2 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:

10 ΛΕΠΤΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ:

15 ΛΕΠΤΑ

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1 κιλό κομμάτια ανανά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

4 μεγάλες κουταλιές παγωτού (περίπου 1 φλιτζάνι)

1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

1/2 φλιτζάνι χυμός ανανά

Ανανά φέτα, για σερβίρισμα

Κεράσι μαρασκίνο, για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπλέντερ, ανάμειξε παγωμένο φρέσκο ή κατεψυγμένο ανανά, το παγωτό, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά.

Χώρισε και σέρβιρε στα ποτήρια και μπορείς να γαρνίρεις με φέτα ανανά και κεράσι μαρασκίνο.

Τip: Οι παραπάνω εκδοχές είναι alcohol free αλλά εσύ μπορεί να ανεβάσεις λίγο τα πνεύματα με μια μικρή δόση από το αγαπημένο σου οινοπνευματώδες ποτό!

empty alt

Φρούτα και λαχανικά διώχνουν τα κιλά της ηλικίας

Δεν περιμέναμε την επιστημονική έρευνα για να μάθουμε ότι η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών μετά τα 40 μπορεί να προστατεύει από τη συσσώρευση περιττών κιλών λόγω ηλικίας.
empty alt

Οι 5 τροφές που σου είναι απαραίτητες όσο μεγαλώνεις

Όσο περνάνε τα χρόνια οι διατροφικές σου ανάγκες αλλάζουν και ο οργανισμός σου χρειάζεται εξτρά ενίσχυση και προστασία.
empty alt

Οι επιστήμονες έκαναν το θαύμα τους: Αποκωδικοποίησαν την… κινόα

Πόσα θαύματα έχουν κάνει οι επιστήμονες; Σε όλα αυτά, προσθέστε και άλλο ένα! Το εν λόγω επίτευγμα αναμένεται να βοηθήσει στη γενετική βελτίωση της κινόα, κάτι που θα συμβάλει στην καλύτερη εμπορική αξιοποίησή της, θα βοηθήσει επίσης στην παγκόσμια διατροφική ασφάλεια, καθώς είναι ένα φυτό που...
empty alt

Τι είναι η απομίμηση καβουριού;

Ίσως σού έχει τύχει να διαβάσεις στο μενού ενός εστιατορίου ότι το τάδε πιάτο περιέχει «απομίμηση καβουριού».
empty alt

Πώς θα μαγειρέψεις σωστά το σκόρδο

Υπάρχουν δύο σωστοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το σκόρδο στην κουζίνα μας: κοπανημένο στο γουδοχέρι και/ή τσιγαρισμένο. Αυτό τονίζει η Samin Nosrat, συντάκτρια των New York Times με σπουδές μαγειρικής.
empty alt

Πρωτοχρονιάτικο δείπνο: η αντίστροφη μέτρηση αρχίζει μία εβδομάδα πριν!

Όποιο μενού κι αν σχεδιάσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, υπάρχουν κάποιοι γενικοί κανόνες που θα σου ανοίξουν το δρόμο για την επιτυχία του πάρτι.
empty alt

Πώς ο κορωνοϊός εμπνέει την παγκόσμια…ζαχαροπλαστική!

Το χιούμορ κι η φαντασία είναι πάντα τρόποι να αντεπεξέρχεται κανείς στις δύσκολες καταστάσεις. Έτσι και τώρα ζαχαροπλάστες απ’ όλο τον κόσμο επιστράτευσαν τη φαντασία και το χιούμορ τους για να αντιμετωπίσουν με τα δικά τους όπλα την πανδημία του κορωνοϊού.
empty alt

Μεθυσμένες φράουλες να τις πιείς στο ποτήρι!

Τίποτα πιο απολαυστικό και πιο καλοκαιρινό από φράουλες σε συνδυασμό με κοκτέιλ. Οι φράουλες έχουν υπέροχο έντονο χρώμα αλλά και μεθυστικό άρωμα, που μεθάει ακόμα περισσότερο όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.
Back To Top